Gość: TIMI IP: 81.210.22.* 29.09.03, 13:51 Gdzie w Warszawie mozna zjesc najlepsze pierogi? A gdzie jest najwiekszy wybor? Dajcie znac, prosze Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
b.jaga Re: Pierogi w Warszawie 29.09.03, 15:15 Na Krakowskim, blisko Telimeny bylo 'centrum pierogow', to najwiekszy wybor, tera nie wiem. Ostatnio jadlam dobre na Bankowym, oni robia 'festiwal pierogow', ale w karcie na stale tez maja. ____________________________ Najlepsza ze wszystkich strategii to.. wygrac bez walki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: amma Re: Pierogi w Warszawie IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 30.09.03, 11:06 na Krakowskim Przedmieściu 53 po lewej stronie idąc od centrum " U Hopfera " , byłam kilka razy , polecam a może ktoś zna inne miejsca? amma Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pawel Pielmieni - N Swiat 27 IP: 217.153.22.* 30.09.03, 13:20 Wyjatkowe sa pielmieni w Palacsincie na Nowym Swiecie 27 (w podworzu). Sa tam t ich 4 rodzaje. Za to jakie ! Przy okazji wyjasnienie - pielmieni to pierogi rosyjskie - inne przepisy niz nasze. Odpowiedz Link Zgłoś
barbor Re: Pierogi w Warszawie 28.10.03, 19:42 Gość portalu: TIMI napisał(a): > Gdzie w Warszawie mozna zjesc najlepsze pierogi? > A gdzie jest najwiekszy wybor? > > Dajcie znac, prosze Bezkonkurencyjne ruskie (zwane przez mego męża "radzieckimi") są w "Domowym Okruszku" na Brackiej (za zakrętem z Hożej, w stronę Kruczej). Tam też kupuję pierogi z cielęciną i inną garmażerkę (jedzenie iście domowe i pyszne, ale też nie tanie). Często w porze lanczowej wyskakuję z pracy do "Leniwej Gospodyni" na Nowowiejskiej (przy pl. Politechniki) po pierogi z pieczarkami i szpinakiem. W ogóle Leniwa jest - nie tylko w kwestii pierogów - DOSKONAŁA. Tam polubiłam szpinak i naleśniki z bryndzą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kacha Re: Pierogi w Warszawie IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 29.10.03, 21:49 tak tak leniwa gospodyni jest świetna , też do niej czasem zaglądam . kacha Odpowiedz Link Zgłoś
hania55 Re: Pierogi w Warszawie 30.10.03, 21:21 Bardzo dobre pierogi z kapustą i z grzybami są w Gospodzie pod Kogutem na ul. Freta. Odpowiedz Link Zgłoś
kochamwino Re: Pierogi w Warszawie 01.11.03, 00:06 hania55 napisała: > Bardzo dobre pierogi z kapustą i z grzybami są w Gospodzie pod Kogutem na ul. > Freta. Dla mnie jedyna i prawdziwa gospoda pod kogutem miesci sie na Rakowieckiej. Pzdr TT Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nina Duży wybór w rest. Sentyment na Lanciego 11 IP: *.chello.pl 31.10.03, 23:50 Odpowiedz Link Zgłoś