Dodaj do ulubionych

Czego nie tkniecie za zadne skarby swiata? :)

19.06.03, 13:25
Obserwuj wątek
    • huanna Re: Czego nie tkniecie za zadne skarby swiata? :) 19.06.03, 13:28
      No moze przesadzilam z tymi skarbami swiata, ale jestem pewna ze jest jakas
      potrawa czy skladnik ktorego nie wezmiecie do ust :)
      moje kulinarne odrzutki to:
      czernina
      flaki
      smalec
      kaszanka
      móżdżki i inne takie..
      :)
      • Gość: buzi1 Re: Czego nie tkniecie za zadne skarby swiata? :) IP: *.tnt3.per1.da.uu.net 19.06.03, 13:40
        Za nic nie zjem gotowanego kurczaka z tlusta skora yaaaaaaaaaaaaakkkkkkkkkkk.
      • silverstone Re: Czego nie tkniecie za zadne skarby swiata? :) 19.06.03, 13:40
        1. kminek
        2. anyzek
        3. wędliny
        4. podroby
        5. golonka
        6. wszystkie te kotlety w rodzaju schabowych etc
        7. cykoria
        8. wszystko co jest ze skwarkami
        9. bleeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee.... :)

huanna napisała:

> No moze przesadzilam z tymi skarbami swiata, ale jestem pewna ze jest jakas
        > potrawa czy skladnik ktorego nie wezmiecie do ust :)
        > moje kulinarne odrzutki to:
        > czernina
        > flaki
        > smalec
        > kaszanka
        > móżdżki i inne takie..
        > :)
      • trinka Re: Czego nie tkniecie za zadne skarby swiata? :) 19.06.03, 13:41
        huanna napisała:

> No moze przesadzilam z tymi skarbami swiata, ale jestem pewna ze jest jakas
        > potrawa czy skladnik ktorego nie wezmiecie do ust :)
        > moje kulinarne odrzutki to:
        > czernina

nie mialam okazji sprobowac, ale jesli to ta czarna polewka z pana tadeusza, to
        na pewno nie sprobuje;-)

> flaki

moja mama gotowala kiedys flaki drobiowe. nie bylo to takie najgorsze, ale
        zebym sie zajadala, to tez nie powiem:-/

> smalec

hm, tak samego to nie zjem i nienawidze jak mieso tapla sie w jego duzej ilosci
        a pozniej nim ociekla, bleee
        ale, smalec ze skwarkami na cieplm wiejskim chlepku w krakowskim chlopskim
        jadle, ujdzie, chociaz do pieczywa czosnkowego to sie nie umywa;-)

> kaszanka

bleeeeee, nienawidze. pasowalaby na zagrywke dla wielbicieli czerniny;-)

> móżdżki i inne takie..
        > :)

to w ogole odpada:-)

a do listy ze swojej strony dolacxze jeszcze:
        1. chalwe [nienawidze, juz sam zapach przyprawia mnie o mdlosci, za to moj
        chlopak pozera namietnie i w ramach draznienia mnie podtyka pod nos z
        pytaniem 'chcesz?';-)]
        2. szpinaku
        3. zsiadlego mleka
        4. ryby [procz wegorza i lososia]
        5. masla [dopoki jadla chleb w ogole nie smarowalam]
        6. oliwek [takich wcinanych samych-nie jako dodatek dropno posiekany do salatek
        czy dan]
        7. ziemniakow [szczegolnie takich odgrzewanych drugiego dnia [w gardle mi staja]
        8. nozek i czegokolwiek w galarecie

koniec tych koszmarkow, bo az mnie mdlic zaczelo;-) ide zrobic sobie caprese,
        mniammniam:-)))

pozdro
        • huanna Re: Czego nie tkniecie za zadne skarby swiata? :) 19.06.03, 14:16
          Dodaje jeszcze kawior i slimaki :)
          Kiedys sprobowalam kawioru ale jak powiedzieli mi ze to ikra to malo co nie
          zwrocilam..to samo z kaszanka..yhhhblleee :))
          • Gość: kaska Re: Czego nie tkniecie za zadne skarby swiata? :) IP: *.tele2.pl 19.06.03, 16:32
            dawno temu tata jezdzil po kaszanke na wies i byla genialna. Ale od tamtej pory
            nie jadlam. Smalec taki z jablkami bardzo lubie. Mozdzek jadlam raz. Czernina -
            dzieki ale NIE. Natomiast nigdy nie lubilam tzw sztuki miesa, niby zwykla
            wolowina z rosolu no ale jakos nie moglam tego jesc i koniec. Natomiast bardzo
            nie lubie plucek. Areszta, ktora innych odrzuca, typu ozorki czy mleczko karpia
            lub cos tam z grasicy baaardzo lubie;-)
      • yasmin2 Re: Czego nie tkniecie za zadne skarby swiata? :) 24.06.03, 09:47
        Jestem wegetarianką takze na pewno nie tknę mięsa, wędlin, kiełbas, drobiu. A
        poza tym masła, jasnego pieczywa, mleka powyżej 0,5% i innych produktów
        smażonych(jedynie odrobinka oliwy z oliwek wchodzi w grę).
        Buziaczki!!!:-)))
    • Gość: hania Re: Czego nie tkniecie za zadne skarby swiata? :) IP: *.virnxx1.adsl.tele.dk 19.06.03, 17:13

byl taki tamet....
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=77&w=5755849
    • Gość: t Re: Czego nie tkniecie za zadne skarby swiata? :) IP: *.ds.uj.edu.pl / 192.168.12.* 19.06.03, 21:22
      Jedyna rzecz, która wzbudza we mnie dreszcz obrzydzenia to twarożek z
      rzodkiewką - błeeeeee, aż mnie otrzepuje...cała reszta ok.
    • Gość: Papick Re: Czego nie tkniecie za zadne skarby swiata? :) IP: *.pspeng.cz 20.06.03, 07:36
      1. surowa papryka
      2. wszystko co ma więcej jak 4 nogi (kraby, raki,owady ..itd.)
      3. wszystko co nie ma nóg (dżdżownice, węże, ślimaki ...itd)
      4. owoce morza (ośmiornice, kraby, langusty ...itd)
      5. mózgi, płuca, serca czyli wnętrzności
      • squawk-box Re: Czego nie tkniecie za zadne skarby swiata? :) 20.06.03, 08:24
        Moja lista nie-przysmakow, ktore skosztowalam i na mysl ktorych przelyk mi sie
        zaciska:
        1. Kim Chi
        2. Kawior
        3. Surowe ostrygi (zageszczona flegma)
        4. Rocky Mountain Oysters, Turkey Balls, Animelles (bycze, indycze, baranie
        jadra)
        5. Watrobka, mozdzki, plucka, nereczki i nne organy
        6. Ouzo
        7. Brukselka (moj absolutny faworyt)
    • emka_waw Re: Czego nie tkniecie za zadne skarby swiata? :) 20.06.03, 08:49
      - brukselki
      - smażonej wątróbki

Zestwaw, jak dla mnie, "wymiatający", i to od samego zapachu. Za to jestem w
      stanie zjeść surową wątrobę.
      • Gość: piasia Re: Czego nie tkniecie za zadne skarby swiata? :) IP: diabel:* 20.06.03, 10:32
        kaszy manny na mleku
        twarożku tzw. owarzanego (zsiadłe mleko zalane wrzącym mlekiem)
        kożucha z mleka

totalna ohyda. yyyy....

Ale to wszystko nic w porównaniu z turecką potrawą opisaną przez M.
        Samozwaniec - mus z kury na słodko, z bitą śmietaną i rodzynkami.
        • Gość: Nunak Re: Czego nie tkniecie za zadne skarby swiata? :) IP: *.mw.mil.pl 21.06.03, 14:16
          To jeszcze nic... W ostatnie wakacje pojechałam na Węgry. W wielkich kotłach
          coś gotowało sie na moich oczach. Pewna odmiana więc spróbuje- powiedziałam.
          Wszystkie kotły były prawie puste za to jeden był cały pełny i o dziwo danie z
          niego było najtańsze.. Biore! Kelner przyniósł mi na talerz danie o nazwie
        • Gość: Nunak-Cleo KOGUCIE GRZEBYKI !!! IP: *.mw.mil.pl 21.06.03, 14:22
          To jeszcze nic... W ostatnie wakacje pojechałam na Węgry. W wielkich kotłach
          coś gotowało sie na moich oczach. Pewna odmiana więc spróbuje- powiedziałam.
          Wszystkie kotły były prawie puste za to jeden był cały pełny i o dziwo danie z
          niego było najtańsze.. Biore! Kelner przyniósł mi na talerz danie o nazwie
          KOGUCIE GRZEBYKI. Na talerzu pięknie myśle sobie jakiś makoron bardzo smaczne
          pyxhota jakaś odmiana makaronu czemu nikt tego nie kupuje?!?! Jednak gdy
          przyjżałam sie bliżej moim "makaronikom" ujrzałam że ma on maleńkie
          pęcherzyki... To co miałam w ustach wyplułam bo stanęło mi w gardle i poczułam
          że to danie ma smak ślimaka... Okazało się że to były PRAWDZIWE kogucie
          grzebyki tylko ze ugotowane.....
    • Gość: olivier Re: Czego nie tkniecie za zadne skarby swiata? :) IP: NAT:* / 10.1.0.* 20.06.03, 10:37
    • Gość: olivier Re: Czego nie tkniecie za zadne skarby swiata? :) IP: NAT:* / 10.1.0.* 20.06.03, 10:37
    • Gość: Nina Re: Czego nie tkniecie za zadne skarby swiata? :) IP: *.toya.net.pl 21.06.03, 16:33
      Za skarby swiata nie tkne owocow morza-ohyda!
      W obliczu smierci glodowej zjem-ale tylko zimne-watrobke samzona i kaszanke.
      Nie lubie cebuli,choc niekiedy spozywam,ale zawsze w formie niewidocznej dla
      oka.Poza tym wszelkie plucka,nerki itp. sa w/g mnie niejadalne.Podobnie
      szpinak,paskudztwo z dziecinstwa,odmowilam jedzenia w wieku 2 lat i dotad sie
      nie zlamalam:)
      No i czernina.
      Reszte produktow spozywczych przyswajam z mniejsza lub wieksza checia:)
      Pozdrawiam.
    • limes1 Re: Czego nie tkniecie za zadne skarby swiata? :) 22.06.03, 08:16
      Kasza manna na mleku - koszmar dzieciństwa. W przedszkolu robili taką gęstą, z
      mnóstwem nierozmieszanych grudek większych i mniejszych. Porcja była polana
      jakimś słodkim sokiem - ohyda. Wszystko rosło w ustach. Zawsze grzebałam w tej
      brei i niecierpliwie patrzyłam na drzwi, czy już ktoś po mnie przyszedł. Do
      dziś nie jem kaszy manny pod żadną postacią. O obrzydzenie przyprawia mnie
      widok dzieci znajomych, objadających się tym paskudztwem :)
    • mia77 Re: Czego nie tkniecie za zadne skarby swiata? :) 22.06.03, 13:51
      Marynowanej papryki - na kilometr śmierdzi mi stęchlizną. Kokosu przyrządzonego
      na słodko - bo - uwaga - kuchnię tajska z kokosem na słono uwielbiam...
    • Gość: Stanislaw Re: Czego nie tkniecie za zadne skarby swiata? :) IP: *.dip.t-dialin.net 22.06.03, 14:01
      Zadnych podrobow, zadnej wieprzowiny chocby i w najlepiej
      uwedzonej szynce - no z wyjatkiem sloniny:)
      i zadnego drobiu oprocz tego z domowego chowu.
    • Gość: mli Re: Czego nie tkniecie za zadne skarby swiata? :) IP: *.acn.pl 22.06.03, 14:56
      MLEKA!!! - ciepłego, zimnego, prosto od krowy, etc., chodziaż lubię mleczne
      produkty typu jogurt, kefir, sery
      Nie tknęłabym za nic (chodziaż to kwestia ceny, za milion dolców to bym zjadła)
      wszelkich wnętrzności typu wątróbka, żołądki, nerki, etc. no i móżdżek,
      yyiiiiiii ........
      Spermy - może to inna bajka, ale niektóre/niektórzy to połykają
      • maniusza Re: Czego nie tkniecie za zadne skarby swiata? :) 22.06.03, 20:48
        na pewno żadnyc nerek i móżdżków bleeeee...
        i jeszcze krewetek. wiem że to pewnie zdrowe i może dobre (...) ale ostatnio
        będąc na imieninach gospodyni położyła miseczkę z tym specjałem obok mnie...
        sory ale dla mnie to wygląda jak tłuste pędraki. jak się domyślacie,
        konsumpcję tego wieczora miałam nieco zkłóconą.. ;-)
        • Gość: huanna Re: Czego nie tkniecie za zadne skarby swiata? :) IP: *.wielun.sdi.tpnet.pl 22.06.03, 20:55
          przypomnialam sobie ze nie wezme do ust sloniny nawet na chlebie az mi sie
          patrzec nie chce i zadnych gierek czy nozek od swinki ani ogonkow ani lapek od
          kur, tlustej golonki i mleka prosto z cycka krowy..
          • eowyn Re: Czego nie tkniecie za zadne skarby swiata? :) 22.06.03, 21:11
            mleka w surowej wersji!tak jak ktos pisal wyzej,tez lubie przetworzone mleko-
            ale surowe,niewazne czy zimne czy cieple-fuj!!!
            • Gość: huanna Re: Czego nie tkniecie za zadne skarby swiata? :) IP: *.wielun.sdi.tpnet.pl 22.06.03, 21:13
              Nie ktos tylko ja hehe :) Pamietam jak na wsi u mojej babci pilo sie takie
              mleko i ja nie moglam na to patrzec bleee...jeszcze zimne to juz w ogole
              • Gość: vvronia Re: Czego nie tkniecie za zadne skarby swiata? :) IP: *.torun.mm.pl 22.06.03, 21:34
                Ciepłego mleka. I tego kożucha z niego. Bleee....
                Nie do przyjęcia sa też wątróbki, kalfior i czernina.
    • Gość: mada Re: Czego nie tkniecie za zadne skarby swiata? :) IP: *.dyn.optonline.net 23.06.03, 12:58
      czytam i az mi sie niedobrze robi!
      dorzucam kakao, doritos, wszelkie chipsy ziemniaczane, chlodnik z surowymi
      krewetkami, ktore niektorzy ludzie w Stanach uwielbiaja(!?) i miesa iguany
      • Gość: missy5 Re: Czego nie tkniecie za zadne skarby swiata? :) IP: *.pl / 192.168.1.* 23.06.03, 16:01
        Wspolczuje wszystkim, ktorzy w przedszkolu mieli kaszke manna, taka niedobra,
        tez to przechodzilam, dobrze wiedziec, ze nie tylko ja;) teraz sa takie dobre W
        pojemniczkach jak np. smakija mmm...
        Nie tkne surowej malzy fuj, sprobowalam , gdy bylam we Francji i nie powtorze
        tego.
        A poza tym: watrobka i inne podroby-ohydzstwo, kminek, gozdziki, anyz,jak
        gdzies wyczuje to...nie jest dobrze.
        • huanna Re: Czego nie tkniecie za zadne skarby swiata? :) 23.06.03, 20:01
          yyy wlasnie przypomnialo mi sie kakao z kozuchem w przedszkolu czasem jeszcze
          zimne...albo budyn zimny bleeee chociaz teraz to bym sprobowala bez niczego :)
          Czy zauwazyliscie ile "ble" potraw bierze sie z dziecinstwa?..
    • Gość: Olimpia Re: Czego nie tkniecie za zadne skarby swiata? :) IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 23.06.03, 20:17
      - miesa i wędlin z hipermarketów
      - kminku
      - knedli
      - owoców morza
      + jedzenie z chińsko - wietnamskich restauracji bo tam mozna w jedzeniu
      odszukać ponośc wszystkie rasy i gatunki tego co chodzi i pełza też.
      A mój tata nie je
      - chleba z ziarnami - czytaj inaczej chleb z robakami
      - sera białego - bo ze wszystkich serów najlepsza kielbasa
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka