ewajer Re: Nadzienie do drobiu... 20.03.07, 21:24 najprostsze : wątróbka drobiowa, dużo zieleniny (koperek, pietruszka, szczypiorek), trochę tartej bułki i duuuuużo aromatycznych przypraw wersja nr. 2 : zamiast wątróbki daje się mielone mięso do 1 i 2 wersji mozna dodać surowe jajko (ja nie daję) można i posiekane gotowane nadzienie na słodko : tarta bułka zalana odrobiną mleka, troszkę cukru, migdały rodzynki, ewentualnie orzechy. Ale tak naprawdę to możliwości jest tysiąc, wszystko zalezy od smaku i wyobraźni Odpowiedz Link Zgłoś
ewajer Re: Nadzienie do drobiu... 20.03.07, 21:26 oczywiście do nadzienia na ostro można dodać cebulkę, najlepiej zeszkloną na patelni Odpowiedz Link Zgłoś
mazia Ewajer 20.03.07, 22:41 Wersja nr 1 jest moja najulubiensza oraz najprostsza i najsmaczniejsza, jaka znam! Robie jeszcze inne wersje, zaraz poszukam dokladne namiary co i jak! Odpowiedz Link Zgłoś
ewajer Re: Ewajer 20.03.07, 22:45 tak to często jest że najprostsze i klasyczne jest najlepsze, też najbardziej lubię wersję z wątróbką, choć z mięskiem też jest niezła Odpowiedz Link Zgłoś
lirio Re: Nadzienie do drobiu... 21.03.07, 11:42 Rodzinny sekret - mam super przepis na kurczaka faszerowanego: Ponieważ nie umiem z kurczaka zrobić worka wyjmując kości to robię to jako "pasztet". Powinno się z kurczaka taka specjalną techniką zdjąć skórę i w taki worek ładować farsz, farsz dajemy luźno, podczas pieczenia pęcznieje i może rozerwać kurczaka. Dziury zaszywamy białą nicią bawełnianą. Na farsz składa się ugotowane mięso z kurczaka, wątróbka , bułka namoczona w mleku, pęczek pietruszki pokrojony, cukier, sól, dużo pieprzu, jaja, gałka muszkatałowa- ma być wyraźny smak, margaryna oraz rodzynki. Dokładne proporcje mam w domu. Odpowiedz Link Zgłoś
lena05 Re: Nadzienie do drobiu... 21.03.07, 17:05 moje najulubiensze to pieczarkowe. Pieczarki podsmazam, i cebule tez..Pozniej wszystko do przystawki blendera.Siecze sie to na drobno,ale nie ma miazge.Mozna tez drobno pokroic,ale ja leniwa jestem.;D Do tego dodaje peczek drobno posiekanej pietruszki,bulke tarta i jajo.Doprawiam na ostro - pieprzem i papryka czerwona. Ostatnio mamie zostalo podsmazone mieso mielone,do spagetti.Zmielilam je razem z pieczarkami i wyszedl bardzo fajny farszyk do pierogow. Odpowiedz Link Zgłoś