Gość: majala IP: *.rzeszow.mm.pl 19.03.08, 17:47 Mąż kupił dwa dość spore bataty. Co z nimi począć, jak przyrządzić i z czym podać? Nigdy nie jadłam batatów, nic o nich nie wiem. Podpowiedzcie, proszę. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pani.serwusowa Re: Bataty 19.03.08, 18:02 Najbardziej lubie batatowe frytki :) Tu masz pokazane i opisany proces przygotowania: fotoforum.gazeta.pl/72,2,777,75492860,75492860.html Mozesz tez je podpiec (przekrojone na pol, w skorce), lekko wydrazyc i nalozyc farsz z pieczarek/grzybow zrobiony na swoja modle i znowu zapiec. Podawac posypane natka pietruszki. Odpowiedz Link Zgłoś
ba_nita Re: Bataty 19.03.08, 18:02 www.google.pl/search?q=bataty&ie=utf-8&oe=utf-8&aq=t&rls=org.mozilla:pl:official&client=firefox-a Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: majorka Re: Bataty IP: *.chello.pl 19.03.08, 22:21 Po co w takim razie wchodzisz na forum, skoro mamy takie genialne i wszechwiedzące google... Chyba tylko po to, żeby komuś nawrzucać. Odpowiedz Link Zgłoś
poszukiwaczarmi Re: Bataty 20.03.08, 00:20 Podam przepis na bardzo smaczne pierożki z batatem batata po ugotowaniu rozdrobnić, np. widelcem albo mikserem, na papkę. dodać 15 dkg ricotty, 1 żółtko, 3 łyżki tartej bułki, nieco chilli i soku z limonki oraz pieprzu - do smaku. Całość wstawić do lodówki na godzinę, po czym nałożyć na kawałek ciasta pierogowego, pierożek skleic, ugotować i podawać z roztopionym masłem :) Odpowiedz Link Zgłoś
brooks4 Re: Bataty 20.03.08, 11:18 Robilam bataty wg tego przepisu Jamie'go: www.kuchnia.tv/html/kuchnioteka/przepisy.php?0,0,1105 sa pyszne, a na zimno chyba nawet lepsze :) Odpowiedz Link Zgłoś