marta.r.8.5 12.08.08, 10:10 Coraz częściej dowiaduje sie ze czegos nie powinno sie jesc bo jest niezdrowe, rakotworcze itd. wiadomosci.wp.pl/wiadomosc.html?wid=10244684&kat=18032&title=Chcesz-zostac-ojcem-nie-jedz-ryb-z-Baltyku&ticaid=16699 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
marta.r.8.5 Re: Nie jeść ryb??!! 12.08.08, 10:11 Czy wiecie może co można jeśc i napewno nie jest szkodliwe>? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miu Re: Nie jeść ryb??!! IP: *.fbx.proxad.net 12.08.08, 10:37 O rybach z Baltyku od dawna wiadomo, ze sa strute, bo zyja w plytkim morzu do ktorego post-socjalistyczne panstwa od lat wlewaja... wszystko. Z ryb najzdrowsze sa niezbyt duze gatunki, lowione na pelnym oceanie. Wg prawa UE sprzedawcy maja OBOWIAZEK umieszac w widocznym miejscu informacje o pochodzeniu ryb (skad oraz czy hodowla czy polow). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pasqda Re: Nie jeść ryb??!! - W czym problem? IP: 87.205.113.* 12.08.08, 12:45 No właśnie mnie sumienie rusza, że te biedne rybki tak sie męczą w tej zatrutej i szkodliwej wodzie i dlatego, żeby im ukrócic męki jestem za tym, żeby je stamtąd jak najszybciej powyciągać. Wędką najlepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pasqda Re: Nie jeść ryb??!! - W czym problem? IP: 87.205.113.* 12.08.08, 13:37 No popatrz, a ortopeda mi powiedział, że mam bardzo ładną postawę... A ja oceniam jako brzydkie nachalne nakłanianie - do czegokolwiek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sroka Re: Nie jeść ryb??!! - W czym problem? IP: *.ssp.dialog.net.pl 12.08.08, 14:38 Miał być szczaw a nie szpinak ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
mhr-cs Re: Nie jeść ryb??!! 12.08.08, 15:09 u nas pokazali ostatnio reportarz o baltyku i rybakach lowiacych dorsze, bo teraz lowia w czystym morzu, a wiec niewiadomo kto pisze prawde, Odpowiedz Link Zgłoś
eeela Re: Nie jeść ryb??!! - W czym problem? 12.08.08, 15:15 > Po wielu badaniach naukowych nie ma ani cienia wątpliwości, że mięso ma działa > nie narkotyczne . Jest to jedyny bodaj narkotyk, którego konsumowanie jest doz > wolone i powszechne, a także ciągle przez entuzjastów wymyślnych potraw mięsny > ch oraz przez całe lobby hodowlano−przetwórczo−usługowe — p > ublicznie zalecane! ROTFL ROTFL ROTFL :-D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pasqda Re: Nie jeść ryb??!! - W czym problem? IP: 87.205.113.* 12.08.08, 15:23 Oj eeela, ta niekontrolowana głupawka...Przyznaj się - jadłaś mięso! :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: g. Re: Nie jeść ryb??!! - W czym problem? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.08, 15:26 przecież mięso to dragi!!! w dodatku jedyne legalnie dostępne.. znarkotyzowała się widocznie ;D Odpowiedz Link Zgłoś
eeela Re: Nie jeść ryb??!! - W czym problem? 12.08.08, 22:22 Tak właśnie, jestem na permanentnym haju. Dzisiaj co prawda tylko po grzybkach, ale jutro z pewnością nadrobię zaległości w odurzaniu się innymi powszechnie znanymi środkami narkotycznymi :-D Odpowiedz Link Zgłoś
mhr-cs Do mhr-cs Re: 12.08.08, 15:29 godzina-0 napisał: > mhr-cs napisała: > > > u nas pokazali ostatnio reportarz... > > Gdzie jest to "u nas"? w niemczech jak zle napisalam to wiadomo gdzie koszyk nie wiem czy jeszcze jest tam miejsce Odpowiedz Link Zgłoś
billy.the.kid Do mhr-cs Re: 12.08.08, 16:46 coby się p[olskie rybski nie buntowali na zakazy połowów. wolacy nie będą żarli rybek-nie będą musieli łowic. Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: Nie jeść ryb??!! 12.08.08, 18:25 O, a ostatnio na niemowlaku pisałam, że od dawna nic nie było o dioksynach... Widać rakotwórcze butelki dla dzieci, ptasia grypa i choroba wściekłych łososi się znudziły i trzeba sięgnąć po odgrzewane "niusy"... Odpowiedz Link Zgłoś