Dodaj do ulubionych

papryki nadziewane

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.03, 21:34
chyba nadzieje trad. ryzem i miesem plus ser, a inne pomysly?
Obserwuj wątek
    • Gość: babeczka Re: papryki nadziewane IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.09.03, 12:22
      ja wczoraj zrobilam, nadziewałam farszem z pieczerek, ryżu,cebuli,sera żóltego
      startego na tarce(zamiast jajka jako zlepiacza), duuużo pieprzu i natki
      pietruszki,pyszne, takie wegetariańskie :)
      pozdrowionka
      babeczka
    • Gość: bruno Re: papryki nadziewane IP: 217.11.133.* 26.09.03, 12:54
      Spróbuj bez ryżu, dla mnie jego gotowanie to jeden garnek więcej. Do mięsa
      dodaję namoczoną bułkę + majeranek + mięta suszona + czosnek (a jakże!) dużo
      pieprzu + cebula + papryka ostra. To ładuję do papryk a całość (babeczko! to
      pomysł dla Ciebie) zamykam w szybkowarze razem z prostym sosem pomidorowym.
      Przepis jest we wczorajszym wątku o wołowinie (!). W kilka minut gotowe
      • Gość: kaska bruno IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.03, 13:07
        dzieki, tak zrobie, nie przepadam za ryzem!
      • Gość: babeczko Re: papryki nadziewane IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.09.03, 13:16
        domyśliłam sie , że to może być coś dla mnie, ale ja za to nie za bardzo
        przepadam za taka namoczoną bułą! a ryż lubie,a z tym szybkowarem juz niedługo
        wypróbuje! :))
        • Gość: kaska Re: papryki nadziewane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.03, 13:18
          babeczka, nie dodawaj bulki. Zrob miesko tak jak sie robi na befsztyki: mieso,
          jajko, piecztrki, przyprawy i koniec. I dodaj ser!;-)))) Aha i 2 lyzki
          smietany.
          • Gość: babeczka Re: papryki nadziewane IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.09.03, 13:21
            oho, zaraz odezwie sie bruno, a do czego ta śmietana? do środka do papryki?
            razem z tym farszem?
            aha pragnę dodać, ze bardzo lubie czosnkowe i serowe potrawy,to tak na
            marginesie!
            • Gość: kaska Re: papryki nadziewane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.03, 14:16
              smietane dodaje sie od miesa mielonego, jest bardziej pulchne!
    • Gość: kaska Re: papryki nadziewane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.03, 13:09
      ja lubie duzo sera wiec dodam do miesa ser rokpol jeszcze....
      • Gość: bruno Re: papryki nadziewane IP: 217.11.133.* 26.09.03, 14:11
        Przypomniałaś mi jak jadłem ostre papryki nadziewane pastą na jakimś serze (coś
        jak ostrowia) - biały, ale taki "topliwy", z różnymi dodatkami czosnek chyba i
        bazylia (?). I to wszystko w małych strączkach takich ciemnoczerwonych. Wcale
        piekielne nie było, bo ser łagodził.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka