Gość: basia IP: *.proxy.aol.com 03.08.03, 15:25 pani agnieszko, to musi byc wspaniale uczucie byc matka najpiekniejszej na swiecie coreczki. zycze wam obu wiele cudownych chwil teraz i w przyszlosci - basia - rowniez zakochona matka. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: kucys Re: Szampan IP: 81.220.33.* 05.08.03, 17:41 witam, jak zwykle dobry tekst o dobrej kuchni - wyrazy uznania! chcialabym tylko dodac, ze posrod innych szampanow istnieje jeszcze Blanquette de Limoux, brut - produkowane metoda szampanska w St.Hilaire we Francji - notabene, to wlasnie Blanquette bylo pierwszym winem musujacym na swiecie, a Dom Perignon odwiedzil opactwo St.Hilaire, gdzie to cudo przyszlo na swiat 200 lat wczesniej. Oprocz tego jest jeszcze Blanquette de Limoux produkowane metoda ancestrale, slodkie, owocowe, cudowne. to moje tegoroczne wakacyjne odkrycie wiec pelna entuzjazmu sie nim dziele. pozdrawiam Kucys Odpowiedz Link Zgłoś
amsti Re: Szampan 06.08.03, 10:11 Gość portalu: kucys napisał(a): > jak zwykle dobry tekst o dobrej kuchni - wyrazy uznania! > chcialabym tylko dodac, ze posrod innych szampanow istnieje > jeszcze Blanquette de Limoux, brut - produkowane metoda > szampanska w St.Hilaire we Francji - Nie tylko brut rzecz jasna. >Oprocz tego jest jeszcze Blanquette > de Limoux produkowane metoda ancestrale, slodkie, owocowe, > cudowne. Rzeczywiscie, to ciekawe wino. Nie wszystkim będzie smakowało, ale na lato wspaniały trunek Są jeszcze jedne bąble, czyli Cremant de Limoux, w smaku w zasadzie zbliżony do Blanquette. > to moje tegoroczne wakacyjne odkrycie wiec pelna entuzjazmu sie > nim dziele. > pozdrawiam > Kucys Zapraszam gorąco na forum Wino i proszę o więcej relacji z odkryć wakacyjnych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Napity Re: Szampan IP: 192.168.0.* 12.08.03, 17:36 Uwielbiam ten rytuał. Ciepły jabol z dolnej półki, potem szybko pod sklep do kumpli i odkryncamy, i kolejeczka, raz-dwa-trzy-i do mnie, raz-dwa-trzy-i do mnie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Drucik Re: Szampan IP: *.walbrzych.cvx.ppp.tpnet.pl 12.08.03, 22:40 Zauroczył mnie ten artykół. Nie mogę doczekać się następnego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Matka Re: Szampan IP: *.acn.pl / 10.64.6.* 12.08.03, 22:45 Gość portalu: basia napisał(a): > pani agnieszko, to musi byc wspaniale uczucie byc matka > najpiekniejszej na swiecie coreczki. > zycze wam obu wiele cudownych chwil teraz i w przyszlosci - > basia - rowniez zakochona matka. > Jezu!!! co za wzajemne kiszenie sie.......a fuhhhh Odpowiedz Link Zgłoś