Gość: Hania Re: Co na Sylwestra ze znajomymi w domu? IP: 195.217.253.* 20.12.01, 14:26 Zalezy ile osob. Jesli do 6, to moze fondue, ale wymaga kupna sprzetu. Jesli wiecej osob, to moze rozmaite zakaski, typu warzywka a do nich rozne sosy na bazie jogurtu (dipy), a na cieplo np. risotto albo bigos - cos, co mozna ugotowac w duzym garze i co kazdy bedzie mogl bez trudu spalaszowac nawet na stojaco. Chyba, ze dysponujesz sala jadalna na co najmniej 20 osob ;) Jesli chcesz jakies pzrepisy na powyzsze tematy, daj znac. Pozdrawiam, Hania Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stsal Re: Co na Sylwestra ze znajomymi w domu? IP: *.wlop.ppp.polbox.pl 29.12.01, 02:14 Hej! Wprawdzie wybieram się Sylwestra, ale będzie to impreza skłądkowa, w gronie zajomych, gdzie każdy coś przyniesie. Jakbyś mogła podzielić się kilkoma przepisami na wydajne dania, które mozna społaszować niekoniecznie siadajac do stołu, będę Ci ogromnie wdzieczna :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jeruba Re: Co na Sylwestra ze znajomymi w domu? IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 18.01.02, 14:10 Wpadnij na Gotowanie to Sztuka! Oni tam mają sporo przepisów na karnawał w domu w gronei przyjaciół. www.mniammniam.pl a żeby było prościej fajny przepis podaję adres wprost: www.mniammniam.pl/przystawki/prz19.html Pozdrawiam, jeruba Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AGA Re: Co na Sylwestra ze znajomymi w domu? IP: *.*.*.* 27.12.01, 13:35 Mam super smaczne i tanie danie: 10 bułek wroclawskich 30 dag pieczarek 1 duża cebula 40 dag sera mozarella pieprz ziołowy mleko Bułki przekroić na pół, wydrążyć miąższ, włozyć do miski i zalać mlekiem. Pieczarki zetzeć na tarce o dużych oczkach, cebulę pokroić w kostke i podsmażyć na ojeju lub oliwie, dodać pieczarki, wymieszać, dodać miąższ z bułek (troche odcisnąć)posolić, popieprzyć, spróbować czy smak jest w porzędku, posmażyć trochę. Do wydrążonych bułek nakładać farsz, posypać tartym serem, włożyć do nagrzanego pikarnika (150 stopni C) Jeśli ser ładnie się rozpuści i odrobine zarumieni są gotowe. Można podać osobno ketchup, albo posypać papryką, można dodać też szynkę lub kiełbasę jak ktoś lubi z mięskiem. Myślę że do podstawowego przepisu mozna dodawać jeszcze inne rzeczy jak np, papryka świeża itp. Zyczę smacznego i udanej zabawy pozdr. AGA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: daag Re: Co na Sylwestra ze znajomymi w domu? IP: *.*.*.* 29.12.01, 19:21 no a co zrobić z mlekiem w misce? daag@pf.pl Odpowiedz Link Zgłoś
kasiulek Re: Co na Sylwestra ze znajomymi w domu? 10.01.02, 15:45 Mleko dac do wypicia psu:))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kim Re: Co na Sylwestra ze znajomymi w domu? IP: 213.77.91.* 14.01.02, 13:02 Moja potrawa na każdą okazję - sałatka grecka i gorące bagietki z masłem ziołowym. Mało pracy, dużo radości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: Co na Sylwestra ze znajomymi w domu? IP: *.bratniak.krakow.pl 14.01.02, 15:44 Gość portalu: Kim napisał(a): > Moja potrawa na każdą okazję - sałatka grecka i gorące bagietki z masłem > ziołowym. Mało pracy, dużo radości. Czy mogłabyś podać mi przepis na sałatkę grecką? Z góry dzięki Odpowiedz Link Zgłoś
roseanne salatka grecka 14.01.02, 16:21 glowka salaty zielone oliwki, takie nadziewane czarne oliwki- plasterki, ale mogo tez byc cale z pestka cebula- plasterki czosnek (2 zabki)- plasterki papryka- plasterki pomidor- czastki ser Feta lub Solan- kosteczki wymieszac, doprawic oliwa, octem, pieprzem i sola proporcje nie wazne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kim Re: Co na Sylwestra ze znajomymi w domu? IP: 213.77.91.* 14.01.02, 16:41 Klasyczna sałatka grecka jest bez sałaty. Ja daję pomidory, wyciśnięty czosnek, ogórki, oliwki, paprykę, czerwoną cebulkę, świeże oregano i odrobinę oliwy. Pycha!! Polecam! Odpowiedz Link Zgłoś
kasiulek Re: Co na Sylwestra ze znajomymi w domu? 16.01.02, 15:50 Klasyczna salatka grecka jest bez czosnku, tylko z cebula czerwona Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kim Re: Co na Sylwestra ze znajomymi w domu? IP: 213.77.91.* 16.01.02, 16:23 Oooo, tego nie wiedziałam. W mojej podobno oryginalnej książce kucharskiej jest z czosnkiem! I co tu robić?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dafne Re: Co na Sylwestra ze znajomymi w domu? IP: 192.168.1.* / *.dami-rz.pl 16.01.02, 19:23 Ja też nie dodaję czosnku,chociaż książka Kuchnie świata to sugeruje.Uwielbiam tę sałatkę, ale w sezonie pysznych pomidorów, bo teraz są one bez smaku."Moja" sałatka grecka składa się z pomidorów,czerwonej papryki,ogórków,oliwek zielonych i czarnych(te ostatnie ze względów estetycznych),cebuli(choć oryginalny przepis nie zawiera jej:),sera feta,oregano i pieprzu.Czasem dodaję sałatę,ale wyłącznie lodową. Odpowiedz Link Zgłoś