Dodaj do ulubionych

Schabowe z baraniny jak przygotowac??

23.02.07, 20:34
Moj maz kupil dzis schabowe z baraniny,sa juz pokrojone,poradzcie jak mam je
przygotowac,czy usmazyc jak normalne schabowe???czy moze w jakiejs zaprawie
zamarynowac???
Obserwuj wątek
    • aniutek Re: Schabowe z baraniny jak przygotowac?? 23.02.07, 20:43
      ja smaze saute na rozgrzanej patelni + pare zabkow czosnku, swiezy pieprz , nie wysusz za bardzo, sa
      doskonale !!!! solic na talerzu, podac z salata i pieczonymi ziemniakami
    • ba_nita Re: A od kiedy baran ma schab? Jak do tej pory to 23.02.07, 21:04
      miał:
      udziec, comber, plecówkę, antrykot, mostek, karkówkę, goleń przednią, tylną i
      ogon...Dowiedz się co tak naprawdę zostało kupione...
      • aniutek Re: A od kiedy baran ma schab? Jak do tej pory to 23.02.07, 21:09
        pewnie lamb chops
        • ba_nita Re: Fajnie - tylko z której części barana.n/t 23.02.07, 21:55

• ba_nita Re: W dodatku popularne kotlety 23.02.07, 21:56
            jagnięce wiążą się nierozerwalnie z odsłoniętą kostką.
            • Gość: aniutek Re: W dodatku popularne kotlety IP: *.c3-0.nyw-ubr3.nyr-nyw.ny.cable.rcn.com 23.02.07, 22:12
              lamb chops
              www.fotosearch.com/IGS279/is219-009/
              schab z barana, zwany combrem? choc mie to bardziej do zajaca pasi
              encyklopedia.pwn.pl/lista.php?co=comber
              ale sie zgadzam, moze byc
              • cytrynka-uk Re: W dodatku popularne kotlety 23.02.07, 22:27
                Macie racje to jest lamb chops dzieki pozdrawiam
                • Gość: jackk3 Re: W dodatku popularne kotlety IP: *.ptr.terago.ca 24.02.07, 00:20
                  Lamb chops sa jednym z najlepszych i najdrozszych kawalkow mies (sczegolnie gdy
                  sa swierze a nie zamrozone). Ja je zawsze lekko marynuje (max. 1godz.) i na
                  patelnie z bardzo mala iloscia tluszczu (oliwa). Patelnia powinna byc rozgrzana
                  ale nie za bardzo bo to jest delikatne i cienkie mieso i bardzo latwo
                  przypalic. Smarzy sie bardzo krotko, w srodku powinno byc co najmniej rozowe
                  (uwaga - panierowanie absolutnie zabronione).
                  Pzdr
                  • jacek1f zerknij do Galerii pod hasło "jagnięce kotleciki". 24.02.07, 12:09
                    • Gość: jackk3 Re: zerknij do Galerii pod hasło "jagnięce kotlec IP: *.abhsia.telus.net 26.02.07, 01:22
                      Dzieki Jacku oczywiscie zartowalem, teraz wszyscy beda mnie uwazac
                      za 'panierowanego Nazi'.
                      Pzdr
    • aniutek Re: "świerze" i "smarzone" mogą być szkodliwe... 25.02.07, 22:18
      jezzz az mie dreszcze przeszly ze starchu, ze to ja te kwiaty popelnilam !!!
      ale masz racje, popieram Twoja uwage.
      nigdy nie bylam asem z ort. ale po latach czytania forum jest ze mna coraz gorzej.
      dlatego czesto zagladam tutaj so.pwn.pl/
    • Gość: jackk3 Re: "świerze" i "smarzone" mogą być szkodliwe... IP: *.abhsia.telus.net 26.02.07, 01:21
      OK. 'Mea culpa'. 20 lat poza krajem robi swoje. A moze myslalem o Waldemarze?
      Wg Ciebie inteligencja jest wprost proporcjonalna do ilosci popelnianych bledow
      ortograficznych?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka