Dodaj do ulubionych

Pierogi w Warszawie

IP: 81.210.22.* 29.09.03, 13:51
Gdzie w Warszawie mozna zjesc najlepsze pierogi?
A gdzie jest najwiekszy wybor?

Dajcie znac, prosze
Obserwuj wątek
    • b.jaga Re: Pierogi w Warszawie 29.09.03, 15:15
      Na Krakowskim, blisko Telimeny bylo 'centrum pierogow', to najwiekszy wybor,
      tera nie wiem.
      Ostatnio jadlam dobre na Bankowym, oni robia 'festiwal pierogow', ale w karcie
      na stale tez maja.
      • Gość: amma Re: Pierogi w Warszawie IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 30.09.03, 11:06
        na Krakowskim Przedmieściu 53 po lewej stronie idąc od centrum
        " U Hopfera " , byłam kilka razy , polecam
        a może ktoś zna inne miejsca?
        amma
    • Gość: Pawel Pielmieni - N Swiat 27 IP: 217.153.22.* 30.09.03, 13:20
      Wyjatkowe sa pielmieni w Palacsincie na Nowym Swiecie 27 (w podworzu). Sa tam t
      ich 4 rodzaje. Za to jakie ! Przy okazji wyjasnienie - pielmieni to pierogi
      rosyjskie - inne przepisy niz nasze.
    • barbor Re: Pierogi w Warszawie 28.10.03, 19:42
      Gość portalu: TIMI napisał(a):

> Gdzie w Warszawie mozna zjesc najlepsze pierogi?
      > A gdzie jest najwiekszy wybor?
      >
      > Dajcie znac, prosze

Bezkonkurencyjne ruskie (zwane przez mego męża "radzieckimi") są w "Domowym
      Okruszku" na Brackiej (za zakrętem z Hożej, w stronę Kruczej). Tam też kupuję
      pierogi z cielęciną i inną garmażerkę (jedzenie iście domowe i pyszne, ale też
      nie tanie). Często w porze lanczowej wyskakuję z pracy do "Leniwej Gospodyni"
      na Nowowiejskiej (przy pl. Politechniki) po pierogi z pieczarkami i szpinakiem.
      W ogóle Leniwa jest - nie tylko w kwestii pierogów - DOSKONAŁA. Tam polubiłam
      szpinak i naleśniki z bryndzą.
      • Gość: kacha Re: Pierogi w Warszawie IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 29.10.03, 21:49
        tak tak leniwa gospodyni jest świetna , też do niej czasem zaglądam .
        kacha
    • hania55 Re: Pierogi w Warszawie 30.10.03, 21:21
      Bardzo dobre pierogi z kapustą i z grzybami są w Gospodzie pod Kogutem na ul.
      Freta.
      • kochamwino Re: Pierogi w Warszawie 01.11.03, 00:06
        hania55 napisała:

> Bardzo dobre pierogi z kapustą i z grzybami są w Gospodzie pod Kogutem na ul.
        > Freta.

Dla mnie jedyna i prawdziwa gospoda pod kogutem miesci sie na Rakowieckiej.

Pzdr

TT
    • Gość: Nina Duży wybór w rest. Sentyment na Lanciego 11 IP: *.chello.pl 31.10.03, 23:50
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka