cytrynka-uk 23.02.07, 20:34 Moj maz kupil dzis schabowe z baraniny,sa juz pokrojone,poradzcie jak mam je przygotowac,czy usmazyc jak normalne schabowe???czy moze w jakiejs zaprawie zamarynowac??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aniutek Re: Schabowe z baraniny jak przygotowac?? 23.02.07, 20:43 ja smaze saute na rozgrzanej patelni + pare zabkow czosnku, swiezy pieprz , nie wysusz za bardzo, sa doskonale !!!! solic na talerzu, podac z salata i pieczonymi ziemniakami Odpowiedz Link Zgłoś
ba_nita Re: A od kiedy baran ma schab? Jak do tej pory to 23.02.07, 21:04 miał: udziec, comber, plecówkę, antrykot, mostek, karkówkę, goleń przednią, tylną i ogon...Dowiedz się co tak naprawdę zostało kupione... Odpowiedz Link Zgłoś
aniutek Re: A od kiedy baran ma schab? Jak do tej pory to 23.02.07, 21:09 pewnie lamb chops Odpowiedz Link Zgłoś
ba_nita Re: W dodatku popularne kotlety 23.02.07, 21:56 jagnięce wiążą się nierozerwalnie z odsłoniętą kostką. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aniutek Re: W dodatku popularne kotlety IP: *.c3-0.nyw-ubr3.nyr-nyw.ny.cable.rcn.com 23.02.07, 22:12 lamb chops www.fotosearch.com/IGS279/is219-009/ schab z barana, zwany combrem? choc mie to bardziej do zajaca pasi encyklopedia.pwn.pl/lista.php?co=comber ale sie zgadzam, moze byc Odpowiedz Link Zgłoś
cytrynka-uk Re: W dodatku popularne kotlety 23.02.07, 22:27 Macie racje to jest lamb chops dzieki pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jackk3 Re: W dodatku popularne kotlety IP: *.ptr.terago.ca 24.02.07, 00:20 Lamb chops sa jednym z najlepszych i najdrozszych kawalkow mies (sczegolnie gdy sa swierze a nie zamrozone). Ja je zawsze lekko marynuje (max. 1godz.) i na patelnie z bardzo mala iloscia tluszczu (oliwa). Patelnia powinna byc rozgrzana ale nie za bardzo bo to jest delikatne i cienkie mieso i bardzo latwo przypalic. Smarzy sie bardzo krotko, w srodku powinno byc co najmniej rozowe (uwaga - panierowanie absolutnie zabronione). Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jackk3 Re: zerknij do Galerii pod hasło "jagnięce kotlec IP: *.abhsia.telus.net 26.02.07, 01:22 Dzieki Jacku oczywiscie zartowalem, teraz wszyscy beda mnie uwazac za 'panierowanego Nazi'. Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
aniutek Re: "świerze" i "smarzone" mogą być szkodliwe... 25.02.07, 22:18 jezzz az mie dreszcze przeszly ze starchu, ze to ja te kwiaty popelnilam !!! ale masz racje, popieram Twoja uwage. nigdy nie bylam asem z ort. ale po latach czytania forum jest ze mna coraz gorzej. dlatego czesto zagladam tutaj so.pwn.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jackk3 Re: "świerze" i "smarzone" mogą być szkodliwe... IP: *.abhsia.telus.net 26.02.07, 01:21 OK. 'Mea culpa'. 20 lat poza krajem robi swoje. A moze myslalem o Waldemarze? Wg Ciebie inteligencja jest wprost proporcjonalna do ilosci popelnianych bledow ortograficznych? Odpowiedz Link Zgłoś