meme1 31.08.03, 20:49 napiszecie?szukam nowych smakow:) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: czekoladowa Re: wasza najmniamusniejsza czekolada.jaka? IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 31.08.03, 22:20 Wybieram Wedla białą, najlepiej bez rodzynek,ale może być tez z nimi. Także zwyklą, mleczną. Ogólnie Wedel jest najlepszy. Lubię też jogurtową milkę i jeszcze truflową, ale zapomniałam nazwy firmy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gonia Re: wasza najmniamusniejsza czekolada.jaka? IP: *.com / 10.0.0.* 01.09.03, 00:36 Nie czekolada, a czekoladki - Michalki albo Michaszki. Odjazd, totalny kulinarny orgazm...... Odpowiedz Link Zgłoś
mroczna_panna Re: wasza najmniamusniejsza czekolada.jaka? 01.09.03, 09:07 A ja uwielbiam czekoladę Kasztanek chyba z firmy Wawel...w takich pomarańczowych opakowaniach. To jest taka czekolada jak cukierki kasztanki. pychotka... Odpowiedz Link Zgłoś
siren1 Re: wasza najmniamusniejsza czekolada.jaka? 01.09.03, 11:05 mleczna czekolada firmy Inda z M&Msami w środku. pyszna, tylko trudno ją dostać. Odpowiedz Link Zgłoś
inika Lindt 01.09.03, 11:06 Mleczny Lindt, z nadzieniem pistacjowym, albo migdałowym, albo truflowym... Po prostu Lindt. :) Odpowiedz Link Zgłoś
dziuunia Tylko Lindt 01.09.03, 12:09 Jeżeli już to ta z całymi orzechami lub kremowa w takich cieniutkich tabliczkach. POZDR Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ToeToe Re: Tylko Lindt IP: *.ihug.net 01.09.03, 12:51 Excellence Lindta z orzechem wloskim. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ysabell Re: wasza najmniamusniejsza czekolada.jaka? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.03, 13:04 Kiedyś-miodowa Alpen Gold. Słodka strasznie ale dobra na chandrę i zimowe wieczory. Ale ostatnio nigdzie jej nie widziałam:-((( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bruno Re: wasza najmniamusniejsza czekolada.jaka? IP: 217.11.133.* 01.09.03, 13:25 Gorzka. Ciemna gorzka. Nie wiem, kto robi najlepszą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: voitek5 Re: wasza najmniamusniejsza czekolada.jaka? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.03, 13:50 tylko Lindt czarna gorzka 70% cacao, w smaku rewelacyjna z nutą wiśni w goryczce, pozdrawiam czekoladowo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sioux Re: wasza najmniamusniejsza czekolada.jaka? IP: *.icpnet.pl 01.09.03, 14:40 GODIVA i JACQUES - niestety w Polsce nie do dostania :-( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lola Re: wasza najmniamusniejsza czekolada.jaka? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.03, 16:55 Deserowa koniecznie z orzechami laskowymi w całosci- na rynku sa tylko 200 gramowe, wiec kupuje i moge pozrec natychmiast cała, ewentualnie biało- kawowa, firmy nie pamietam Odpowiedz Link Zgłoś
frunze Re: wasza najmniamusniejsza czekolada.jaka? 01.09.03, 16:58 Czekolada z okienkiem, taka szwajcarska, z całymi orzechami laskowymi, w czerwonym opakowaniu :) Mniam :) Odpowiedz Link Zgłoś
byhanya VARLHONA 01.09.03, 17:44 VARLHONA VARLHONA VARLHONA VARLHONA VARLHONA KAZDY RODZAJ TO NAJLEPSZA CZEKOLADA NA SWIECIE NIC JEJ NIE POBIJE potem dluuuuuuuuuuuugo nic potem godiva potem dluuuuuuuuuuugo nic potem jest lindt reszta to plastelina Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lilu Re: wasza najmniamusniejsza czekolada.jaka? IP: *.miechow.com / 192.168.1.* 01.09.03, 20:23 Dla mnie kulinarny orgazm to Malajska z Goplany chyba. Z wiórkami kokosowymi. Żadna kokosowa mi tak nie smakuje jak ona. Potrafię całą pochłonąć zaraz po wyjściu ze sklepu. Muszę panować nad sobą, żeby całej nie wsadzić do ust. Takie dziecięce napady łakomstwa... Starcza mi na długo, na szczęście. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dalloway Re: wasza najmniamusniejsza czekolada.jaka? IP: *.chello.pl 01.09.03, 20:58 gorzka lindt dmuchana babolada alpen gold zimt & koriander swiateczna lindta z braku laku milka z orzechami albo jogurtowa Odpowiedz Link Zgłoś
segovia Re: wasza najmniamusniejsza czekolada.jaka? 02.09.03, 01:01 toblerone... chlip, chlip... dawno nie jadłam... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dalloway Re: wasza najmniamusniejsza czekolada.jaka? IP: *.chello.pl 02.09.03, 13:01 to prawda, toblerone jest super a tak dawno nie jadlam, ze juz o niej zapomnialam Odpowiedz Link Zgłoś
mantha Re: wasza najmniamusniejsza czekolada.jaka? 02.09.03, 08:56 Ja zrobilam rachunek sumienia w momencie kiedy bylam na maksa zaslodzona i pomyslalam sobie: jaka czekolade pomimo takiego stanu jeszcze moglabym ostatecznie zjesc i wyszlo mi, ze tylko nadziewana truskawkowa wedla - to zdecydowanie moja najulubiensza, i znakomicie mi sie kojarzy z dziecinstwem. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
baazia Re: wasza najmniamusniejsza czekolada.jaka? 02.09.03, 12:46 tylko "jedyna" Wedla :-) dawno nie jadlam, ale to najlepsza gorzka... Odpowiedz Link Zgłoś
merigold_triss Re: wasza najmniamusniejsza czekolada.jaka? 02.09.03, 13:28 a taka w blokach cieta pamietacie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: May Re: wasza najmniamusniejsza czekolada.jaka? IP: *.lubin.dialog.net.pl 02.09.03, 14:49 LINDT ponad wszystkie inne! Moja najukochańsza to biała z pralinwo- orzechowym nadzieniem, pyszności. Uwielbiam też czekoladowe praliny Lindta Fioretto zwłaszcza marcepanowe, cynamonowe i z musem czekoladowym. Hm, co jeszcze? No tak, przepyszne cukierki czekoladowe Lindor białe, migdałowe albo cynamonowe z kolendrą... Szkoda, że po większość z tych przysmaków trzeba jeżdzić co najmniej do Niemiec, w Polsce malutki wybór :( Pozdrawiam, CynamonowaMay! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: May Re: wasza najmniamusniejsza czekolada.jaka? IP: *.lubin.dialog.net.pl 02.09.03, 14:53 Po Lindtcie długo, długo nie ma nic, ale Ritter Sport też nie pogardzę, zwłaszcza białą z całymi, prażonymi orzechami, miętową albo jogurtową z rabarbarem. CynamonowaMay! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: max Re: wasza najmniamusniejsza czekolada.jaka? IP: *.chello.pl 02.09.03, 23:52 polecam czekoladki After Eight z wybornym miętowym nadzieniem, Odpowiedz Link Zgłoś
byhanya moje najglebsze wspolczucia zpowodu... 03.09.03, 09:01 braku porzadnej czekolady w polsce jaka jest varlhona. jest to super czekolada uzywana przez naj naj naj cukiernikow, cukiernikow, kucharzy na swiecie, naprawde nik jej nie zna???? wrzuccie na google i poczytajcie przepisy! ludzie mozg robi sie czekoladowy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lobelia Re: wasza najmniamusniejsza czekolada.jaka? IP: 195.187.102.* 03.09.03, 12:38 Lindt pistacjowo-pomarańczowy oraz 70% kakao. After Eight (choć to raczej czekoladki). Swoją drogą, czy wam też się wydaje, że czekolady (i czekoladki) Wedla się ostatnio pogorszyły? Kupiłam niedawno gorzką czekoladę - fatalna, aż myślałam, że może zwietrzała. Ptasie mleczko - kiedyś mój ulubiony spossób konsumpcji polegał na objadaniu czekolady z wierzchu, teraz się nie da, przylepia się do nadzienia... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: May Re: wasza najmniamusniejsza czekolada.jaka? IP: *.lubin.dialog.net.pl 03.09.03, 18:51 Rzeczywiście After Eight są całkiem niczego sobie :)) Ale przypomniała mi się jeszcze pyszna czekolada firmy HACHEZ. Czekolada ta to Cocoa D'Arriba, jest gorzka (77% kakao) z zielonym pieprzem i kawałkami suszonych truskawek, bardzo mile ją wspominam. CynamonowaMay! Odpowiedz Link Zgłoś
lady Re: wasza najmniamusniejsza czekolada.jaka? 03.09.03, 19:54 Śmietankowa Milka - mniam... Lody czekoladowe z chili - jaka szkoda, że nie robią takiej czekolady. Bo nie robią, prawda? Odpowiedz Link Zgłoś