myszaczek 21.12.07, 09:29 Co robicie żeby przy smażeniu ryby nie odpadała Wam panierka? Wczoraj smażyłam filety z mintaja i z jednej strony całkowicie odpadla. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: basiek13 Re: sposób na rybę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.07, 11:38 Mam podobne dylematy:))) Zawsze mi panierka odpada, domownicy przywykli do takiego widoku ale jakbym musiała wystawić to do widoku publicznego to wstyd okrutny. Odpowiedz Link Zgłoś
ba_nita Re: sposób na rybę 21.12.07, 11:44 Rybę trzeba rozmrozić porządnie i smażyć na MOCNO rozgrzanym tłuszczu.Wcześniej opanierować też porządnie w mące, rozmąconym jajku i bułce tartej. Nie mam pojęcia jakim cudem w innym wypadku panierka Wam odpada. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: sposób na rybę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.07, 23:14 Maka pol na pol:pszenna i ziemniaczana.Radze sprobowac.Mozna tez do pszennej dosypac troche bialego zageszczacza do sosow.Tez trzyma.Tluszcz musi byc naprawde goracy! Odpowiedz Link Zgłoś
jagoda85 Re: sposób na rybę 21.12.07, 23:17 A musicie panierować? Nie lepsza ryba bez panierki? Ja już od lat nie panieruję ryby, przynajmniej czuję smak ryby, a nie buły nasiąkniętej tłuszczem. Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszkaj10 Re: sposób na rybę 23.12.07, 10:03 Też uważam, że panierka "zabija" smak ryby. Gdzieś nawet czytałam, że panierowanie ryby to jest jej beztrzeszczenie i podpisuje sie pod tym. Ja wolę jeść rybę, a nie bułke... Odpowiedz Link Zgłoś
dragon_fruit Re: sposób na rybę 23.12.07, 16:27 żadnych jajek i bułki tartej rybe obtaczam tylko w mące Odpowiedz Link Zgłoś
jacek1f :) "panierowanie ryby to jest jej beztrzeszczenie" 23.12.07, 16:32 A ja uważam, ze panierowanie to jest właśnie "trzeszczenie" ryby, a nie "beztrzeszczenie", bo trzeszczy panierka w zębach... :-))))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś