Dodaj do ulubionych

Kuchnia włoska

IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 08.10.03, 17:28
Gdzie w Warszawie są sklepiki z włoskimi produktami (makarony, pesto, oliwa
itp.)Pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • Gość: marghe_72 Re: Kuchnia włoska IP: *.acn.pl / *.acn.pl 08.10.03, 20:40
      Wszystkie Bomi, Winniczek w starej papierni. Czasem coś niecos mozna i w
      Carrfourze znaleźć.
      M.
    • Gość: marghe_72 Re: Kuchnia włoska IP: *.acn.pl / *.acn.pl 08.10.03, 20:42
      aha - w restauracji Compagnia del Sole (Zurawia) tez jest kącik z włoskimi
      przysmakami )makarony itp)
      • ainer1 Re: Kuchnia włoska 09.10.03, 10:18
        Szkoda, ze nie przeczytalam tego watku wczoraj! Wlasnie wtedy bylam na Zurawiej
        i poniewaz bardzo lubie jesc wloskie potrawy (a mam zamiar nauczys sie i je
        przyrzadzac :>) rzucila mi sie wloska nazwa na tej ulicy.
        Cos w rodzaju delikatesow?
        Czy sie myle? Idac od nowego Swiatu po prawej stronie, niski numer ulicy
        (parzysty, chyba 6?)
        Przy okazji - mozecie polecic mi dobra ksiazke kucharska z wloska kuchnia? albo
        forum na sieci?
        Renia

Gość portalu: marghe_72 napisał(a):

> aha - w restauracji Compagnia del Sole (Zurawia) tez jest kącik z włoskimi
        > przysmakami )makarony itp)
    • kasiaxm Re: Kuchnia włoska 09.10.03, 10:19
      f
    • Gość: marghe_72 Re: Kuchnia włoska IP: *.acn.pl / *.acn.pl 09.10.03, 10:41
      Ainer, Compagnia del Sole to restauracja, ale sprzedają tam tez coś niecoś. Co
      do ksiązek to pojęcia nie ma, ale o włoskiej kuchni możesz pogadac tutaj:) w
      miare możliwości pomoge ja i całe mnóstwo innych osón:)
      M.
    • Gość: kaska Re: Kuchnia włoska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.03, 12:34
      w klifie na okopowej spory wybor
      • Gość: marghe_72 Re: Kuchnia włoska IP: *.acn.pl / *.acn.pl 09.10.03, 13:25
        Kaska, w Klifie jest własnie Bomi:)) i fakt, jest spory wybór - oliwy,
        pomidory, makarony, suszone pomidory, wedliny i sporo innych specjałów/
        W Carrefourze natomiast całkiem do rzeczy szynka parmenska i mortadella.
        Mozzarellę też tam kupuję..
        M.
    • Gość: kostea Re: Kuchnia włoska IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 09.10.03, 18:04
      Dzięki za informacje. Mam jeszcze jedno pytanie, którego producenta oliwę
      najchętniej kupujecie?
      Pozdrawaim.
      • Gość: marghe_72 Re: Kuchnia włoska IP: *.acn.pl / *.acn.pl 09.10.03, 21:15
        Zazwyczaj Monini.
        Grunt, zebyś nie kupowala Olio di Sansa di Oliva, tylko olio Extravergine di
        Oliva:)
        M.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka