Gość: ivaz IP: *.ptim.net.pl 31.03.08, 20:28 Kupiłam dzisiaj seler naciowy chciałam go użyć do sałatki, ale juz sama nie wiem, on jest strasznie gorzki, kiedyś jadłam u koleżanki łodygę ale tamten był pyszny Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
coralin Re: czy seler naciowy jest gorzki? 31.03.08, 20:43 Lodyga nie jest gorzka, moze spróbowałas tych paru listków przy lodydze. Gorzka jest cykoria. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ivaz Re: czy seler naciowy jest gorzki? IP: *.ptim.net.pl 31.03.08, 20:49 nie, listki oderwałam, a łodyga jest bardzo cierpka, może mi się jakiś przerośnięty trafił...? Odpowiedz Link Zgłoś
wiedzma30 a moze to nie seler? 31.03.08, 21:05 A moze to koper bulwiasty/fenkul? Ma on podobnie jak seler naciowy zielone lodygi... i czesto jest juz bez koperkowatych listkow. 213.180.130.202/67448,1,,,fenkul,haslo.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ivaz Re: a moze to nie seler? IP: *.ptim.net.pl 31.03.08, 21:14 na opakowaniu, napisane jest:Ital. sellerie klasse I, w sumie może nie seler :-), ale wygląda jak seler Odpowiedz Link Zgłoś
mhr-cs Re: a moze to nie seler? 05.04.08, 12:57 klasse 1 to znaczy bez uszkodzenia calej listki zielone,i nie widac nic zglinionego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ivaz Re: a moze to nie seler? IP: *.ptim.net.pl 31.03.08, 21:15 acha liście ma i pachchnie jak seler Odpowiedz Link Zgłoś
mhr-cs Re: a moze to nie seler? 05.04.08, 12:59 no wiesz jak znasz selera to moze sie zle pytasz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ivaz Re: a moze to nie seler? IP: *.ptim.net.pl 31.03.08, 21:19 na paragonie napisane jest seler naciowy to chyba jednak seler, w sałatce nie czuć tej goryczy, ale do pochrupania to on się nie nadaje, pojdzie do rosłu :-) Odpowiedz Link Zgłoś
coralin Re: a moze to nie seler? 31.03.08, 21:28 Zdradz nam przepis na tę sałatke:) Ja lubie taką z feta, papryką, kapustą pekińska lub sałata lodowa i oliwkami i selerem naciowym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ivaz Re: a moze to nie seler? IP: *.ptim.net.pl 31.03.08, 21:36 znalazłanm na czarnej oliwce a więc 3 łodygi selera naciowego, puszka kukurydzy, puszka fasoli czerwonej, 4-5 plastrów ananasa (zależy od upodobania -ja dałam 5), puszka tuńczyka w sosie własnym 3 łyżki majonezu, przyrawiłam solą i pieprzem, spróbowałam jest pyszna Odpowiedz Link Zgłoś
poughkeepsie Re: a moze to nie seler? 01.04.08, 08:17 nie jest gorzki, ma bardzo świeży smak, mnie się bardziej z ogórkiem kojarzy. Ja bym taki gorzki wywaliła, jak dla mnie zepsuty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jerubbaal Re: a moze to nie seler? IP: *.tktelekom.pl 24.09.16, 21:38 pewnie chorujesz na jakieś schorzenie wątroby wtedy seler brokuła i pare innych ważyw wydają się cierpkie czy gorzkie. Odpowiedz Link Zgłoś
ma_dre Re: a moze to nie seler? 04.04.08, 23:24 no nie... jedno i drugie zupelnie nie podobne przecie! jak mozna je pomylic? Odpowiedz Link Zgłoś
mhr-cs Re: czy seler naciowy jest gorzki? 05.04.08, 12:53 coralin napisała: > Lodyga nie jest gorzka, moze spróbowałas tych paru listków przy > lodydze. Gorzka jest cykoria. cykorie lubie i nie ma gorzkiej(zalezy od produkcji) a jak jest troche gorzga to badz zadowolony dora na watrobe w dzisiejszych czasach to jest tak kapusta,brukselka,kalafior i inne warzywa moga byc ale bez swojego smaku odparzaja,potem w zimna wode itd. ja muwie o kraju w kturym mieszkam i innych jak w polsce jest nie wiem ale jak jem brukselke i inne rodzaje kapusty to wiem co jem a te przerobione to nie mam sluw to moge od razu jesc cos bez smaku i aromatu Odpowiedz Link Zgłoś