Dodaj do ulubionych

robot kuchenny

IP: 217.97.139.* 15.07.03, 07:57
chcę kupić w prezencie robot kuchenny i zastanawiam się na ile to fajna
rzecz . poradzcie jaki najlepiej kupic. i czy przdaje sie tak na codzien czy
korzystacie z niego od wielkiego dzwonu?
Obserwuj wątek
    • Gość: Magdabi Re: robot kuchenny IP: 217.153.88.* 15.07.03, 09:09
      Mam robot kuchenny (Brauna). Na początku używałam zapamiętale do krojenia,
      mieszania, potem stopniowo mi przeszło. Nie chce mi się tego myć po pokrojeniu
      byle pomidorka. Wolę deseczkę. To się sprawdza jak ma się dużą paroosobową
      rodzinę dla której trzeba robić surówki, ciasta, placki. Do ciast zresztą wolę
      zwykły mikser Zelmera z różnymi nasadkami i obrotowa miską. Proste w myciu,
      użyciu. Ale najlepiej sprawdza się u mnie blender. Ma śmigiełko, trzpaczkę, dwa
      fajne pojemniki. Do miksowania zup na krem, majonezu, pesto, tapenady, kremów,
      mlecznych koktajli, siekania mięsa, orzechów. Kosztował ok. 200 zł, ale trzeba
      się przyjrzeć, nawet w ramach jednej firmy są mniej i bardziej wypasione wersje.
      • Gość: kasia Re: robot kuchenny IP: 217.97.139.* 16.07.03, 07:59
        tak wlasnie myslalam:( z jakich urzadzen korzystacie najczesciej w kuchni?
        mysle jeszcze o kupieniu tostera Philipsa -ma jeszcze opcje na gofry i
        grillowanie. chcialabym kupic w prezencie coś najbardziej pozytecznego- to
        bedzie prezent weselny!
        • Gość: bef Re: robot kuchenny IP: *.chello.pl 16.07.03, 09:45
          Najczęściej?
          Robot ręczny Zelmera (ubijanie, ale też blender-mixer), malakser (głównie jako
          tarka do jarzyn, ale też do wyrabiania mas i in), no i mikrofala - odgrzewanie
          wszystkiego, ocieplanie lodów, gotowanie kalafiora czy ziemniaków,
          rozpuszczania czekolady,...
          Bez tych trzech rzeczy nie działam; Zelmera po prostu ze sobą wożę wszędzie,
          gdzie ma być jakieś gotowanie i prąd.
        • Gość: dziunia Re: robot kuchenny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.03, 10:17
          Taki toster fajna rzecz:)Nie wiem wprawdzie jak się spisuje grill ale
          gofrownica i toster do kanapek są b.przydatne.Ja mam takie urządzenia ale
          osobno i dość często z nich korzystam.Nie wyobrażam sobie też życia bez
          mikrofali i ekspresu do kawy niestety na razie przelewowego-może kiedyś
          uzbieram na taki profesjonalny ciśnieniowy.A na ostatnie urodziny dostałam od
          mamy taki robot wielofunkcyjny Brauna z dwoma dzbankami i różnymi przystawkami
          do krojenia i wyrabiania i pomimo że mycie jest dość uciążliwe no i miejsca
          zajmuje dość dużo to dosyć często go używam do koktajli owocowych,do wyrabiania
          ciasta,szatkowania kapusty,no a przed świętami i przed innymi większymi
          imprezami jest po prostu nieodzowny.I robota ręcznego Zelmera też używam ciągle
          no i jeszcze tostera ale takiego klasycznego.I jeszcze maszynki do mielenia
          mięsa.I to chyba już wszystko,uffff;)
    • Gość: sz Re: robot kuchenny IP: *.atr.bydgoszcz.pl 16.07.03, 13:21
      mam mocnego SIEMENSA
      w sezonie muszę nim zsiekać pole bazylii z ogrodu na wlasne pesto w oliwie do
      słojów
      w sezonie musze nim przetrzec parę litrów AIWARU takosz do słojów
      kilo mąki dwie kostki masla i robi na tartę ciasto półkruche co je mozna w
      porcjach pomrozić zeby nie bebrać sie rekami co chwilkę
      mocny jest
      5200 model

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka