ren620 24.10.07, 13:39 Kochani, co dziś gotujecie na obiad lub obiadokolację? Już brak mi pomysłów.Pozdrawiam wszystkich, miłego dnia życząc Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
amariage Re: Forum Kuchnia (411941) .... n/t 24.10.07, 13:58 Bez przesady, można przecież odpisać dziewczynie... Ja dziś tradycyjnie: purre ziemniaczane, mizeria z dużą ilością czarnego pieprzu, schabowe obtaczne w rozgniecionych płatkach kukurydzianych. Banał, ale może zainspiruje... Pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
ba_nita Re:Co odpisać?Żeby przejrzała forum? 24.10.07, 14:09 Czego jak czego ale przepisów na obiady, kolacje, sniadania romantyczne lub seksualno optyczne tutaj nie brakuje, Odpowiedz Link Zgłoś
amariage Re:Co odpisać?Żeby przejrzała forum? 24.10.07, 14:12 Brak słów i opad rąk w dół, to forum się jednak nigdy nie zmieni... Odpowiedz Link Zgłoś
hotchilli powiedz mi jedno, amariage... 24.10.07, 14:20 co jest takiego trudnego w opisaniu swoich smakow, preferencji, czy owych znudzonych do bolu potraw??!! no powiedz! dlaczego ktokolwiek mialby sie wysilac wystukujac kilometrowe pomyslu/przepisy obiadowe dla osoby, ktorej sie nawet nie chce podac jakichklwiek preferencji, upodoban itd ja zwykle lecialam w chinskie/malajskie/indyjskie przepisy... ale od kiedy mam jedno wielkie BLEHHH w odpowiedzi... nie odpowiadam na takie nieokreslone... "chcialabym cus, ale nie wim co za cus" pytania i Twoja wypowiedz jest conajmniej niesprawiedliwa w stosunku do bywalcow tego forum... albo swiadczy o bardzo krotkiej na nim obecnosci amariage napisała: > Brak słów i opad rąk w dół, to forum się jednak nigdy nie zmieni... Odpowiedz Link Zgłoś
ilekobietamalat Re: powiedz mi jedno, amariage... 24.10.07, 14:31 haha,no pieknie.przeciez dziewczyna nie pyta sie o przepisy, i nie zamieza mowic ble, fuj czy cokolwiek innego;> tylko sie pyta co ty gotujesz:> tak moze z ciekawosci, moze z nadzieja ze na cos trafi,ale napewno nie pyta sie co ona ma ugotowac;> wiec nie musi podawac swoich preferencji. strasznie to juz meczace,ze czlowiek troche z nudow,troche z braku pomyslu zapyta o cos na forum,to zamiast normalnie odpowiedziec,zaczynaja sie awantury bezsensowne:/ ja na obiad dzis,wlasnie spalaszowalam risotto z warzywami (marchewka,pietruszka,seler i por, z szafranem pieprzem i parmezanem..pycha) Odpowiedz Link Zgłoś
niedzwiedzica_sousie Re: powiedz mi jedno, amariage... 25.10.07, 12:59 myślę, że jakbyś wymieniła potrawy na swój dzisiejszy obiad, to byś się mniej nastukała niż wypisując swoje moralitety. istnieje też zawsze opcja NIC NIE ODPISAĆ, skoro wątek ci się nie podoba. Odpowiedz Link Zgłoś
westina Re: powiedz mi jedno, amariage... 30.10.07, 00:35 Podpisuje sie obydwoma recami! :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Benia Re: Forum Kuchnia (411941) .... n/t IP: *.adsl.alicedsl.de 24.10.07, 14:12 hotchilli, pytanie autorki watku bylo "co dzis na obiad gotujecie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monika Re: Forum Kuchnia (411941) .... n/t IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.07, 14:19 nie, hotchilli, pytanie autorki wątku nie jest ANI TROCHĘ aroganckie. Arogancka jest natomiast twoja wypowiedż od a do z. Swoją drogą, ja już dawno przestałam inspirować się tym forum jeżeli chodzi o gotowanie, bo od pewnego czasu inspiruje ono, ale do bycia nie mistrzem patelni, a arogancji, chamstwa i cwaniactwa. Nicków prowodyrów z grzeczności nie wymienię... Odpowiedz Link Zgłoś
niedzwiedzica_sousie Re: Forum Kuchnia (411941) .... n/t 25.10.07, 12:57 zgadzam się z tobą, ja bardzo chciałam "uczestniczyć" w tym forum, bo jestem w sumie początkującą kucharką, ale tyle złośliwości, wywyższania się, obrażania innych, nieprzyjemnych odpowiedzi nie spotkałam na żadnym innym forum. nie wiem czemu tak jest, ale to fakt. Odpowiedz Link Zgłoś
roseanne Re: Obiad 24.10.07, 14:33 dzis zupa z czerwonej soczewicy i pizza z grzybami Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kredka Re: Obiad IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.07, 14:36 U mnie dziś krokiety z mięsem mielonym , rozdrobnioną brukselką i parmezanem , do tego lekka sałata z winegretem czosnkowym i suszonymi pomidorami. Odpowiedz Link Zgłoś
ewbert Re: Obiad 24.10.07, 14:38 u nie żurek na zakwasie :) i zapiekanka z cebulki, marchwi z piersią kurczaka mniam :) Odpowiedz Link Zgłoś
brooks4 Re: Obiad 24.10.07, 15:11 U mnie tez zurek :) na zakwasie rzecz jasna :) Odpowiedz Link Zgłoś
a_pola Re:Tylko sobie zębów nie wybij.nt 24.10.07, 16:46 czy ja cos ominelam,czy zbyt dawno tu nie bylam...??? przeciez ta dziewczyna nie pytala o przepisy czy polecanie czegos dla niej,ale "CO DZIS GOTUJECIE NA OBIAD"? adrem: ja dzis nie gotuje nic, absolutnie:( Odpowiedz Link Zgłoś
bez_sentymentow Re: Obiad 24.10.07, 21:12 Ale dlaczego chcesz się wylogować i nas opuścić?? Przecież większość osób odwiedzających to forum jest normalna. Może tego nie widać, bo tak głośno nie szczekają, ale jednak. U mnie dziś na obiad były pierogi z farszem z wątróbki z suszonymi śliwkami i orzechami. Odpowiedz Link Zgłoś
ewa9717 Re: Obiad 24.10.07, 21:30 Jakie to proste: uznajesz pytanie za nieciekawe czy głupie, pomiń milczeniem. A ja zrobiłam taką mieszaninę: grzybki duszone na cebulce, potem w to drobno pokrojone ziemniaczki, a na koniec smietana. Do tego mielone. Zestaw może niecodzienny, ale lubię. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anita Re:Trzyma Cię tu ktoś?Załóż swoje.Jest taka IP: 212.122.223.* 24.10.07, 21:44 No własnie, mozna załozyc własne forum. Tak, jak kiedyś Ba_nita. Było to forum dla gotujących na Knorrach i gotowych mieszankach. Szkoda, że Ba_nita na swoim własnym forum nie został, tylko szybciutko wrócił tutaj. Widac małe zainteresowanie bylo Knorrem wśród społeczeństwa. Minęły dwa lata, i sam Ba_nita nauczył sie życ bez kostek rosołowych. Morał: Forum uczy, bawi i wychowuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anew Re: Obiad IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.10.07, 21:59 Ja dzisiaj zrobiłam zupę pomodorową z makaronem,ziemniaki,kotlet z piersi z kurczaka i ogórek kiszony.Myślę co zrobić jutro.Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
coralin Re: Obiad 24.10.07, 22:17 Super wątek. Na perfumach jest taki: "jak dzis pachniesz" i jest miło i przyjaznie. Dobrze byłoby, żeby i tu tak było, bo gotowanie to moja pasja, ale czasem aż strach zajrzeć:( Ale do rzeczy: u mnie dzis na obiad była mussaka czyli zapiekanka z bakłażanów z sosem mięsno-pomidorowym. Pracochłonna jak diabli, ale sos miałam przygotowany wcześniej i zamrożony. To taki "awaryjniak" nadajacy sie też do makaronu. Odpowiedz Link Zgłoś
gabi_10 Re: Obiad 25.10.07, 10:17 ten sam problem...brak czasu i inspiracji:-( wiec dzisiaj tradycyjna pomidorowa zlanym ciastem i placki ziemniaczane ze smietana... Odpowiedz Link Zgłoś
pani.serwusowa Nie widzisz subtelnej roznicy Coralin 25.10.07, 11:40 To jednak roznica, mowic czym pachniesz czy tez tu - co gotujesz na obiad, a zakladac watek pt. obiad , pisac, ze sie nie ma inspiracji, nie podac swoich preferencji smakowych, ewentualnie co sie ma w lodwoce i oczekiwac gotowcow podanych na tacy. Nie sadzisz? Odpowiedz Link Zgłoś
a_pola Re: Nie widzisz subtelnej roznicy Coralin 25.10.07, 13:07 ale ona nie pytala tylko o to co dzis przygotowujecie, czyli wystarczy wpisac mielony z burakami i tyle... nie oczekiwala dopasowywania sie do jej preferencji czy zawartosci lodowki , do cholery!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kredka Re: Nie widzisz subtelnej roznicy Coralin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.07, 13:12 U mnie dziś zupa koperkowa, na drugie sola w warzywach + ryż. Odpowiedz Link Zgłoś
coralin Re: Nie widzisz subtelnej roznicy Coralin 25.10.07, 15:01 Sądzę, że sie czepiacie i tyle:) Odpowiedz Link Zgłoś
chicarica Re: Obiad 25.10.07, 12:45 A ja lubię takie wątki. Nie chodzi o podawanie przepisów tylko o inspirację - co z czym podać, co ludzie jedzą, czasem po prostu człowiek ma chęć rzucić okiem i wybrać coś, co mu będzie smakować. U mnie dziś roladki ze schabu z suszoną śliwką, do tego ryż albo kasza i surówka z czerwonej kapusty. Wczoraj była pomidorowa z makaronem orzo i placki ziemniaczane, a jutro - placki ziemniaczane odgrzane z sosem pieczarkowym i pewnie biały barszcz ale nie wiem jeszcze. Odpowiedz Link Zgłoś
loola_kr Re: Obiad 25.10.07, 12:54 a ja mam dzisiaj tylko rosół... tak za mną "chodził", że ugotowałam wczoraj... Odpowiedz Link Zgłoś
niedzwiedzica_sousie Re: Obiad 25.10.07, 13:02 też ugotowałam wielki gar pysznego rosołku! :) Odpowiedz Link Zgłoś
marghe_72 Re: Obiad 25.10.07, 13:17 mam ochotę na Nasi Goreng ale mam tez lenia i bałagan w domu.. W galerii Potraw znajdziesz sporo pomysłow Odpowiedz Link Zgłoś
mouni Re: Obiad 25.10.07, 18:53 Ja mialam dzisiaj fasolke po bretonsku, taka zwykla,banalna potrawa ale jaka pyszna! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ana119 Re: Obiad IP: 195.136.30.* 26.10.07, 10:04 spagetti ze szipankiem (poprawiony oczywiście śmietaną i czosnkiem) Odpowiedz Link Zgłoś
coralin Re: Obiad 26.10.07, 15:27 A u mnie naleśniki ze szpinakiem , czosnkiem i fetą. Odpowiedz Link Zgłoś
glasscraft Re: Obiad 26.10.07, 15:40 Kotlety mielone, kopytka i czerwona kapusta Odpowiedz Link Zgłoś
miko_mama Re: Obiad 26.10.07, 18:33 a ja miałam dziś szaszłyki z piersi kurczęcej, papryki, boczku wedzonego,pieczarek i cebulki, ryż i surówkę z pekinki, papryki czerw.,pora,jabłka,kalarepki, fety, pomidora (sprzątanie lodówki :-)) Jeśli ktoś uważa pytanie za głupie to po prostu może je olać, jestem tu nowa, i widze że atmosferka u was nieciekawa. Pozdrawiam autorke wątku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania_m Re: Obiad IP: *.pools.arcor-ip.net 27.10.07, 23:23 na prosby o inspiracje na: - kolacje erotyczna - menu na chrzciny synka bratowej - obiadu dla przyszlych tesciow - inne tym podobne zareagowalabym prawdopodobnie w stylu ba_nity. w pytaniu co mam dzis na obiad nie widze natomiast nic zdroznego. u mnie byla watrobka "po arabsku" - podawali taka 20 lat temu w hotelu marina. nic w niej arabskiego tak naprawde nie ma - ryz pomieszany z fasolka szparagowa, na to sos, watrobka, cebulka i karmelizowane kawalki jablka, mniammm :) na deser ciasto jogurtowe - przepis podawalam wielokrotnie na tym forum - tym razem z kakao, kawalkami czekolady, chili i swieza skorka pomaranczowa Odpowiedz Link Zgłoś
plepla Re: Obiad 27.10.07, 23:31 dziś była fasolka po bretońsku jutro - mieszanka kuchni kilku narodwów: krewetki tygrysie z czosniek na maśle + ryż z szafranem + salsa pomidorowa poniedziałek: klasyczne polskie schabowe + ziemniaki tłuczone + surówka z białej rzodkwi Wtorek ... szukam inspiracji PS Jak widać u mnie zwykle obiady jednodaniowe Odpowiedz Link Zgłoś
westina Re: Obiad 30.10.07, 00:39 A ja dzis sie odwazylam na zupe cytrynowa z przepisu na Kobiecej Polonii. Jako wsad byla polowka kurczaka wiec tak na szybko po pracy bylo syto. Odpowiedz Link Zgłoś
osika4 Re: Obiad 30.10.07, 15:01 Ba_nita napisał: ..."Trzyma Cię tu ktoś?Załóż swoje.Jest taka możliwość"... Przepraszam bardzo, może mi ktoś powie czyje jest to forum, czasami nie publiczne??? Odpowiedz Link Zgłoś