marghe_72 Re: menu na kinder party dla 6 latków 17.01.08, 08:48 dzieciaczkOM zrób sałatkę owocową i mini pizze domowej roboty powinno wystarczyć Odpowiedz Link Zgłoś
fettinia Re: menu na kinder party dla 6 latków 17.01.08, 09:01 Jako baze potraktuj ciasto francuskie.A do srodka mozesz wlozyc co ci fantazja podpowie-parowki,salami,na slodko owoce lub dzem lub twarozek. Albo nalesniki a obok postaw w miseczkach rozne dodatki-dzieci same posmaruja czym chca-serem,dzemem,nutella. Albo tosty z roznym nadzieniem:) Odpowiedz Link Zgłoś
marghe_72 Re: menu na kinder party dla 6 latków 17.01.08, 11:40 a. w takim razie zapytaj głowną boaterkę co by zjadła b. podawaj więcej informacji zanim zadasz pytania na forum, ułatwisz i nam i sobie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: renpas Re: menu na kinder party dla 6 latków IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.01.08, 09:14 Witam, na "imprezie" mojej sześciolatki, ale w czerwcu, był tort oczywiście jako główny bohater. Jako ciepłe danie zrobiłam po prostu malutkie kotleciki z pociętych piersi kurczaka, taki żeby sobie mogły wziąć w łapkę i wcinać. Przygotowałam wcześniej a potem podgrzałam w naczyniu żaro w piekarniku. Poszły - dziewczynkom smakowało. I to ciepłe wystarczyło. Impreza w końcu była trochę ponad 3 godziny. Z przegryzek, bo też nie chciałam czipsów, jak ktoś poradził, jabłka tylko obrane i pokrojone na cząstki, znikały szybko. Zrobiłam też malutkie kanapeczki na 1/4 kromki kwadratowego chleba i krakersach okrągłych. Wcinały. I jakieś ciasteczka domowej roboty. To był czerwiec więc soki i woda w ilości hurtowej. Ale i tak najważniejsze były konkursy z nagrodami i zastawa stołowa z witch :) Pozdrawiam i życzę udanej imprezy renpas Odpowiedz Link Zgłoś
linn_linn Re: pszczolki 17.01.08, 11:09 Tlumaczylam kiedys przepis na pszczolki: Zaraz odszukam. Tu sa zdjecia: www.cookaround.com/yabbse1/showthread.php?t=47672 CIASTO: 350 g maki 100 g zimnego masla pokrojonego w kostke 100 g miodu akacjowego 100 g cukru 1 jajko skorka starta z 1 cytryny 1 torebka szafranu w proszku / 100 mg / DEKORACJA: migdaly w platkach 50 g gorzkiej czekolady / typu kuwertura, ale niekoniecznie / WYKONANIE - z podanych skladnikow zagniesc ciasto / szybko / - zawinac w folie przezroczysta i wlozyc na godzine do lodowki - rozgrzac piekarnik do 180°C - utoczyc z ciasta waleczek, pokroic go na kawalki, z kazdego kawalka zrobic pszczolke o owalnym ksztalcie - po obu stronach wcisnac po platku migdalowym - ulozyc pszczolki na blasze pokrytej papierem do pieczenia - piec przez 10-15 minut / w zaleznosci od wielkosci / - ostudzic i ozdobic stopiona w kapieli wodnej czekolada Dodam, ze dzieci sa nimi zachwycone / dorosli tez /. Odpowiedz Link Zgłoś
ilekobietamalat Re: pszczolki 17.01.08, 11:18 mialam ksiazke kucharska kubusia puchatka,i tam te pszczolki byly.mniam:> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Joanka Re: pszczolki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.01.08, 13:41 Kanapeczki wycinane foremkami do ciastek, marchew pokrojona w slupki (u mnie zawsze znika pierwsza i muszę dorabiać) male kotleciki mielone, koreczki z serem i szyneszką, kanapeczki na krakersach z różnymi pastami, np. serkami. Wszystko chętnie robią ze mną solenizanci a czasami i mali goście. Uwielbiam takie imprezy. Odpowiedz Link Zgłoś