Dodaj do ulubionych

Warzywa na patelnie

03.06.07, 18:36
Czy ktoś je "warzywa na patelnie" hortexu? Jakby ktoś nie wiedział to to są
takie mrożonki i właśnie moja dziewczyna mi wmawia, że to jest zdrowe. A ja
nie wierzę, że to jest takie zdrowe. Wydaje mi się, że to jest nafaszerowane
chemią, żeby trzymało długie terminy przydatności do spożycia.
Kto ma rację?
Obserwuj wątek
    • Gość: ania Re: Warzywa na patelnie IP: *.tktelekom.pl 03.06.07, 18:40
      Hmm. Wydaje mi się, że jak już coś zostało zamrożone, to nie trzeba tego dodatkowo konserwować. Inna sprawa, że mieszanki typu "warzywa na patelnię" mają w komplecie przyprawy-a te to w większej części glutaminiam sodu. Wystarczy samemu doprawiać :)
      • Gość: ania_m Re: Warzywa na patelnie IP: *.pools.arcor-ip.net 03.06.07, 18:46
        jest dokladnie, jak napisala moja przedmowczyni. warzywa zamrozone maja czasami
        nawet wiecej witamin, niz te z warzywniaka, bo sa zamrazane zaraz po zbiorze,
        czyli na pewno sa zdrowe. chemia im niepotrzebna, zamrozone trzyma sie samo z
        siebie dlugo. lepiej kupic takia zamrozona mieszanke, czy cale warzywa
        kompletnie bez przypraw i samemu sobie doprawic po przyrzadeniu. poczytaj sobie
        sklad takiej hortexowskiej mieszanki na opakowaniu i wyszystko bedzie jasne jasne.
    • chrupalek Re: Warzywa na patelnie 03.06.07, 19:07
      No to dzięki! Teraz sie ze mnie śmieje ze jestem głupi i nie wierzyłem. ;)
      • Gość: ania_m Re: Warzywa na patelnie IP: *.pools.arcor-ip.net 03.06.07, 19:15
        niekoniecznie, jesli w mieszance sa przyprawy a w nich polepszacz smaku, miales
        jakby w sumie racje, ze chemia jest w srodku ;)
    • sathi1983 Re: Warzywa na patelnie 05.06.07, 12:55
      Idąc tym tokiem rozumowania - wszystko jest niezdrowe
      kupisz warzywa na targu czy w supermarkecie to też będą niezzdrowe bo
      nafaszerowane nawozami sztucznymi ;)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka