Dodaj do ulubionych

AUTOMAT DO PIECZENIA CHLEBA

IP: 195.117.68.* 19.06.03, 19:41
pomocy ,kupiłam maszynę do pieczenia chleba prod GERMANY firmy AFIK?
a może ARIK ? i nie mam instrukcji w jęz polskim trochę sama rozgryzłam i
chleb upiekę ,ale np. słodkie ciasto drożdżowe,lub np. babkę piaskową
albo np. samo wyrabianie bez pieczenia nie wiem które programy osługują te
czynności a np. program 12 -ty wogóle nie wiem do czego służy, czy ktoś wie
a może ma ktoś już jakieś doświadczenie z tym urządzeniem? pozdr.
Obserwuj wątek
    • Gość: Linn Re: AUTOMAT DO PIECZENIA CHLEBA IP: *.dialup.tiscali.it 20.06.03, 07:33
      Bylo juz kilka dyskusji na ten temat, wiec na pewno je znajdziesz. Po drugie,
      obawiam sie, ze kupilas cos z produkcji sprzed wielu lat. W UE obowiazuja
      przepisy, ze wszystko co sprzedawane w danym kraju musi miec opis / instrukcje
      itp. / w jezyku danego kraju. Od dawna spotykam we Wloszech napisy polskie na
      wielu produktach spozywczych importowanych, a na sprzecie tego typu
      obowiazkowo. Ostatnio na mikserku do cappuccino. A swoja droga, ta maszyna
      ciagle mnie neci...
      • Gość: sisi Re: AUTOMAT DO PIECZENIA CHLEBA IP: 195.117.68.* 20.06.03, 19:20
        może jest stary,ale wykorzystałam znajomych,którzy jechali do Niemiec i na
        moją prośbę taki mi kupili , na kartonie było w j.polskim,ale wewnątrz w
        instrukcji nic po polsku,a korci mnie coś więcej upiec nie tylko chleb
        pozdr.
        • Gość: Ania Re: AUTOMAT DO PIECZENIA CHLEBA IP: *.dip.t-dialin.net 20.06.03, 22:07
          Napisz co pisze po niemiecku, postaram sie przetlumaczyc!
          pozdr.
          • Gość: sisi Re: AUTOMAT DO PIECZENIA CHLEBA IP: 195.117.68.* 22.06.03, 19:25
            dzięki za chęci. ale za dużo pisania a ponadto zawsze lepiej jak już ktoś ma
            jakieś doświadczenie , pozdr.
    • mia77 Re: AUTOMAT DO PIECZENIA CHLEBA 22.06.03, 20:23
      Program 12 to jest samo pieczenie, na resztę pytań nie odpowiem, bo w każdej
      maszynie wychodzi inaczej. Mój ojciec ma niby taką samą jak ja, a chleb, który
      u mnie wyrasta jak dziki, jemu pada. I odwrotnie, prześliczna drożdżówa, która
      mu wyszła, mnie z tego samego przepisu tworzy rozkoszna, trzycentymetrowa
      bryję...
      • Gość: sisi Re: AUTOMAT DO PIECZENIA CHLEBA IP: 195.117.68.* 25.06.03, 18:01
        czyli,chcąc upiec drożdzówkę trzeba by na innym programie wyrobić a
        następnie na 12 upiec ? i jeszcze który program najlepiej wyrabia drożdżowe
        ciasto? a tak wogóle czy na tym 12 programie można upiec ciasto na bazie
        proszku do pieczenia? pozdr.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka