sylwia1607 19.05.08, 18:41 mam pol kilograma wolowego miesa mielonego i nie mam pomyslu na wykorzystanie jego. czy ktos ma jakies propozycje? z gory dziekuje. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: dorcia Re: mieso mielone IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.08, 19:02 Miesko podsmaz z cebula w kostke, dodaj mrozone warzywa moze to byc mieszanka chinska albo zwykla wloszczyzna w slupkach poddus calosc przypraw wedlug uznania i dodaj maly sloiczek pikantnego ketchupu podawac mozna z ziemniakami,ryzem, Smacznego!!:) Odpowiedz Link Zgłoś
ensoleillement Re: mieso mielone 19.05.08, 20:01 podsmażyć na oliwie cebule z czosnkiem, dodac pokrojone pieczarki i mięso, przyprawic ulubionymi ziołami (np. oregano, tymianek, bazylia) zalać pomidorami z puszki. ja dodaje jeszcze kukurydzę z puszki, uwielbiam to połączenie ale wiem że brzmi jak profanacja:) Podawać z makaronem. Odpowiedz Link Zgłoś
sylwia1607 Re: mieso mielone 19.05.08, 22:56 dziekuje wam bardzo za przepisy. a tak szczerze mowiac to mi naszla ochota na......kotlety mielone;) Odpowiedz Link Zgłoś
363636r Re: mieso mielone 19.05.08, 23:40 Kotlet z mielonej wołowiny najlepszy, a dodaj do niego zamiast moczonej bułki razowy chleb i( na pół kilograma ) dwie czubate łyżeczki musztardy, naprawdę pycha. Odpowiedz Link Zgłoś
ensoleillement Re: mieso mielone 19.05.08, 23:54 to już spróbuj keftedes, warto:) lepienia tyle samo Odpowiedz Link Zgłoś
poszukiwaczarmi Re: mieso mielone 20.05.08, 11:33 Zrobiłbym od razu cevapcici. Dla mnie - pierwsze i najlepsze skojarzenie z mieloną wołowiną. Czas na grilla więc pomysł jak znalazł! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jarek nadziewana popryka miesem mielonym IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.08, 21:09 dopraw mieso mielone do smaku podsmarz pieczarki i cebule jak ostygnie to wymieszaj je z miesem mielonym papryke od gory zetnij gore oczysc ja w srodku wloz mieso mielone do papryki i zapiekaj ja w prodzizu podawaj z ziemniakami smacznego Odpowiedz Link Zgłoś