Gość: lolka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.07, 12:10 mm.. anchois, ośmiorniczki, pasta sezamowa, chałwa. Trzeba się wybrać po zapasy. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
e._ Re: Za tydzień w Lidlu oferta grecka 05.11.07, 12:14 Też się wybieram:www.lidl.pl/pl/home.nsf/pages/c.o.20071112.index Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karolina Re: Za tydzień w Lidlu oferta grecka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.07, 12:40 właśnie miałam założyć taki sam wątek:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: joma24 Re: Za tydzień w Lidlu oferta grecka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.07, 19:10 a co polecacie z tych przysmaków ? Odpowiedz Link Zgłoś
corrina_f1 Re: Za tydzień w Lidlu oferta grecka 13.11.07, 16:40 No i co, ktoś już zaglądał do Lidla ? Zaciekawiła mnie książka o kuchni greckiej, no i ciekawa jestem jakości tahini. Odpowiedz Link Zgłoś
iskial1 Re: Za tydzień w Lidlu oferta grecka 13.11.07, 18:50 pasta sezamowa pycha kupiłam i chyba zjem z chlebem pachnie chałwą ma lekką goryczkę mniam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasss Re: Za tydzień w Lidlu oferta grecka IP: 80.54.192.* 15.11.07, 12:06 ja polewam leciutko miodem i goryczka znika -na starter sniadaniowy pychotka ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
e._ Re: Za tydzień w Lidlu oferta grecka 13.11.07, 19:15 Tahini nie było już, wielkich oliwek nie było, kupiłam jakieś coś tam i tyle. Obraziłam się i nie spojrzałam, czy jest książka kucharska. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda Re: Za tydzień w Lidlu oferta grecka IP: *.adsl.inetia.pl 13.11.07, 20:23 A ta pasta to jak smakuje? słodka bardzo? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: g Re: Za tydzień w Lidlu oferta grecka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.07, 20:45 wcale Odpowiedz Link Zgłoś
corrina_f1 Re: Za tydzień w Lidlu oferta grecka 13.11.07, 21:23 No cóż, ja też zastałam tylko plakaty reklamowe dziś po pracy.. Tahini nie było, chałwy, pierożków, książki, generalnie nic nie było. Pan w kasie powiedział że w poniedziałek rano po 2-3 godzinach nic nie było. Oliwki giganty kupiłam, ale one nie są z greckiej oferty (made in Spain). Odpowiedz Link Zgłoś
marghe_72 Re: Za tydzień w Lidlu oferta grecka 14.11.07, 11:34 zaglądałam wyszłam z pustymi rękoma :) ksiązki juz nie było tahini takoż inne gotowce mnie nie interesowały natomiast zainteresowała mnie przyszłotygniowa oferta - owoce morza Odpowiedz Link Zgłoś
karmilla Re: Za tydzień w Lidlu oferta grecka 14.11.07, 11:40 Ja byłam jeszcze w poniedziałek ale w godzinach wczesnowieczornych (znaczy po 18.00) i jeszcze zastałam pastę sezamową, chałwę zarówno kakaową jak i migdałową. Książki juz nie byo. Chciałam kupić ośmiorniczki - były juz tylko te w sosie własnym, ale była otwarta jedna puszka i tak śmierdziały, że spasowałam. Kupiłam gołąbki w winorośli - rozmiarem przzypominały sushi, smakiem niewiadomoco, w każdym razie juz wiem, że nie lubię. Odpowiedz Link Zgłoś
marghe_72 Re: Za tydzień w Lidlu oferta grecka 14.11.07, 11:43 karmilla napisała: Kupiłam gołąbki w > winorośli - rozmiarem przzypominały sushi, smakiem niewiadomoco, w > każdym razie juz wiem, że nie lubię. lepiej zrobic samemu wtedy przynajmniej wiesz co jesz :) W Lidlu na warszawskim Targówku chałwa jest Odpowiedz Link Zgłoś
karmilla Re: Za tydzień w Lidlu oferta grecka 14.11.07, 12:28 > lepiej zrobic samemu > wtedy przynajmniej wiesz co jesz :) kiedyż z mamą przóbowałyśmy robić i tylko cos zrobiłyśmy nietak z liśćmi winorośli, bo nie do rozgryzienia były. A może polska winorośl się nie nadaje? Odpowiedz Link Zgłoś
jacek1f nadaje sie nadaje:-) Zamarynowac trzeba wczesniej, 14.11.07, 12:41 lub w solance przetrzymac. W puszkowych greckich gołąbkach jest mało doprawione nadzinie i to jest błąd "uśredniania smaku"... Poza tym warto zawsze dolmadaki podac z pyszna oliwa wymieszana na emulsje z sokiem z cytryny na sos zawany lemonada (nie mylic z lemoniadą:-0-)) lub z mocnymi, czosnkowo tzatzikami na prawdzimym jogurcie greckim. Wtedy mozna zjeść ze smakiem. Ostatecznie puszkowe mozna zapodac z mocno doprawionym sosem pomidorowym, mocno na ziołowo. Ale pewnie, ze warto samemu, bo mozna nadzienie podkrecic do własnego smaku:-)) Odpowiedz Link Zgłoś
corrina_f1 Re: Za tydzień w Lidlu oferta grecka 14.11.07, 12:44 karmilla napisała: > kiedyż z mamą przóbowałyśmy robić i tylko cos zrobiłyśmy nietak z > liśćmi winorośli, bo nie do rozgryzienia były. A może polska > winorośl się nie nadaje Tu w tym wątku znajdziesz gdześ w środku instrukcję obrazkową do produkcji faszerowanych liści winogron. Jeśli zależy Ci na sprawdzonym przepisie rodem z Syrii, wieczorem mogę podrzucić. Przypuszczam, że i owszem, nasze liscie nie koniecznie mogły się nadawać, ale diabeł tkwi w szczegółach :) fotoforum.gazeta.pl/72,2,777,71293787.html Odpowiedz Link Zgłoś
setorika Re: Za tydzień w Lidlu oferta grecka 14.11.07, 21:23 A widziałaś to? www.allegro.pl/item263865458_liscie_winogron_do_golabkow_po_grecku.html Ja nie próbowałam ale się zastanawiam, czy nie kupić - Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: g Re: Za tydzień w Lidlu oferta grecka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.07, 21:30 ostanio kupowałam w Leclercu, ok.10 duży słoik, ale jeszcze nie miałam czasu sprawdzić jak z jakością Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lolka Re: Za tydzień w Lidlu oferta grecka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.07, 11:41 Rzeczywiście towaru mieli co kot napłakał, chciałam dokupić chałwy, bo rodzinka pożarła wszystko i ... gucio. Odpowiedz Link Zgłoś
oliwka_33 wyszukiwarka sklepów Lidla 14.11.07, 12:48 Czy ktoś wie, jak działa ta beznadziejna wyszukiwarka sklepów na stronie Lidla ? Klikam po kolei na wszystkie warszawskie kody z mega długiej listy, a i tak za zwyczaj wystakuje 5 tych samych sklepów, o co tu chodzi ?? Czy w okolicy Śródmieścia lub Powiśla, oraz Mokotwa (nie licząc tego skelpu na Pileckiego) jest jakis Lidl ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nobullshit Książka IP: *.spray.net.pl 14.11.07, 12:21 To nie nowość, od dwóch lat przewala się po tanich książkach, po marketach, jest też w Empiku i w Merlinie. merlin.pl/frontend/browse/product/1,429178.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ola Re: Książka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.11.07, 13:08 Tak, kupialm ja ze 2 lata temu w wyprzedazy - bardzo ciekawa, lubie przejrzec-piekne zdjecia, pare potraw wyprobowalam, udane ale ja w ogole jestem fanka Grecji, dlatego wszystko z reguly mi sie podoba:) Odpowiedz Link Zgłoś
klaryma Re: Książka 14.11.07, 15:51 fakt, ksiazkę kupiłam w warszawskim Leclercu z miesiąc temu, za 19 zł. Odpowiedz Link Zgłoś
klaryma Re: Książka 14.11.07, 15:52 a dokładniej - kupiłam ja w ursynowskim Realu, a nie leclercu. Odpowiedz Link Zgłoś