Gość: joaś IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.07, 15:42 Czy na kanapce z twarożkiem można położyc wędline czy tak sie nie jada? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jacek1f wszystko sie jada - to raz, a dwa - twarozek, 08.05.07, 15:50 serek, ser, bryndza, oliwa, pasty jajeczne itp - tym wsztskim zastepuje margaryny i masla na kanapkach od wieków. To chyba wypada, nie? :-) Odpowiedz Link Zgłoś
katimai oliwa? 09.05.07, 09:23 jacek1f napisał: > serek, ser, bryndza, oliwa, pasty jajeczne itp - tym wsztskim zastepuje > margaryny i masla na kanapkach od wieków. > > To chyba wypada, nie? > > :-) oliwą sie smaruje chleb?? nie wiedziałam o czyms takim :) Odpowiedz Link Zgłoś
bene_gesserit Re: oliwa? 09.05.07, 09:34 Oliwa pokapany chleb, z prawdziwym pomidorem, jest najlepszym sniadaniem na swiecie. Kapac mozna np z takiego szklanego urzadzenia do kapania oliwa. W Duce widzialam tez pojemniki ze sprejem do oliwy/oleju, ale to mniejsza przyjemnosc bylaby niz medytacyjna obserwacja powolnego spadania ciezkich, zlotozielonych kropli. Odpowiedz Link Zgłoś
baky Re: pytanie o kanapki 08.05.07, 15:50 Gość portalu: joaś napisał(a): > Czy na kanapce z twarożkiem można położyc wędline czy tak sie nie jada? Nie jada. Na wędlinę twarożek, to tak. PS. Ale możesz po jednej stronie kanapki wędlinę a po drugiej twarożek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adada Re: i wtedy złozyc - i nie wiadomo co na czym:-)) IP: *.infinity.net.pl 08.05.07, 15:59 a można , a dlaczego nie ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: pytanie o kanapki IP: *.chello.pl 08.05.07, 16:05 O ile nie jest to twarożek na słodko... :) Odpowiedz Link Zgłoś
jacek1f a czemu nie na slodko? A pyszne kanapki z nutella 08.05.07, 16:10 i szynka konserwową? Świetne zestawienie słonego i słodkiego...:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: joaś Re: pytanie o kanapki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.07, 18:00 hmm Dzieki za odp ,troszke ironiczne ale tak mi powiedział kolega który jest kucharzem Nie chodzi o to, że nie pasuje bo kanapki przede wszystkim zależa od wyobrażni i ja sie z tym zgadzam ale powiedział, że tak ich uczono w szkole, że to połączenie po prostu jest "nieapetyczne" jak on to nazwał. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: en Re: pytanie o kanapki IP: *.chello.pl 09.05.07, 00:26 Czego to nie ucza w szkolach kucharskich. Kanapka z twarozkiem wymieszanym z swiezo utartym chrzanem, odrobina szczypiorku i dobra szynka nieapetyczna? Nie sluchaj, sprobuj, poczestuj kolege. Odpowiedz Link Zgłoś
ba_nita Re: Myślę, że Twój kolega skończył szkołę 09.05.07, 01:00 gastronomiczną. Do bycia kucharzem jeszcze długa droga. Przede wszystkim musi się wyzbyć większości bzdur wyniesionych ze szkoły. Odpowiedz Link Zgłoś
ginny22 Re: pytanie o kanapki 09.05.07, 16:35 E tam nieapetyczne, dla mnie apetyczne bardzo. :) Kolega się nie zna najwyraźniej, mimo kierunkowego wykształcenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: joaś Re: pytanie o kanapki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.07, 19:23 Dzieki za odp Kolega jest kucharzem On nie twierdzi ze to nie pasuje ale ze tak im mówiono Gratuluje inwencji w odpowiedziach;)Dotarło do mnie:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaamilka Re: pytanie o kanapki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.07, 20:46 Najlepsza jest kanapka z twarozkiem i dzemem (tzn. twazorkiem i dzelemelem jak my to mawiamy ;) Odpowiedz Link Zgłoś