Gość: sylwia.n IP: *.in-addr.btopenworld.com 05.10.03, 18:45 Witam bardzo "smacznie". Mam małe zapytanie o kawę mrożoną. Mój przepis niestety jest do kitu. Na "napojach" nikt nie odpisał. Pozdrawiam Sylwia Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: marghe_72 Re: Kawa mrożona IP: *.acn.pl / *.acn.pl 05.10.03, 22:43 Ten wątek już sie przewinął przez to forum. Poszperaj. M. Ps. Kawa (dobra) + cukier + kostki lodu - do shakera, wymieszac i pić:))) To moja wersja:) Odpowiedz Link Zgłoś
skarolina Re: Kawa mrożona 06.10.03, 09:13 3 duże kostki lodu wrzucić do wysokiej szklanki i zalać mlekiem skondensowanym tak, żeby przykryło lód. Do shakera (albo butelki po dużym Kubusiu ;) wlać pół szklanki kawy (ja daję rozpuszczalną) i wsypać tyle cukru ile się lubi. Wstrząsać energicznie przez chwilę a potem zalać mleko z lodem, delikatnie wymieszać rurką i pić. Na taką "firmową", z bitą śmietaną i lodami niestety patentu nie mam - może ktoś coś podrzuci?? pozdrawiam, skarolina Odpowiedz Link Zgłoś