Dodaj do ulubionych

papier ryżowy - co z tym zrobić (dobrego )?

05.08.03, 20:36

Macie jakieś pomysły?

Najlepiej proste i sprawdzone :))
Dostałam pod opiekę mieszkanie dalszej rodziny i odkryłam w jednej z szafek
coś takiego :-)
Czy w taki papier przypadkiem nie są zawinięte sajgonki?
Pozdrawiam wszystkich1
Obserwuj wątek
    • marghe_72 Re: papier ryżowy - co z tym zrobić (dobrego )? 05.08.03, 21:04
      Dokładnie - sajgonki zawija sie w taki papier:)
      M.
      • Gość: Asia Re: papier ryżowy - co z tym zrobić (dobrego )? IP: *.a2000.nl 05.08.03, 21:54
        ja robilam takie cus. Podsmazalam drobno posiekana cebulke, drobno kroilam
        piers z kurczaka i pieczarki dodawalam do cebulki. Gotowalam makaron ryzowy,
        drobno kroilam i jak juz inne produkty byly gotowe, dodawalam makaron.Wszystko
        trzeba przyprawic, pieprz sol, sos sojowy. Na koniec wrzucic duzo pokrojonego
        drobno koperku.
        Przygotowac papier ryzowy. Rozlozyc dosc mocno mokra scierke kuchenna.
        Poukladac papier ryzowy. Przykryc druga mokra scierka. Trzeba uwazac bo papier
        sie zwija. Poprzyciskac troche, musi zmieknac. Pozniej nakladac farsz i zwijac
        w rulony albo jak krykiety i na goracy olej obsmazyc z obu stron. Pycha
        • pinkink Re: papier ryżowy - po chinsku 05.08.03, 23:44
          Gość portalu: Asia napisał(a):

> . Pozniej nakladac farsz i zwijac
          > w rulony albo jak krykiety i na goracy olej obsmazyc z obu stron. Pycha

Tez tak kiedys zrobilam, ale znajomi Chinczycy mowia, ze tego sie nie smazy,
          tylko wsuwa tak, jak jest.
          Ma to lekko gumowy smaczek, ale lepsze niz smazone, moim zdaniem.
          • Gość: mona Re: papier ryżowy - po chinsku IP: *.koszalin.cvx.ppp.tpnet.pl 06.08.03, 01:14
            faktycznie.papier ryzowy sie zmacza na sekunde w wodzie,zeby byl wilgotny...
            i miekki..ja z niego zrobilam poprostu krokiety czyli polsko-chinskie
            danie:))))))
            • lola25 Re: papier ryżowy 06.08.03, 16:00
              Ja polecam z nadzieniem zrobionym z sera twarogowego i szpinaku (podsmażonego
              na patelni z czosneczkiem). Bardzo dobre choć nigdy nie przepadałam za
              szpinakiem.
              Pozdrawiam
              lola
              • segovia Re: papier ryżowy 06.08.03, 20:01

zrobiłam w końcu sajgonkopodobne danie z kurczakiem, z przepisu powyżej
                PYCHA, polecam!!

dzięki za ten przepis, mój mężczyzna był bardzo mile zaskoczony (bo niby
                gotowac nie umiem ;) )
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka