malange 30.08.07, 17:06 Znacie jakiś dobry przepis? Z góry dziękuję Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
cymberaso Re: Śledzie marynowane ale... bez octu 30.08.07, 17:08 No w oliwie można.... Można zamast octu użyć kwasu mlekowego. Na śledziach sprawdzone...Być może wysublimowani smakosze odczuje leciutenką różnicę, jak dla mnie - może być :) Odpowiedz Link Zgłoś
ba_nita Re:Wysyłam Ci na gazetową pocztę tabelę 30.08.07, 17:15 przelicznikową octu 6 i 10% na kwasek cytrynowy. Przepisy na śledzie tak jak z octem. Zresztą jakby co też mogę wysłać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KrAk Re: Śledzie marynowane ale... bez octu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.08.07, 14:12 Kiedys zrobiłęm śledzie w cytrynie, tzn. poprzekładałem kawałki matiasów plasterkami cytryny z usuniętymi pestkami i przyprawami jak do marynaty (ziele, listek, gorczyca). Szczerze mówiąc; takie sobie. Odpowiedz Link Zgłoś
a_adam1 Re: Śledzie marynowane ale... bez octu 06.10.07, 16:38 Białe wino, olej, musztarda francuska, pieprz biały, sól oraz pokrojony koperek. Układać warstwami w naczyniu: śledź, marynata, koperek i pozostawić na dobę w lodowce. Odpowiedz Link Zgłoś