figatkarolina 24.08.07, 11:00 Czy ktos robił leczo do słoików? Chodzi mi o to czy te słoiki trzeba pasteryzować? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: vial Re: leczo w słoikach IP: *.medstat.waw.pl 24.08.07, 12:11 moja mama kiedyś robiła, jak chcesz to zadzwonię i zapytam, ale ja zmrazam Odpowiedz Link Zgłoś
uruk-hai Re: leczo w słoikach 24.08.07, 12:18 też zamrażam.... zresztą tylko wtedy jak zostanie sporo w garze, to 'łatwa' potrawa, a teraz zaczyna się ewnidentny sezon na leczo - właśnie wczoraj upichciłem :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sara441 Re: leczo w słoikach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.07, 14:33 Ja robię co roku, oczywiście pasteryzuję, dodaję do gulaszu, fasolki po bret., bigosu, no i jako leczo - z kiełbasą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Galadriela Re: leczo w słoikach IP: *.adsl.inetia.pl 24.08.07, 18:49 Ja pasteryzuje, bo nie mam dużej zamrażarki,ale jakbym miała to bym tylko zamrażała. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x.armide Re: leczo w słoikach IP: *.walecznych.net 24.08.07, 22:12 a zamrazacie juz zrobine czy surowe ? czy nie wychodzi potem ciapa ? nie znam sie na pasteryzowaniu wiec zapytam ile moze polezec taki sloik z leczo czyt o ze jest tam olej nie przeszkadza ? Odpowiedz Link Zgłoś
uruk-hai Re: leczo w słoikach 24.08.07, 22:24 zrobione już jest - żadnej ciapy nie zauważyłem .... podobnie robię z bigosem i fasolką 'po bretońsku' po to do puszek z rybami leją olej żeby pomagał w 'hibernacji a nie przeszkadzał .... Odpowiedz Link Zgłoś