Gość: dede IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 16.05.03, 15:16 chodzi mi o takie lekko wilgotne z serem bialym na wierzchu takim ciut podpieczonym Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: lula Re: CIASTO JOGURTOWE JAK JE ZROBIC??? IP: *.jasna.tarnow.pl 18.05.03, 12:48 ja robiłam ciasto jogurtowe w mikrofali, ale ona miała funkcje Crisp. Sadze, ze wyjdzier równiez w tradycyjnym piekarniku. Na mała płaska okragła blaszkę: szklanka maki 2 jajka kilka łyzek cukru troche cynamonu kubek jogurtu ( może byc naturalny bakoma lub danone, może tez byc jogurt wailiowy) proszek do pieczenia mikserem wyrobic lekkie ciasto, wylc na płaska blaszke posypana maka i bułka ( uprzednio natłuscic) na wierzch wyłozyc plastereczki jablek, broskwiń z puszku, kilka sliwek pokrojonycvh na polowki. W mikrofali piecze sie ok. 13 minut, śądze zer piekarniku jakies 30-40 ( 160 stopni). Podawac lekko ciepłe z gałka lodów. Jst pyszne, ale nienadaje sie do przechowywania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: joa Re: CIASTO JOGURTOWE JAK JE ZROBIC??? IP: 213.33.69.* 19.05.03, 13:49 co to oznacza "kubek jogurtu"? 500ml czy 200 ml Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monada Re: CIASTO JOGURTOWE JAK JE ZROBIC??? IP: *.tkdami.net 19.05.03, 15:58 Wlasnie. I co z proszkiem do pieczenia, cale opakowanie trzeba wbryknac do masy? Bardzo prosze o odpowiedz, bo przepis mnie zaintrygowal :) Pozdrawiam wiosennie, Monada Odpowiedz Link Zgłoś
znak_yrden Re: CIASTO JOGURTOWE JAK JE ZROBIC??? 19.05.03, 22:54 Znam to ciasto, jest w przeopisach do mikofalówek Whirlpoola: mozna dać kubek jogurtu mały ( ok. 160 ml) i mniej niz łyżeczka proszku do pieczenia ( mała łyżeczka, jak do espresso_. Ja to cisto robiłam często na oko, i dobre jest właśnie z jog. waniliowym. Odpowiedz Link Zgłoś