huanna Re: Czego nie tkniecie za zadne skarby swiata? :) 19.06.03, 13:28 No moze przesadzilam z tymi skarbami swiata, ale jestem pewna ze jest jakas potrawa czy skladnik ktorego nie wezmiecie do ust :) moje kulinarne odrzutki to: czernina flaki smalec kaszanka móżdżki i inne takie.. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: buzi1 Re: Czego nie tkniecie za zadne skarby swiata? :) IP: *.tnt3.per1.da.uu.net 19.06.03, 13:40 Za nic nie zjem gotowanego kurczaka z tlusta skora yaaaaaaaaaaaaakkkkkkkkkkk. Odpowiedz Link Zgłoś
silverstone Re: Czego nie tkniecie za zadne skarby swiata? :) 19.06.03, 13:40 1. kminek 2. anyzek 3. wędliny 4. podroby 5. golonka 6. wszystkie te kotlety w rodzaju schabowych etc 7. cykoria 8. wszystko co jest ze skwarkami 9. bleeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee.... :) huanna napisała: > No moze przesadzilam z tymi skarbami swiata, ale jestem pewna ze jest jakas > potrawa czy skladnik ktorego nie wezmiecie do ust :) > moje kulinarne odrzutki to: > czernina > flaki > smalec > kaszanka > móżdżki i inne takie.. > :) Odpowiedz Link Zgłoś
trinka Re: Czego nie tkniecie za zadne skarby swiata? :) 19.06.03, 13:41 huanna napisała: > No moze przesadzilam z tymi skarbami swiata, ale jestem pewna ze jest jakas > potrawa czy skladnik ktorego nie wezmiecie do ust :) > moje kulinarne odrzutki to: > czernina nie mialam okazji sprobowac, ale jesli to ta czarna polewka z pana tadeusza, to na pewno nie sprobuje;-) > flaki moja mama gotowala kiedys flaki drobiowe. nie bylo to takie najgorsze, ale zebym sie zajadala, to tez nie powiem:-/ > smalec hm, tak samego to nie zjem i nienawidze jak mieso tapla sie w jego duzej ilosci a pozniej nim ociekla, bleee ale, smalec ze skwarkami na cieplm wiejskim chlepku w krakowskim chlopskim jadle, ujdzie, chociaz do pieczywa czosnkowego to sie nie umywa;-) > kaszanka bleeeeee, nienawidze. pasowalaby na zagrywke dla wielbicieli czerniny;-) > móżdżki i inne takie.. > :) to w ogole odpada:-) a do listy ze swojej strony dolacxze jeszcze: 1. chalwe [nienawidze, juz sam zapach przyprawia mnie o mdlosci, za to moj chlopak pozera namietnie i w ramach draznienia mnie podtyka pod nos z pytaniem 'chcesz?';-)] 2. szpinaku 3. zsiadlego mleka 4. ryby [procz wegorza i lososia] 5. masla [dopoki jadla chleb w ogole nie smarowalam] 6. oliwek [takich wcinanych samych-nie jako dodatek dropno posiekany do salatek czy dan] 7. ziemniakow [szczegolnie takich odgrzewanych drugiego dnia [w gardle mi staja] 8. nozek i czegokolwiek w galarecie koniec tych koszmarkow, bo az mnie mdlic zaczelo;-) ide zrobic sobie caprese, mniammniam:-))) pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
huanna Re: Czego nie tkniecie za zadne skarby swiata? :) 19.06.03, 14:16 Dodaje jeszcze kawior i slimaki :) Kiedys sprobowalam kawioru ale jak powiedzieli mi ze to ikra to malo co nie zwrocilam..to samo z kaszanka..yhhhblleee :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaska Re: Czego nie tkniecie za zadne skarby swiata? :) IP: *.tele2.pl 19.06.03, 16:32 dawno temu tata jezdzil po kaszanke na wies i byla genialna. Ale od tamtej pory nie jadlam. Smalec taki z jablkami bardzo lubie. Mozdzek jadlam raz. Czernina - dzieki ale NIE. Natomiast nigdy nie lubilam tzw sztuki miesa, niby zwykla wolowina z rosolu no ale jakos nie moglam tego jesc i koniec. Natomiast bardzo nie lubie plucek. Areszta, ktora innych odrzuca, typu ozorki czy mleczko karpia lub cos tam z grasicy baaardzo lubie;-) Odpowiedz Link Zgłoś
yasmin2 Re: Czego nie tkniecie za zadne skarby swiata? :) 24.06.03, 09:47 Jestem wegetarianką takze na pewno nie tknę mięsa, wędlin, kiełbas, drobiu. A poza tym masła, jasnego pieczywa, mleka powyżej 0,5% i innych produktów smażonych(jedynie odrobinka oliwy z oliwek wchodzi w grę). Buziaczki!!!:-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hania Re: Czego nie tkniecie za zadne skarby swiata? :) IP: *.virnxx1.adsl.tele.dk 19.06.03, 17:13 byl taki tamet.... forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=77&w=5755849 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: t Re: Czego nie tkniecie za zadne skarby swiata? :) IP: *.ds.uj.edu.pl / 192.168.12.* 19.06.03, 21:22 Jedyna rzecz, która wzbudza we mnie dreszcz obrzydzenia to twarożek z rzodkiewką - błeeeeee, aż mnie otrzepuje...cała reszta ok. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Papick Re: Czego nie tkniecie za zadne skarby swiata? :) IP: *.pspeng.cz 20.06.03, 07:36 1. surowa papryka 2. wszystko co ma więcej jak 4 nogi (kraby, raki,owady ..itd.) 3. wszystko co nie ma nóg (dżdżownice, węże, ślimaki ...itd) 4. owoce morza (ośmiornice, kraby, langusty ...itd) 5. mózgi, płuca, serca czyli wnętrzności Odpowiedz Link Zgłoś
squawk-box Re: Czego nie tkniecie za zadne skarby swiata? :) 20.06.03, 08:24 Moja lista nie-przysmakow, ktore skosztowalam i na mysl ktorych przelyk mi sie zaciska: 1. Kim Chi 2. Kawior 3. Surowe ostrygi (zageszczona flegma) 4. Rocky Mountain Oysters, Turkey Balls, Animelles (bycze, indycze, baranie jadra) 5. Watrobka, mozdzki, plucka, nereczki i nne organy 6. Ouzo 7. Brukselka (moj absolutny faworyt) Odpowiedz Link Zgłoś
emka_waw Re: Czego nie tkniecie za zadne skarby swiata? :) 20.06.03, 08:49 - brukselki - smażonej wątróbki Zestwaw, jak dla mnie, "wymiatający", i to od samego zapachu. Za to jestem w stanie zjeść surową wątrobę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piasia Re: Czego nie tkniecie za zadne skarby swiata? :) IP: diabel:* 20.06.03, 10:32 kaszy manny na mleku twarożku tzw. owarzanego (zsiadłe mleko zalane wrzącym mlekiem) kożucha z mleka totalna ohyda. yyyy.... Ale to wszystko nic w porównaniu z turecką potrawą opisaną przez M. Samozwaniec - mus z kury na słodko, z bitą śmietaną i rodzynkami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nunak Re: Czego nie tkniecie za zadne skarby swiata? :) IP: *.mw.mil.pl 21.06.03, 14:16 To jeszcze nic... W ostatnie wakacje pojechałam na Węgry. W wielkich kotłach coś gotowało sie na moich oczach. Pewna odmiana więc spróbuje- powiedziałam. Wszystkie kotły były prawie puste za to jeden był cały pełny i o dziwo danie z niego było najtańsze.. Biore! Kelner przyniósł mi na talerz danie o nazwie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nunak-Cleo KOGUCIE GRZEBYKI !!! IP: *.mw.mil.pl 21.06.03, 14:22 To jeszcze nic... W ostatnie wakacje pojechałam na Węgry. W wielkich kotłach coś gotowało sie na moich oczach. Pewna odmiana więc spróbuje- powiedziałam. Wszystkie kotły były prawie puste za to jeden był cały pełny i o dziwo danie z niego było najtańsze.. Biore! Kelner przyniósł mi na talerz danie o nazwie KOGUCIE GRZEBYKI. Na talerzu pięknie myśle sobie jakiś makoron bardzo smaczne pyxhota jakaś odmiana makaronu czemu nikt tego nie kupuje?!?! Jednak gdy przyjżałam sie bliżej moim "makaronikom" ujrzałam że ma on maleńkie pęcherzyki... To co miałam w ustach wyplułam bo stanęło mi w gardle i poczułam że to danie ma smak ślimaka... Okazało się że to były PRAWDZIWE kogucie grzebyki tylko ze ugotowane..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olivier Re: Czego nie tkniecie za zadne skarby swiata? :) IP: NAT:* / 10.1.0.* 20.06.03, 10:37 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olivier Re: Czego nie tkniecie za zadne skarby swiata? :) IP: NAT:* / 10.1.0.* 20.06.03, 10:37 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nina Re: Czego nie tkniecie za zadne skarby swiata? :) IP: *.toya.net.pl 21.06.03, 16:33 Za skarby swiata nie tkne owocow morza-ohyda! W obliczu smierci glodowej zjem-ale tylko zimne-watrobke samzona i kaszanke. Nie lubie cebuli,choc niekiedy spozywam,ale zawsze w formie niewidocznej dla oka.Poza tym wszelkie plucka,nerki itp. sa w/g mnie niejadalne.Podobnie szpinak,paskudztwo z dziecinstwa,odmowilam jedzenia w wieku 2 lat i dotad sie nie zlamalam:) No i czernina. Reszte produktow spozywczych przyswajam z mniejsza lub wieksza checia:) Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
limes1 Re: Czego nie tkniecie za zadne skarby swiata? :) 22.06.03, 08:16 Kasza manna na mleku - koszmar dzieciństwa. W przedszkolu robili taką gęstą, z mnóstwem nierozmieszanych grudek większych i mniejszych. Porcja była polana jakimś słodkim sokiem - ohyda. Wszystko rosło w ustach. Zawsze grzebałam w tej brei i niecierpliwie patrzyłam na drzwi, czy już ktoś po mnie przyszedł. Do dziś nie jem kaszy manny pod żadną postacią. O obrzydzenie przyprawia mnie widok dzieci znajomych, objadających się tym paskudztwem :) Odpowiedz Link Zgłoś
mia77 Re: Czego nie tkniecie za zadne skarby swiata? :) 22.06.03, 13:51 Marynowanej papryki - na kilometr śmierdzi mi stęchlizną. Kokosu przyrządzonego na słodko - bo - uwaga - kuchnię tajska z kokosem na słono uwielbiam... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stanislaw Re: Czego nie tkniecie za zadne skarby swiata? :) IP: *.dip.t-dialin.net 22.06.03, 14:01 Zadnych podrobow, zadnej wieprzowiny chocby i w najlepiej uwedzonej szynce - no z wyjatkiem sloniny:) i zadnego drobiu oprocz tego z domowego chowu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mli Re: Czego nie tkniecie za zadne skarby swiata? :) IP: *.acn.pl 22.06.03, 14:56 MLEKA!!! - ciepłego, zimnego, prosto od krowy, etc., chodziaż lubię mleczne produkty typu jogurt, kefir, sery Nie tknęłabym za nic (chodziaż to kwestia ceny, za milion dolców to bym zjadła) wszelkich wnętrzności typu wątróbka, żołądki, nerki, etc. no i móżdżek, yyiiiiiii ........ Spermy - może to inna bajka, ale niektóre/niektórzy to połykają Odpowiedz Link Zgłoś
maniusza Re: Czego nie tkniecie za zadne skarby swiata? :) 22.06.03, 20:48 na pewno żadnyc nerek i móżdżków bleeeee... i jeszcze krewetek. wiem że to pewnie zdrowe i może dobre (...) ale ostatnio będąc na imieninach gospodyni położyła miseczkę z tym specjałem obok mnie... sory ale dla mnie to wygląda jak tłuste pędraki. jak się domyślacie, konsumpcję tego wieczora miałam nieco zkłóconą.. ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: huanna Re: Czego nie tkniecie za zadne skarby swiata? :) IP: *.wielun.sdi.tpnet.pl 22.06.03, 20:55 przypomnialam sobie ze nie wezme do ust sloniny nawet na chlebie az mi sie patrzec nie chce i zadnych gierek czy nozek od swinki ani ogonkow ani lapek od kur, tlustej golonki i mleka prosto z cycka krowy.. Odpowiedz Link Zgłoś
eowyn Re: Czego nie tkniecie za zadne skarby swiata? :) 22.06.03, 21:11 mleka w surowej wersji!tak jak ktos pisal wyzej,tez lubie przetworzone mleko- ale surowe,niewazne czy zimne czy cieple-fuj!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: huanna Re: Czego nie tkniecie za zadne skarby swiata? :) IP: *.wielun.sdi.tpnet.pl 22.06.03, 21:13 Nie ktos tylko ja hehe :) Pamietam jak na wsi u mojej babci pilo sie takie mleko i ja nie moglam na to patrzec bleee...jeszcze zimne to juz w ogole Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vvronia Re: Czego nie tkniecie za zadne skarby swiata? :) IP: *.torun.mm.pl 22.06.03, 21:34 Ciepłego mleka. I tego kożucha z niego. Bleee.... Nie do przyjęcia sa też wątróbki, kalfior i czernina. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mada Re: Czego nie tkniecie za zadne skarby swiata? :) IP: *.dyn.optonline.net 23.06.03, 12:58 czytam i az mi sie niedobrze robi! dorzucam kakao, doritos, wszelkie chipsy ziemniaczane, chlodnik z surowymi krewetkami, ktore niektorzy ludzie w Stanach uwielbiaja(!?) i miesa iguany Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: missy5 Re: Czego nie tkniecie za zadne skarby swiata? :) IP: *.pl / 192.168.1.* 23.06.03, 16:01 Wspolczuje wszystkim, ktorzy w przedszkolu mieli kaszke manna, taka niedobra, tez to przechodzilam, dobrze wiedziec, ze nie tylko ja;) teraz sa takie dobre W pojemniczkach jak np. smakija mmm... Nie tkne surowej malzy fuj, sprobowalam , gdy bylam we Francji i nie powtorze tego. A poza tym: watrobka i inne podroby-ohydzstwo, kminek, gozdziki, anyz,jak gdzies wyczuje to...nie jest dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
huanna Re: Czego nie tkniecie za zadne skarby swiata? :) 23.06.03, 20:01 yyy wlasnie przypomnialo mi sie kakao z kozuchem w przedszkolu czasem jeszcze zimne...albo budyn zimny bleeee chociaz teraz to bym sprobowala bez niczego :) Czy zauwazyliscie ile "ble" potraw bierze sie z dziecinstwa?.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Olimpia Re: Czego nie tkniecie za zadne skarby swiata? :) IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 23.06.03, 20:17 - miesa i wędlin z hipermarketów - kminku - knedli - owoców morza + jedzenie z chińsko - wietnamskich restauracji bo tam mozna w jedzeniu odszukać ponośc wszystkie rasy i gatunki tego co chodzi i pełza też. A mój tata nie je - chleba z ziarnami - czytaj inaczej chleb z robakami - sera białego - bo ze wszystkich serów najlepsza kielbasa Odpowiedz Link Zgłoś