Gość: zuzia za szybko sie wysłalo :P IP: *.amg.gda.pl 24.05.07, 12:49 mam troche za duzo groszku mrozonego w domu i nie wiem co z nim zrobic. zupa krem juz mi sie znudzila i nie moge na nia patrzec. macie moze jakies pomysly na smaczne i tanie(jestem studentka) dania w ktorych jest groszek ???musze go wykorzystac bo niedlugo wakacje i sie wyprowadzam z mieszkania :) Odpowiedz Link Zgłoś
linn_linn Re: za szybko sie wysłalo :P 24.05.07, 15:38 Oliwa, siekana cebula, podsmazyc, dodac groszek, poddusic, dodac pomidory / moze byc przecier z kartonu, pomidory w kostke itp. /, jeszcze poddusic i na koniec dodac tunczyka osaczonego z oliwy. Nie powinnien sie w duszeniu za bardzo rozpasc. Doprawic, posypac siekana natka. Mozna zjesc z pieczywem, a mozna dodac jako sos do makaronu. Odpowiedz Link Zgłoś
linn_linn Re: tunczyk z groszkiem w pomidorach 24.05.07, 16:59 Przy okazji wstawilam go do Galerii: fotoforum.gazeta.pl/72,2,777,63011091.html Odpowiedz Link Zgłoś
sabrossa możesz go sobie załadować do jakiejś 24.05.07, 18:32 sałatki (np. sałata+pomidor+kukurydza+groszek+vinegret), albo zjeść jako dodatek do obiadu. Możesz też kupić marchewkę, pokroić w kostkę, ugotować, połączyć i otrzymujesz nieśmiertelną marchewkę z groszkiem :) Możesz dla odmiany zrobić sobie zupę - krem z zielonego groszku i ciecierzycy - pyszna!! Odpowiedz Link Zgłoś
cien_wiatru Re: możesz go sobie załadować do jakiejś 24.05.07, 19:06 w Hiszpanii bardzo popularnym dodatkiem jest groszek z boczkiem wedzonym Odpowiedz Link Zgłoś
ampolion Re: groszek hmm... 24.05.07, 20:47 Połączyć z awokado i zrobić gazpaczo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zuzia Re: groszek hmm... IP: *.centertel.pl 29.05.07, 15:46 dziekuje za pomysły na pewno skorzystam z przepisu na tuńczyka z pomidorami i groszkiem:)bardzo apetycznie wygląda :o) Odpowiedz Link Zgłoś
em_es Re: groszek hmm... 29.05.07, 17:42 możesz też ugotować klasyczną marchew z groszkiem: pokrojoną w kostkę marchew udusić razem z groszkiem z odrobiną wody, jak miękie to doprawić solą i cukrem, ew. odrobiną pieprzu, dodać masła, niektórzy dodają też mąkę, ja nie dodaję bo mnie mąka dodana dla zagęszczenia psuje smak każdej potrawy ;) Odpowiedz Link Zgłoś