Dodaj do ulubionych

Lody Haagen Dazs - jestem w szoku!

IP: *.fbx.proxad.net 01.08.08, 16:18
Od paru miesiecy wciaz jest podbijany watek o lodach Haagen Dazs.
Pelni niezla funkcje reklamowa. Poniewaz po zjedzieniu dwoch galek
tych lodow zemdlilo mnie, postanowilam sprawdzic ile kalorii ma ten
BARDZO slodki deser.

I jestem w szoku: ponad 250 kcal, gdy tymczasem porownywalna porcja
lodow nieprzeslodzonych zawiera ok 90 kcal!

Warto wrzucac w siebie tyle kalorii?!!! Przeciez srednia porcja tych
lodow to 500 kcal!!!!
Obserwuj wątek
    • bene_gesserit Re: Lody Haagen Dazs - jestem w szoku! 01.08.08, 16:21

Ktore lody maja 90kcal w 100g?
      • linn_linn Re: Lody Haagen Dazs - jestem w szoku! 01.08.08, 16:49
        Mleczne maja 110 kalorii, inne wiecej.
        • bene_gesserit Re: Lody Haagen Dazs - jestem w szoku! 01.08.08, 20:52

A, dzieki, ale mi chodzilo o konkretna marke. Bo ostatnio jak
          szukalam jakis 'chudych' to mi sie wydawalo, ze wiekszosc ma ponad
          200kcal w 100g.
          • Gość: ania_m tu tabelka niemieckich IP: *.pools.arcor-ip.net 01.08.08, 21:17
            gesuender-abnehmen.com/abnehmen/naehrwerttabelle-eis.html
            moze sie do czegos przyda?
            jak widac, prawie wszystkie sa dosc kaloryczne.
            tu tez po kliknieciu na gatunek pokazuja sie wartosci energetyczne
            www.frisco.pl/group,Spozywcze;Slodycze;Lody-01011508
            • bene_gesserit Re: tu tabelka niemieckich 01.08.08, 21:23

A, dzieki - no wlasnie - wiekszosc ma ponad 200, nieliczne - 160.
              Nie ma takich, ktore by mialy 90. Moze autorce watku chodzi o
              jakies sorbety, chociaz sorbety maja z kolei mase cukru. Zwykly
              jogurt naturalny bez cukru ma 70kcal/100g.

A moze chodzi o przeklamanie na linii 100ml i 100g?
              • Gość: miuj Re: tu tabelka niemieckich IP: *.fbx.proxad.net 01.08.08, 21:35
                Tak, chodzi o ml, bo tak sa mierzone porcje lodow fabrycznych.
                Zwykle jest w nich duzo powietrza, wiec sa lekkie i co za tym idzie
                maja malo kalorii. HD sa ciezkie, a zatem podobna porcja staje sie
                bomba kaloryczna. Jedzac jemy takze oczami, czyli oceniamy ze
                zdjedlismy duzo, nawet jesli zjedlismy powietrze.

Konkretna marka lodow o niewielkiej ilosci kalorii? Np. Algida, lody
                na patyku Big Milk maja wg. informacji na opakowaniu ok. 100 kcal.
                • bene_gesserit Re: tu tabelka niemieckich 01.08.08, 21:44

A, 'Big milk'. Noale BM jest paskudny, smakuje dokladnie jak
                  zamrozone pasteryzowane mleko z cukrem :)
                  To ja juz wole porcje pysznego Movenpicka, rozbudowana optycznie o
                  jakies owoce i biszkopcik czy inny wafelek.
                  • Gość: miu Re: tu tabelka niemieckich IP: *.fbx.proxad.net 03.08.08, 11:20
                    Bo to sa lody MLECZNE.
              • Gość: ania_m Re: tu tabelka niemieckich IP: *.pools.arcor-ip.net 01.08.08, 21:39
                no mowie :)
                100g kulki mozarelli ma wiecej kalorii i wiecej tluszczu niz 100g kulka lodow
                hd. dlazego nie rozumiem "szoku", ktory jest imho mocno nie na miejscu.
                • Gość: miu Re: tu tabelka niemieckich IP: *.fbx.proxad.net 01.08.08, 21:54
                  Owszem jest na miejscu, bo lody Haagen Dazs zawieraja ZNACZNIE
                  WIECEJ kalorii niz inne lody. Sa to fakty. Jak chcesz je porownywac
                  do innych produktow to smalec bedzie bardziej widowiskowy.
                  • bene_gesserit Re: tu tabelka niemieckich 01.08.08, 22:07

Znacznie wiecej nie chyba. Troche wiecej - bo majak okolo 300kcal
                    na 100g, czyli polszklankowa, porzadna porcje. Imho mozna spokojnie
                    od czasu do czasu odzalowac tyle. Glupi, 60-cio gramowy pączek ma
                    ponad 220 kcal i nikt sie z tego powodu nie burzy. To, co slodkie i
                    tluste, a do tego dobre, jest kaloryczne, niestety.
                    • Gość: miu Re: tu tabelka niemieckich IP: *.fbx.proxad.net 01.08.08, 22:15
                      Odpowiadam konkretem:
                      lody Bounty, 1 szt 173
                      lody kakaowe 166
                      lody Magnum białe, 1 szt 290
                      lody Magnum w czekoladzie, 1 szt 304 (gruba czekolada)
                      lody Mars, 1 szt 172
                      lody Milky Way, 1 szt 151
                      lody mleczne 110
                      lody mleczne, 1 mala galka 28
                      lody mleczno-owocowe, 1 mala galka 29
                      lody Snickers, 1 szt 215
                      lody śmietankowe, 1 kulka 39
                      jeden śmietankowy Big Milk 91
                      • Gość: miu Re: tu tabelka niemieckich IP: *.fbx.proxad.net 01.08.08, 22:22
                        I jeszcze uscislenie: 100 g lodowej pianki to ZNACZNIE wiecej niz
                        pol szklanki, bo objetosciowo jest ich dwa a nawet trzy razy wiecej
                        niz waga plynu.
                      • Gość: ania_m Re: tu tabelka niemieckich IP: *.pools.arcor-ip.net 01.08.08, 22:30
                        taaa, wszystkie bounty itp to malutka porcyjka lodow w czekoladzie. zjesz tyle
                        samo hd, wyjdzie na to samo. galka lodow smietankowych 39 kcal to kompletna
                        sciema - 139 jest bardziej prawdopodobne. to samo lody mleczne - chyba, ze
                        kompletnie wodniste, beztluszczowe swinstwo w minimini porcyjce - wtedy moze z
                        70 kcal galeczka. 28 - no way.
                        nie jest to moj poglad, tylko zeszlego lata ktos w niemczech wzial ta tabelke
                        pod lupe i skorygowal.
                        big milk = dla mnie osobiscie big shit, ale to rzecz jasna kwestia gustu. zawsze
                        uwazam, ze lepiej rzadziej zjesc cos porzadnego niz katowac sie dziwnymi
                        niesmacznymi namiastkami. bounty itp uwazam za "porzadne" btw i wlasnie lubie te
                        male porcyjki.
                      • bene_gesserit Re: tu tabelka niemieckich 01.08.08, 22:38

Wiele zalezy od tego, po co jemy lody.
                        Jesli po to, zeby wchlonac mozliwie mala ilosc kalorii, mozna
                        istotnie zadowolic sie paskudztwem w rodzaju Big Milka albo skusic
                        sie na kulke z cukierenki na rogu. Tylko po co? Zamiast podlych
                        slodyczy lepsze zadne slodycze albo pyszny arbuz prosto z lodowki.

Imho jesli juz grzeszyc, to na calego. W koncu nie codziennie
                        czlowiek pozera Vienette (260kcal w 100g) czy - no wlasnie - Magnum
                        (jesli ktos lubi to nudne swinstwo).
                        • Gość: miu Re: tu tabelka niemieckich IP: *.fbx.proxad.net 02.08.08, 20:24
                          Jedzac cos slodkiego staram sie laczyc przyjemne z rozsadkiem, czyli
                          nie wpakuje w siebie 500 kcal jesli podobna przyjemnosc moze mi
                          sprawic 180 kcal.
          • dominikjandomin Re: Lody Haagen Dazs - jestem w szoku! 27.10.08, 11:58
            bene_gesserit napisała:

>
            > A, dzieki, ale mi chodzilo o konkretna marke. Bo ostatnio jak
            > szukalam jakis 'chudych' to mi sie wydawalo, ze wiekszosc ma ponad
            > 200kcal w 100g.

Zapewne wodne mogą mieć mało. O ile będą mało słodkie.

Porządne lody musza miec dużo kalorii, tłuszcz swoje daje.
    • Gość: ania_m droga miu, IP: *.pools.arcor-ip.net 01.08.08, 17:03
      do dalszej dyskusji zapraszam na forum bulimii, anoreksji, badz o dietach ;)
      ile tych lodow jadasz dziennie? wiadro?
      kulka mozarelli ma wiecej kalorii, porcja pawlowej, wiec naprawde nie ma co
      histeryzowac.
      jak ci za duzo, nie jedz ich wiecej, gryz za to marchewke ;)
      ja jadam te lody rzadko, ale ze smakiem.
      • tjaryma6 Re: po co się tak wyzłośliwiać 01.08.08, 19:00
        miu wyraźnie napisała, że ją zemdliło, i to sprawiło, że się tak zainteresowała
        kaloriami. Jeśli ktoś je takie rzeczy na co dzień, to mu coś takiego pasuje.
        POza tym. Te lody produkuje amerykańska firma. Nie wiem jak to jest ale zawsze
        jak piekę jakiś amerykański przepis, to muszę zmniejszać ilość cukru inaczej
        wszystko jest niezjadliwe. W Ameryce też się zajadają tymi beznadziejnymi
        marshmellows. Białka, cukier, żelatyna.
        • Gość: ania_m Re: po co się tak wyzłośliwiać IP: *.pools.arcor-ip.net 01.08.08, 19:12
          no, a na tym forum co druga pani kupuje te beznadziejne marshmallows na kilogrmy
          i produkuje beznadziejna mase piankowa do ozdoby beznadziejnych tortow
          grasujacych po galerii potraw :D
          lody maja to do siebie, ze sa slodkie. nawet sorbety. hd ma naprawde 2-3 dobre
          gatunki, polecane przeze mnie i paru innych we wlasciwym watku. reszte mozna
          sobie spokojnie podarowac. i to nie cukier robi je tak kaloryczne, to raczej
          tluszcz w duzych ilosciach. przecietny sorbet z cytrusow ma wiecej cukru, niz hd
          na bazie smietany.
          a lody w czekoladzie na patyku typu magnum maja ok 300kcal na 100ml btw.
          • tjaryma6 Re: po co się tak wyzłośliwiać 01.08.08, 19:17
            no to Peace:) a tu instrukcja jak robi je Martha stewart. Shocking. A ten sos,
            co w tym maczają ten wynalazek. No comments.

www.marthastewart.com/recipe/momma-reiners-chocolate-covered-marshmallows?video_id=0&autonomy_kw=marshmallows
            • Gość: miu Re: po co się tak wyzłośliwiać IP: *.fbx.proxad.net 01.08.08, 22:06
              Droga Aniu_M,
              Co do twojego gustu, to mozesz z codziennie jesc 500 kalorii w
              lodach Haagen Dazs, twoja sprawa. Ale NIE OBRAZAJ forumowiczow
              ktorzy dziela sie swoim pomysami na wykorzystanie pianek! I
              powstrzymaj sie od kierowania forumowiczowna forum anoreksja, bo
              zauwazlili horrelndalna ilosc kalorii w jakichs-tam lodach.
              • Gość: ania_m Re: po co się tak wyzłośliwiać IP: *.pools.arcor-ip.net 01.08.08, 22:36
                hallo???
                przynajmniej inni chyba doskonale zrozumieli ironie. i to nie ja nazwalam
                marshmallows "beznadziejne". poczytaj sobie dokladnie wypowiedz nad moja, zanim
                zaczniesz sie unosic.
                i lecz sie z obsesji leczenia kalorii :)
                czy to miala byc klatwa rzucona pod moim adresem "mozesz z codziennie jesc 500
                kalorii w lodach Haagen Dazs"?
                :D
                cala ta dyskusja naprawde pasuje bardziej na forum o dietach.
                • Gość: Baba Jaga Re: po co się tak wyzłośliwiać IP: *.chello.pl 01.08.08, 22:46
                  Gość portalu: ania_m napisał(a):

> hallo???
                  > przynajmniej inni chyba doskonale zrozumieli ironie. i to nie ja nazwalam
                  > marshmallows "beznadziejne". poczytaj sobie dokladnie wypowiedz nad moja, zanim
                  > zaczniesz sie unosic.
                  > i lecz sie z obsesji leczenia kalorii :)
                  > czy to miala byc klatwa rzucona pod moim adresem "mozesz z codziennie jesc 500
                  > kalorii w lodach Haagen Dazs"?
                  > :D
                  > cala ta dyskusja naprawde pasuje bardziej na forum o dietac

aniu_m przestań pouczać ludzi i się wymądrzać, proszę
                  • ba_nita Re:A Ty to co Jędzo?Kwiatki sadzisz? 02.08.08, 01:22
                    Przyganiał kocioł garnkowi.
    • loola_kr Re: Lody Haagen Dazs - jestem w szoku! 01.08.08, 22:49
      Gość portalu: miu napisał(a):

>
      >
      > Warto wrzucac w siebie tyle kalorii?!!! Przeciez srednia porcja tych
      > lodow to 500 kcal!!!!

oczywiście, że warto. Bo są pyszne. Ja jem tylko własne lody (pewnie jeszcze
      bardziej kaloryczne hehe) i HD
      Zawsze warto jeść dobre rzeczy a nie gorsze tylko ze względu na kalorie.
    • keltoi A ja tam wolę Grycana ;) 02.08.08, 00:28
      ...ostatnio na topie w Rodzinie są czekoladowe (bo smakują gorzka czekoladą i pasują jak ulał do wiśniowego "pleśniaka") i latte (bo są boskie do szarlotki na gorąco).

O. A HD nażarłam się w Szwecji i nie uważam ich za żadną rewelację. Fajnie wyglądają może (np te Cookie Dough), ale żadne szaleństwo...
    • figgin1 Ja też jestem w szoku 02.08.08, 08:24
      Roztrząsanie kaloryczności na tym forum wydaje mi się jeszcze bardziej nie na
      miejscu niż wegspamy.
      • spacey Re: Ja też jestem w szoku 02.08.08, 11:31
        oj, święte słowa. przecież jedzenie i kalorie nie mają ze sobą nic
        wspólnego. możesz ustalić listę tematów tabu?
        • Gość: ania_m Re: Ja też jestem w szoku IP: *.pools.arcor-ip.net 02.08.08, 11:38
          tak jak o sprzecie agd rozmawiamy na forum "wyposazenie kuchni", o winie na
          forum wina, tak wlasciwym miejscem na dyskusje o kalorycznosci GOTOWYCH potraw
          (jakimi sa lody roznych firm) jest forum o dietach i odchudzaniu sie.
          • Gość: trzmiel Re: Ja też jestem w szoku IP: *.eranet.pl 02.08.08, 16:15
            Wypowiedź zbyt kategoryczna a ja mam przecież inne zdanie.
            O kaloryczności jedzenia Forum "Kuchnia" jest właściwym miejscem i przy
            podawaniu recepty na potrawę nie powinno braknąć tejże informacji.
            Ma to pierwszorzędny związek ze zdrowym żywieniem a później dopiero z dietami i
            odchudzaniem się.
            Najpierw jest przyczyna a dopiero potem skutek.
            Jestem zdrowy i nie muszę się odchudzać, mimo to, kaloryczność potraw nie jest
            mi obojętna.
            A a propos postu ani_m, to wątek o lodach HD może rzeczywiście winien być
            kontynuowany na forum o reklamach ;)
            • bene_gesserit Re: Ja też jestem w szoku 02.08.08, 21:42
              Juz za pozno na przeniesienie watku :)

Mysle, ze przeczytali go ludzie, ktorzy wprowadzali na rynek HD w
              kulkach i z niego wywnioskowali, ze beda sie po lody ustawiac
              kolejki, nawet jesli za kulke bedzie trzeba zaplacic osiem zlotych,
              a wybor bedzie marny.

Noi sie przeliczyli.
    • Gość: ? Re: Lody Haagen Dazs - jestem w szoku! IP: *.aster.pl 02.08.08, 12:19
      niektorzy to maja problemy... jak sie nie lubi takich slodkich i kalorycznych
      rzeczy, to nie trzeba kupowac - mozna jesc sorbety.
      • memphis90 Re: Lody Haagen Dazs - jestem w szoku! 02.08.08, 21:47
        Oooo, tak, najlepsze są mrożone truskawki (jakieś 500g, można więcej),
        zmiksowane z kubeczkiem jogurtu i łyżeczką cukru (jak słodkie, to nawet bez
        cukru). Kupne lody nawet się nie umywają do tego cuda:) Przypomina mi to mrożony
        mus truskawkowy, jaki można było kupić w sklepach kiedy byłam mała...
        • linn_linn Re: Lody tylko domowe 03.08.08, 08:38
          fotoforum.gazeta.pl/72,2,777,42092609,42587922,0,2.html?v=2
          fotoforum.gazeta.pl/72,2,777,39502198,39578484,0,2.html?v=2
          W galerii jest ich wiele: robic i jesc.
          • Gość: miu Re: Lody tylko domowe IP: *.fbx.proxad.net 03.08.08, 11:23
            Ile kosztuje maszyna do lodow? Moze sobie sprawic... To calkiem
            mily pomysl :)
            • ba_nita Re:Wejdź sobie na wyposażenie kuchni, allegro 03.08.08, 13:30
              lub inne strony w sieci - będzie miło.
              • Gość: miu Lody domowe z maszynki IP: *.fbx.proxad.net 03.08.08, 14:00
                Pytanie postawilam spontanicznie, dzieki za porade.

Maszynki do lodow kosztuja od 200 zl (AGD) do 15 tys. zl
                (profesjonalne). Te domowe zwykle wymagaja zamrozenia misy, w ktorej
                robi sie lody i z tego co czytalam, nie sa zbyt wydajne, bo misa
                przed zrobieniem lodow musi stac dobe w zamrazarce, poza tym szybko
                sie rozmraza (nie zawsze uda sie zrobic sorbet).

Nie znalazlam natomiast maszynki domowej, ktora sama mrozi, wiec nie
                trzeba wstawiac michy do zamrazarki. Sa takie?
                • linn_linn Re: Lody domowe z maszynki 03.08.08, 18:47
                  Oczywiscie ze sa.
                  shopping.kelkoo.it/ssc-313-simac-gelatiera-compressore.html
                  Ja polecam nawet Philipsa z zamrazanym dyskiem.
    • Gość: nora Re: Lody Haagen Dazs - jestem w szoku! IP: *.dsl.emhril.sbcglobal.net 03.08.08, 10:47
      > I jestem w szoku: ponad 250 kcal, gdy tymczasem porownywalna porcja
      > lodow nieprzeslodzonych zawiera ok 90 kcal!

No i co z tego? Bywają desery względnie mało słodkie i niskokaloryczne, są i
      takie które wykrzywiają mordę bo są słodkie do bólu i z pewnością
      wysokokaloryczne (np. baklawa czy rachatłukum). Masz wybór. Skoro przeszkadza ci
      nadmiar cukru, wsuwaj desery mało słodkie.

> Warto wrzucac w siebie tyle kalorii?!!!

A czemu nie? Mam to szczęście że mogę ;) Bo nie tyję, choć lodów i innych
      słodyczy jadam sporo. A nawet gdybym tyła... no cóż, są większe nieszczęścia w
      życiu, wszystkich przyjemności nie mam zamiaru sobie odmawiać.

> Przeciez srednia porcja tych lodow to 500 kcal!!!!

Ponownie zapytam - co z tego? Najwyraźniej są tacy którym to pasuje. Mnie te
      lody smakują. Co więcej, wcale nie uważam żeby były wyjątkowo słodkie. Zjedz
      sobie przeciętne amerykańskie ciasto jak chcesz poznać naprawdę słodką potrawę ;)
      • Gość: miu Re: Lody Haagen Dazs - jestem w szoku! IP: *.fbx.proxad.net 03.08.08, 11:29
        Podzielilam sie swoim spostrzezeniem, a kazdy wybiera co chce.
        Przeciez nie przekonuje tu nikogo do jedzenia takich a nie innych
        lodow! Jesli nie masz tendencji do tycia (nalezysz do zaledwie 20%
        szczesliwcow calej bialej populacji) wcinaj, co tylko dusza
        zapragnie.
        • Gość: nora Re: Lody Haagen Dazs - jestem w szoku! IP: *.dsl.emhril.sbcglobal.net 03.08.08, 11:31
          Zadałaś również pytanie, czy warto jeść te lody.
          • Gość: miu Re: Lody Haagen Dazs - jestem w szoku! IP: *.fbx.proxad.net 03.08.08, 13:42
            Dlatego napisalam: jedz ile dusza zapragnie :)

Ciekawa jestem jednak bardzo jak podziela sie glosy: czy warto
            pochlonac tyle kalorii czy nie, skoro mozna miec te sama przyjemnosc
            znacznie zdrowsza. W sumie najfajniejsza jest wypowiedz Linn Linn,
            ze warto robic lody samemu, szczegolnie jesli woli sie mniej slodkie.
    • Gość: Nobullshit Re: Lody Haagen Dazs - jestem w szoku! IP: *.spray.net.pl 03.08.08, 17:46
      Mnie jest wszystko jedno, ile one mają kalorii, przecież nie jem lodów
      codziennie. Ani nawet raz na tydzień. HD są po prostu dla mnie za drogie. Są
      nieprzyzwoicie i bez żadnego uzasadnienia drogie. Spróbowałam dwa razy, owszem
      dobre, ale dwa razy tańszy Movenpick czy Carte d'Or smakuje mi tak samo, więc po
      co mam przepłacać?
      • snowbabe Re: Lody Haagen Dazs - jestem w szoku! 04.08.08, 11:06
        Movenpick szczegolnie tani nie jest - w PL widzialam opakowanie za 24 pln (i
        dostepny wylacznie waniliowy). Innych smakow brak.
        • peeky_wicky Re: Lody Haagen Dazs - jestem w szoku! 25.08.08, 16:44
          snowbabe napisała:

> Movenpick szczegolnie tani nie jest - w PL widzialam opakowanie za 24 pln (i
          > dostepny wylacznie waniliowy). Innych smakow brak.

snowbabe napisała:

> Movenpick szczegolnie tani nie jest - w PL widzialam opakowanie za 24 pln (i
          > dostepny wylacznie waniliowy). Innych smakow brak.

w pl mozna kupic lody movenpick w nastepujacych smakach: waniliowe, creme
          brulee, czekoladowe, syrop klonowy + orzechy wloskie, tiramisu, sorbet
          malinowo-truskawkowy.
          mi osobiscie smakuja bardziej niz HD (aczkolwiek te tez bardzo lubie -
          szczegolnie strawberry sheesecake)
    • ampolion Re: Lody Haagen Dazs - jestem w szoku! 03.08.08, 19:12
      Dowód:
      www.passthesauce.net/wp-content/uploads/2008/05/bjsg.jpg
    • ampolion Re: Lody Haagen Dazs - kalorie różnych smaków 03.08.08, 19:16
      calorielab.com/restaurants/hagen-dazs/101
    • mwookash Czytać trzeba przed jedzeniem. nt 03.08.08, 20:48

• Gość: miu Mam taki zwyczaj IP: *.fbx.proxad.net 04.08.08, 10:34
        Probowalam. HD nie zamieszcza informacji o kcal na opakowaniach,
        trzeba bylo szukac.
        • Gość: ania_m Re: Mam taki zwyczaj IP: *.pools.arcor-ip.net 04.08.08, 11:00
          ciekawe...
          robia na polske inne opakowania?
          bo na spezedawanych w niemczech kalorie stoja jak byk.
          ogolnie wszystkie amerykanskie produkty maja "nutrition facts", bo taki jest u
          nich przepis.
    • mhr-cs Re: Lody Haagen Dazs - jestem w szoku! 04.08.08, 11:00
      miu

to temat bez sensu,
      kazdy pisze bo nie dostanie zlej odpowiedzi,
      jak ja napisalam zrob sama,ktos pytal o to,
      to co bylo nic bo swojskie niemodne,reklama wyzucaja,
      a wiec mdli dalej,
      _
      tchuze i tak sie ukrywaja
    • Gość: miu Reklama tuczacych Haagen Dazs na forum IP: *.fbx.proxad.net 14.08.08, 18:25
      Poniewaz na forum znowu pojawil sie watek-reklama TUCZACYCH lodow
      Haagen Dazs, podnosze ten watek rowniez :) Ku ostrzezeniu!
      • aniutek Re: Reklama tuczacych Haagen Dazs na forum 14.08.08, 22:08
        mieszkam w kraju gzie hagen dazs kroluje niestety, strasznie slodki,
        obrzydliwie wrecz, sladowe ilosci smaku owocow czy czegokolwiek poza
        cukrem.
        My chcemy Grycana!!!!!!
    • Gość: miu Re: Lody Haagen Dazs - jestem w szoku! IP: *.acn.waw.pl 24.10.08, 21:23
      Coz podnosze, bo reklama tych tuczacych lodow znowu u gory forum.
      • Gość: chrum Re: Lody Haagen Dazs - jestem w szoku! IP: *.aster.pl 26.10.08, 10:00
        Gość portalu: miu napisał(a):

> Coz podnosze, bo reklama tych tuczacych lodow znowu u gory forum.

nie bardzo rozumiem... ja np. lubie haagen dazs (i jakos po ich spozyciu nie
        tyje. moze dlatego, ze wiem co to umiar...)
        • Gość: ja Re: Lody Haagen Dazs - jestem w szoku! IP: *.aster.pl 07.11.08, 23:08
          movenpick mimo wszystko lepszy...i dwa razy tańszy:)
          • Gość: ania_m Re: Lody Haagen Dazs - jestem w szoku! IP: *.pools.arcor-ip.net 07.11.08, 23:12
            te mövenpicka sa faktycznie b. dobre:
            tinyurl.com/6awmef
            tyle tylko, ze kosztuja dokladnie tyle samo, co hd.
            te "normalne" sa w umie ok, ale na pewno nie lepsze.
    • Gość: pio Re: Lody Haagen Dazs - jestem w szoku! IP: *.200.106.210.kompex.pl 02.06.13, 16:13
      a mnie zemdliło to że ktoś je lody i liczy kalorie! w lodach liczy się smak i to ile jest tam chemii. Więc zastanów się jaki masz iloraz ......
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka