irrrysek 11.04.07, 20:58 Zrobiłam ciasto na pierogi ( z maslanką + mąka). Ale bardzo ono rzadkie a już nie mam mąki. Boję się , że mi się rozgotują. Czy można je upiec w piekarniku? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
fettinia Re: pieczone pierogi? 11.04.07, 21:15 Irysku-z maka i maslanka to ja podawalam:)Ale to pol na pol to byla baza:)Zawsze nalezy dodac wiecej maki:)Czy juz je polepilas-czy tylko ciasto rzadkie? Odpowiedz Link Zgłoś
fettinia Re: pieczone pierogi? 11.04.07, 21:21 jesli masz ciasto-to radze przykryc,wlozyc do lodowki i jutro dodac maki:)Pieczone nie beda dobre:) Odpowiedz Link Zgłoś
irrrysek Re: pieczone pierogi? 11.04.07, 21:29 Ok Dzięki Fetti. Tak z Twojego przepisu.Jestem w trakcie lepienia, znalazłam jeszcze odrobinę mąki w zakamarku szafki i podsypałam. Dałam pół litra maslanki i na pewno pół kilo maki (abo więcej). Lepię ale cięzko się sklejają. Mówisz żeby ciasto do lodówki i jutro kleić? Odpowiedz Link Zgłoś
fettinia Re: pieczone pierogi? 11.04.07, 21:35 lepiej by bylo:)Bo maki sa rozne i maslanki rozne:)Ciasto powinno byc elastyczne i nie powinno sie lepic:)Tu link-calkiem na dole zdjecia ciasta:) fotoforum.gazeta.pl/72,2,777,50957103,50957103.html Odpowiedz Link Zgłoś
irrrysek Re: pieczone pierogi? 12.04.07, 19:02 Tak Fetti. Wyszyły ok. Ale ja chyba niedobrą mąkę wzięłam. Tortową. Trochę za delikatna i dużo jej musiałam dosypac. Odpowiedz Link Zgłoś
fettinia Re: pieczone pierogi? 12.04.07, 19:10 Ciesze sie,ze wyszly:)Nie znam sie na polskich makach-ale tortowa nie jest oki:)Pewnie wroclawska lepsza:) Odpowiedz Link Zgłoś