Gość: kasia IP: 217.97.139.* 15.07.03, 07:57 chcę kupić w prezencie robot kuchenny i zastanawiam się na ile to fajna rzecz . poradzcie jaki najlepiej kupic. i czy przdaje sie tak na codzien czy korzystacie z niego od wielkiego dzwonu? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Magdabi Re: robot kuchenny IP: 217.153.88.* 15.07.03, 09:09 Mam robot kuchenny (Brauna). Na początku używałam zapamiętale do krojenia, mieszania, potem stopniowo mi przeszło. Nie chce mi się tego myć po pokrojeniu byle pomidorka. Wolę deseczkę. To się sprawdza jak ma się dużą paroosobową rodzinę dla której trzeba robić surówki, ciasta, placki. Do ciast zresztą wolę zwykły mikser Zelmera z różnymi nasadkami i obrotowa miską. Proste w myciu, użyciu. Ale najlepiej sprawdza się u mnie blender. Ma śmigiełko, trzpaczkę, dwa fajne pojemniki. Do miksowania zup na krem, majonezu, pesto, tapenady, kremów, mlecznych koktajli, siekania mięsa, orzechów. Kosztował ok. 200 zł, ale trzeba się przyjrzeć, nawet w ramach jednej firmy są mniej i bardziej wypasione wersje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: robot kuchenny IP: 217.97.139.* 16.07.03, 07:59 tak wlasnie myslalam:( z jakich urzadzen korzystacie najczesciej w kuchni? mysle jeszcze o kupieniu tostera Philipsa -ma jeszcze opcje na gofry i grillowanie. chcialabym kupic w prezencie coś najbardziej pozytecznego- to bedzie prezent weselny! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bef Re: robot kuchenny IP: *.chello.pl 16.07.03, 09:45 Najczęściej? Robot ręczny Zelmera (ubijanie, ale też blender-mixer), malakser (głównie jako tarka do jarzyn, ale też do wyrabiania mas i in), no i mikrofala - odgrzewanie wszystkiego, ocieplanie lodów, gotowanie kalafiora czy ziemniaków, rozpuszczania czekolady,... Bez tych trzech rzeczy nie działam; Zelmera po prostu ze sobą wożę wszędzie, gdzie ma być jakieś gotowanie i prąd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dziunia Re: robot kuchenny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.03, 10:17 Taki toster fajna rzecz:)Nie wiem wprawdzie jak się spisuje grill ale gofrownica i toster do kanapek są b.przydatne.Ja mam takie urządzenia ale osobno i dość często z nich korzystam.Nie wyobrażam sobie też życia bez mikrofali i ekspresu do kawy niestety na razie przelewowego-może kiedyś uzbieram na taki profesjonalny ciśnieniowy.A na ostatnie urodziny dostałam od mamy taki robot wielofunkcyjny Brauna z dwoma dzbankami i różnymi przystawkami do krojenia i wyrabiania i pomimo że mycie jest dość uciążliwe no i miejsca zajmuje dość dużo to dosyć często go używam do koktajli owocowych,do wyrabiania ciasta,szatkowania kapusty,no a przed świętami i przed innymi większymi imprezami jest po prostu nieodzowny.I robota ręcznego Zelmera też używam ciągle no i jeszcze tostera ale takiego klasycznego.I jeszcze maszynki do mielenia mięsa.I to chyba już wszystko,uffff;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sz Re: robot kuchenny IP: *.atr.bydgoszcz.pl 16.07.03, 13:21 mam mocnego SIEMENSA w sezonie muszę nim zsiekać pole bazylii z ogrodu na wlasne pesto w oliwie do słojów w sezonie musze nim przetrzec parę litrów AIWARU takosz do słojów kilo mąki dwie kostki masla i robi na tartę ciasto półkruche co je mozna w porcjach pomrozić zeby nie bebrać sie rekami co chwilkę mocny jest 5200 model Odpowiedz Link Zgłoś