Gość: evro44 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.02.07, 09:04 co tak cicho na temat śledzi? Jak był tłusty czwartek to od lukru i cukru pudru aż mdliło. Śledziożercy łączcie się? Czy zdarzyło się Wam zjeść naprawdę niezapomnianego śledzika? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: x w "Starej Chacie" w Mrągowie... IP: *.olsztyn.mm.pl 20.02.07, 09:36 przystawka na dwie osoby, ale podają też pół porcji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mira Re: śledż w roli głównej IP: *.spray.net.pl 20.02.07, 17:10 Jadłam u znajomych sałatkę:puszka fasoli białej,puszka fasoli czerwonej,śledź pokrojony...dalej nie wiem.Kto może pomóc jako że jest nadzwyczaj prosta. Odpowiedz Link Zgłoś
jacekm22 Re: śledż w roli głównej 20.02.07, 22:19 Dla mnie The Best ze sledzi jest prawdziwy holendersko - flamandzki Matjes z drobno pokrojona cebulka .... Niebo w gebie !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mira Re: śledż w roli głównej IP: *.spray.net.pl 21.02.07, 19:14 > Jadłam u znajomych sałatkę:puszka fasoli białej,puszka fasoli czerwonej,śledź > pokrojony...dalej nie wiem.Kto może pomóc jako że jest nadzwyczaj prosta. Nie wierzę nikt nie zna? Odpowiedz Link Zgłoś
jarek_zielona_pietruszka Re: ja śledzi nie jadam n/t 21.02.07, 02:10 Ja czasami jadam, ale ich nie lubię. wolę swoje wędliny i inne wyroby. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zołza Re: śledż w roli głównej IP: *.skranetcan.pl 21.02.07, 07:17 Tak zwane "kanapki ze śledziem" z garmażerii PSS w moim mieście. Od wielu, wielu lat w sprzeadży (co najmniej od 30); zawsze cieszą się olbrzymim powodzeniem nie tylko wśród mieszkańców, ale gdziekolwiek się je zawiezie to wszyscy się zażerają. Wciąż niezmiennie pyszne i musi w nich być to "coś", bo z racji bliskości granicy z RP zawsze był dostęp do wyśmienitej czeskiej garmażerii, ale nasze kanapki przetrwały. Przychodzą po nie także Czesi i widziałam nie raz pudła zapakowane dla osób zabierających je w podróż, np. docelowo do Niemiec. I nie 5 - 10 szt. ale np. 50szt. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zołza Re: śledż w roli głównej IP: *.skranetcan.pl 21.02.07, 07:20 Zapomniałam - wczoraj, z okazji śledzika, tłum spragniony kanapek i sałatki śledziowej, kolejka na godzinę stania. Odpowiedz Link Zgłoś
inaa1 Re: śledż w roli głównej 22.02.07, 16:09 a ja przyrządzam czasami śledzie z rodzynkami i czarnymi oliwkami. świetne są sledzie z grzybami - nazywa się to ,,przysmak gajowego" lub ,,przysmak leśniczego" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Schnee Re: śledż w roli głównej IP: *.cern.ch 23.02.07, 11:45 Z przecieranymi śliwkami i migdałami... Jak dla mnie - boskie Odpowiedz Link Zgłoś