Gość: kostea IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 08.10.03, 17:28 Gdzie w Warszawie są sklepiki z włoskimi produktami (makarony, pesto, oliwa itp.)Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: marghe_72 Re: Kuchnia włoska IP: *.acn.pl / *.acn.pl 08.10.03, 20:40 Wszystkie Bomi, Winniczek w starej papierni. Czasem coś niecos mozna i w Carrfourze znaleźć. M. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marghe_72 Re: Kuchnia włoska IP: *.acn.pl / *.acn.pl 08.10.03, 20:42 aha - w restauracji Compagnia del Sole (Zurawia) tez jest kącik z włoskimi przysmakami )makarony itp) Odpowiedz Link Zgłoś
ainer1 Re: Kuchnia włoska 09.10.03, 10:18 Szkoda, ze nie przeczytalam tego watku wczoraj! Wlasnie wtedy bylam na Zurawiej i poniewaz bardzo lubie jesc wloskie potrawy (a mam zamiar nauczys sie i je przyrzadzac :>) rzucila mi sie wloska nazwa na tej ulicy. Cos w rodzaju delikatesow? Czy sie myle? Idac od nowego Swiatu po prawej stronie, niski numer ulicy (parzysty, chyba 6?) Przy okazji - mozecie polecic mi dobra ksiazke kucharska z wloska kuchnia? albo forum na sieci? Renia Gość portalu: marghe_72 napisał(a): > aha - w restauracji Compagnia del Sole (Zurawia) tez jest kącik z włoskimi > przysmakami )makarony itp) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marghe_72 Re: Kuchnia włoska IP: *.acn.pl / *.acn.pl 09.10.03, 10:41 Ainer, Compagnia del Sole to restauracja, ale sprzedają tam tez coś niecoś. Co do ksiązek to pojęcia nie ma, ale o włoskiej kuchni możesz pogadac tutaj:) w miare możliwości pomoge ja i całe mnóstwo innych osón:) M. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaska Re: Kuchnia włoska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.03, 12:34 w klifie na okopowej spory wybor Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marghe_72 Re: Kuchnia włoska IP: *.acn.pl / *.acn.pl 09.10.03, 13:25 Kaska, w Klifie jest własnie Bomi:)) i fakt, jest spory wybór - oliwy, pomidory, makarony, suszone pomidory, wedliny i sporo innych specjałów/ W Carrefourze natomiast całkiem do rzeczy szynka parmenska i mortadella. Mozzarellę też tam kupuję.. M. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kostea Re: Kuchnia włoska IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 09.10.03, 18:04 Dzięki za informacje. Mam jeszcze jedno pytanie, którego producenta oliwę najchętniej kupujecie? Pozdrawaim. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marghe_72 Re: Kuchnia włoska IP: *.acn.pl / *.acn.pl 09.10.03, 21:15 Zazwyczaj Monini. Grunt, zebyś nie kupowala Olio di Sansa di Oliva, tylko olio Extravergine di Oliva:) M. Odpowiedz Link Zgłoś