Gość: ela IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.07, 21:00 prosze o prosty przepis na surowke z buraczkow.dziekuje Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ala Re: buraczki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.07, 21:08 Buraczki na surowo to raczej nie bardzo są zjadliwe. Szukasz chyba sałatki? Musisz buraki ugotować nieobrane, lub upiec zawinięte w folię alu do miękkości, ostudzić, obrać, pokroić na plastry lub zetrzeć na grubych oczkach tarki. Sos do takiej sałatki to sok cytrynowy i trochę oleju lub oliwy, sól i pieprz, czosnek też może być, cebula jak lubisz. Mieszasz wszystko, odstawiasz aż smaki się przegryzą i masz sałatkę gotową. Jak chcesz to dodaj jabłko jeszcze, też smacznie będzie :-) Odpowiedz Link Zgłoś
balbinka88 Re: buraczki 22.10.07, 11:12 ja ide zazwyczaj po najmniejszej linii oporu i kupuje buraczki juz starte. do tego sol, pieprz, ocet, czasem czosnek. mozna je podgrzac na masle, oleju lub smalcu. hmmm.. niestety, nigdy mi nie wychodzi tak jak babci :( Odpowiedz Link Zgłoś
figgin1 Re: buraczki 22.10.07, 12:16 Ja smażę na maśle cebylkę, dodaję do niej buraczki, kminek, majeranek, solę, códzę i cytrynie, dodaję krapkę jabłka o heja! No, ale surówka toto nie jest. Odpowiedz Link Zgłoś