matmam 10.04.07, 14:13 Co robiliście lub robicie dzisiaj na obiad?U mnie każdy po świętach przejedzony ale przydałoby się po powrocie do domku zrobic cos lekkiego i ciepłego. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
marghot Przejedzona nie jestem, gdyż jadłam z umiarem i du 10.04.07, 14:16 żo się rusząłam. Jednak w przypadku przejedzenia proponuję jakieś sałatki typu grekiego czy inne mieszanki ze świerzych warzyw; spaghetti aglio e olio, może tez takie cudo posypać rukolą :) Odpowiedz Link Zgłoś
ba_nita Re: Poświąteczne przejedzenie 10.04.07, 14:17 Pieczeń rzymska z opieńkami pod sosem beszamelowo-kurkumowym z kus-kusem. Odpowiedz Link Zgłoś
matmam Re: Poświąteczne przejedzenie 10.04.07, 14:42 łałłłłłłł........poprosze o przepis. Odpowiedz Link Zgłoś
roseanne Re: Poświąteczne przejedzenie 10.04.07, 14:41 chyba sie tym razem obejde zielona salata z dodatkiem ciecierzycy Odpowiedz Link Zgłoś
default Re: Poświąteczne przejedzenie 10.04.07, 15:29 U mnie pieczone żeberka + surówka z pomidorów, kiszonych ogórków, cebuli, z dużą ilością koperku. A jutro pewnie jakaś zupa typu zalewajka, w której wykorzystam resztę zakwasu żurkowego oraz "galaretki" z tłuszczykiem pozostałe po pieczeniu mięs. Odpowiedz Link Zgłoś
bagatella przejedzenie przejedzeniem, ale 10.04.07, 15:59 nadmiar jedzenia, ktore przygotowalam spowoduje, ze bedziemy wyjadac z garow przez caly tydzien, wlacznie z ciastami sztuk cztery. takze o lekkim posilku pomarze dopiero w przyszlym tygodniu! Odpowiedz Link Zgłoś
paulinaa Re: Poświąteczne przejedzenie 10.04.07, 15:59 u mnie to jeszcze tydzien bedziemy jesc to co zostalo przygotowane na swieta.... bo zawsze jest zrobione 5 razy za duzo wszystkiego... Odpowiedz Link Zgłoś
leez5 Re: Poświąteczne przejedzenie 10.04.07, 16:47 U mnie sa resztki poswiateczne,wiec wiadomo:-) Odpowiedz Link Zgłoś
aga10000 Re: Poświąteczne przejedzenie 10.04.07, 18:31 Mnie zawsze po większym przejedzeniu (czyt. Świętach) zawsze nachodzi ochota na kapuśniak. Taki raczej nietypowy, bo nietłusty (nie tłusty???, zawsze mam z tym kłopoty), z dużą ilością jarzynek, raczej bez mięsnej wkładki i mocno kwaśny. Jakoś tak dobrze mi robi. AGA Odpowiedz Link Zgłoś