Gość: mgd IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.08.08, 15:19 Co można dodać do sałatki z mango, oprócz mango? :)) nie chodzi mi o sałatkę owocową, dodam jeszcze :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jacek1f tu np. 27.08.08, 15:55 salatka z kwasnego mango (oficjalan nazwa sour) jo.hanna 21.06.08, 00:52 odpowiedz salatka autorska, wiec przepis mocno na oko 1 mango (powinno byc kwasne, wiec mozna ew. zastapic bardzo zielonym jablkiem) male opakowanie makaronu ryzowego, namoczonego w cieplej wodzie garsc orzeszkow ziemnych, zrumienionych na patelni 2 pomidory, pokrojone na cwiartki 1-2 limonki lyzeczka cukru palmowego lyzka sosu rybnego ostra papryczka swiezy galangal lub imbir 1-3 zabki czosnku 3-4 szalotki lub czerwona cebula, pokrojone na cwiartki 1-2 ostre papryczki liscie limonki mozna tez usmazyc na grillu piersi kurczaka, krewetki, rybe 1. mango (lub inny owoc) ostrugac na wiory obieraczka do ziemniakow. 2. makaron odcedzic 3. W mozdziezu rozetrzec razem czosnek, galangal, ostre papryczki. 4. Dodac szalotki, pomidory, polowki limonki i listki. Lekko zmiazdzyc. 5. Wlac sos rybny. Doprawic cukrem--sos powinien byc kwaskowy i ostry, lekko slodki a na koncu powinno sie wyczuwac nute slona. Mango i makaron (ew. mieso) wymieszac z sosem. Posypac orzeszkami. Mozna tez przybrac kolendra. /////////////////////////// choc pytanie trudne, bo wszytsko prawie mozna dodac...:-))) To tak jak pytac co do pomidora albo ogorak dodać IMO. Ja dodaje namietnie krewetki, bo polaczenie mano i krewet pasuje mi bardzobardzo. Ryby wedzone pasują... Kazda salata porwana grubo z balsamico i cytryną... Cebula czerwona, kapary i oliwki tez... kazdy smak - Twoj wybór:-) Odpowiedz Link Zgłoś