Dodaj do ulubionych

najpyszniejsze serki waniliowe

17.09.03, 15:17
hej,
moze taki watek już się pojawił ale jestem ciekawa waszych gustów i smaków w
tej kwestii.
Dodam, że mój ulubiony to serek waniliowy "Rolmleczu" w duzym,
charakterystycznym biało-pomarańczowym prostokątnym kubeczku. Jako drugi jest
Danio (może być z rodzynkami). Ale to koniec, bo skusiłam się kiedyś na
jakiegos "Darka" czy coś innego (pare ich wypróbowałam) i według mnie
wszystkie były sztuczne. A jakie sa Wasze ulubione?
Obserwuj wątek
    • mantha Re: najpyszniejsze serki waniliowe 17.09.03, 15:27
      Najpyszniejszy jest w trumience Rolmlecz, z tym, ze to jest serek wanilinowy, a
      nie waniliowy, ale jaka to roznica, skoro jest najlepszy :-)
      zreszta rolmlecz ma jeszcze naturalny i truskawkowy serek, rownie dobre jak ten
      wanilinowy.
      • Gość: justi Re: najpyszniejsze serki waniliowe IP: *.osiedle.net.pl 17.09.03, 15:32
        wg mnie dobry jest sere Darek (Mlekowity)
        na pewno nie jest tak sztuczny jak Danio (Danona)
        • silverstone danio brzoskwiniowy n/txt 17.09.03, 15:36
      • Gość: gosia rolmlecz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.09.03, 15:37
        podpisuję się!!!!
    • b.jaga serki waniliowe 17.09.03, 15:58
      Koniecznie Danio i to z rodzynkami!
      Zasladza mnie na 2-3 dni - super oszczednosc kaloryczna!
      • Gość: Aska Re: serki waniliowe IP: *.nas6.oakbrook1.il.us.da.qwest.net 17.09.03, 16:23
        A pamietacie serki sprzed jakis 15 lat?Nie pamietam kto je robil,ale wedlug
        mnie te obecne niewiele maja wspolnego z tamtymi.Poza tym byly w wiekszych
        pudeleczkach.I chyba oferowaly tylko dwa smaki-truskawka i wanilia.Daleko
        odeszlismy od naturalnego produktu.
        • Gość: ecik Re: serki waniliowe IP: *.innsoft.com.pl 17.09.03, 16:28
          no i właśnie jest to Rolmlecz - w takim charakterystycznym pudełku - jak
          trumienka ;) i jeszcze kiedyś robili go w smaku "naturalnym" - ten miał
          niebieską etykietkę, wanilinowy miał żółtą, a truskawkowy - różową lub
          czerwoną. Ja osobiście spróbowałam różnych, ale uznaję wyłącznie ten. No i na
          nim robię serniki na zimno :)
          • Gość: Linn Re: serki waniliowe IP: *.dialup.tiscali.it 17.09.03, 16:54
            Za granica opakowania-trumienki wspominamy z rozrzewnieniem. Tutaj sa
            multipaki, gdzie 6 lub 8 porcji daje razem 250 g. Krotko mowiac, porcje dobre
            dla malego kota.
          • Gość: lola Re: serki waniliowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.03, 19:17
            Lata temu jak zwalała mi sie rodzina z Przemysla to wracali do siebie z
            Wrocka obładowani tymi serkami, u nich nie było a uwielbiali ten smakołyk!
            Ja równiez pamietam smak tamtego, kiedys, dzis jakos inaczej mi smakuja.A z
            tymi serkami miałam takie zdarzenie, ze kupiłam naturalny do tzatzików,
            zrobiłam owe i.. wywaliłam do kosza, bo w opakowaniu naturalnego był
            waniliowy. Zeby choc truskawkowy to dałoby sie zauwazyc, a tak nie zwracałam
            uwagi ze ma CIEMNY ODCIEN BIELI.
    • Gość: Jarek Re: najpyszniejsze serki waniliowe IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.09.03, 18:54
      żadnego bym nie zamienił na waniliowy Campiny

mniam mmmmmm
    • Gość: malinna Re: najpyszniejsze serki waniliowe IP: 195.116.180.* 18.09.03, 12:52
      Hommi - Bakomy, o smaku sernika z rodzynkami.
      • Gość: Fan nabialu Re: najpyszniejsze serki waniliowe IP: *.ipartners.pl / *.ipartners.pl 20.09.03, 18:15
        Bleeeee, Rolmlecz? Toz to WANILINOWY, czyli ze sztucznego aromatu waniliny.
        Prawdziwy smakosz odroznia wanilie od waniliny. Ja jadam tylko serki waNILIOwe.
        Pyszny jest z Oborow w Kozienicach.
        Pozdrawiam
        P.S.To samo dotyczy jogurtow.
        • Gość: Maria Re: najpyszniejsze serki waniliowe IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 20.09.03, 20:32
          Gość portalu: Fan nabialu napisał(a):

> Bleeeee, Rolmlecz? Toz to WANILINOWY, czyli ze sztucznego aromatu waniliny.
          > Prawdziwy smakosz odroznia wanilie od waniliny. Ja jadam tylko serki
          waNILIOwe.
          >
          > Pyszny jest z Oborow w Kozienicach.
          > Pozdrawiam
          > P.S.To samo dotyczy jogurtow.

Ten Twój serek to leżał gdzieś blisko prawdziwej wanilii. Przeczytaj dokładnie
          na opakowaniu serka jaki jest jego skład.
          Pozdr. Maria
    • skarolina Re: najpyszniejsze serki waniliowe 20.09.03, 21:57
      Tak, te serki sprzed kilkunastu lat były niepowtarzalne przede wszystkim
      waniliowy, ale i truskawkowy był niczego sobie.
      Udało mi się znaleźć dwa takie, które je trochę przypominają.
      Pierwszy to serek waniliowy Milekty, lubińskiego producenta z mocno
      ograniczonym zasięgiem dystrybucji, niestety :-(. Ten jest zbliżony do ideału.
      I drugi - serek waniliowy Toruńskiej Spółdzielni Mleczarskiej. Też całkiem,
      całkiem, ale już nie aż tak bliski PRL-owskim serkom z żółtą etykietką.
      Wszystkie inne próbowane do tej pory to obrzydliwie słodka sztuczyzna.
      pozdrawiam,
      skarolina
    • Gość: Ag Re: najpyszniejsze serki waniliowe IP: 213.199.212.* 21.09.03, 16:48
      Pewnie wygladac to bedzie na lokalny patriotyzm, ale to zmylka. Najlepszy na
      swiecie jest serek Augustowski. Wystepuje wylacznie w wanilowej wersji. Jest
      lekko ziarnisty, nie rozmemlany, lekko slodki. Pycha.. szkoda, ze do Augustowa
      mam 650km :(

Pozdrawiam
      • Gość: hippa Re: najpyszniejsze serki waniliowe IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.09.03, 21:44
        Kiedys byly serki waniliowe marki "kosakowo" z taka krówka na wieczku. Bylu
        swietne, zwlaszcza swiezutkie plynne :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka