aga857 29.05.07, 13:06 Czy korzystacie z niego w kuchni? Niesamowicie pachnie, więc chętnie bym go użyła, ale nie wiem do czego by się nadawał. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ania_m66 Re: olej arachidowy 29.05.07, 13:16 olej arachidowy jest ponoc idealny do smazenia woku, bo moze osiagnac wyzsza temperature niz np. zwykly olej jadalny nie "palac" sie w naczyniu. na pewno z powodu aromatu pasuje najbardziej do kuchni azjatyckiej, aczkolwiek nie tylko. pisze "ponoc", bo faze woka i chinszczyzny itp mam chwilowo za soba, a w czasach w ktorych namietnie sie takimi daniami objadalam byl on nawet w niemczech nie tak rozpowszechniony i dosc drogi. Odpowiedz Link Zgłoś
2_ala Re: olej arachidowy 22.08.14, 12:24 Idalny jest też dla osób odchudzających się, bo powoduje zdecydowanie dłuższe uczucie sytośći. Musi być on jednak wysokiej jakości dlatego ja polecam z Oleofarm. Wiele w olejach świata mają fajnych propozycji Odpowiedz Link Zgłoś
aqua48 Re: olej arachidowy 22.08.14, 12:59 Bardzo lubię i używam, szczególnie do sałatek zamiast oliwy, albo do smażenia naleśników :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Edi800 Re: olej arachidowy IP: 46.77.67.* 22.08.14, 13:40 Nieładnie wyciągać wątki sprzed 7 lat, spamerze. Nie warto przepłacać za jakiś Oleofarm, zatrudniający spamerów. Odpowiedz Link Zgłoś
squirk Re: olej arachidowy 23.08.14, 02:48 2_ala napisała: forum.gazeta.pl/forumSearch.do?pageNumber=1&query=&author=2_ala&title=&forum= Ależ to musi być świństwo, brrr. Odpowiedz Link Zgłoś