IP: *.icpnet.pl 23.09.08, 23:02
Witam, planuję zrobić brownie i potrzebuję pomocy:) Po pierwsze, nie mogę się
zdecydować, które zrobić:
fotoforum.gazeta.pl/72,2,777,48869923,48869923,0,2.html?v=2
czy te
fotoforum.gazeta.pl/72,2,777,81426137,81426137.html
czy ktoś mógłby mi doradzić? Czym one będą się różnić (widzę, że jedno ma dużo
więcej mąki niż drugie, to znaczy że będzie lepsze czy nie? a może ktoś robił
obydwa i określi które lepsze?:)

drugi problem: mam prostokątną blachę 10 cm/24cm. Czy wtedy mam robić z połowy
tych podanych przepisów? A może 2/3? Prosze o pomoc:)
Obserwuj wątek
    • Gość: ania_m Re: brownie IP: *.pools.arcor-ip.net 23.09.08, 23:38
      osobiscie zawsze zdecydowalabym sie na te z mniejsza iloscia maki. no i tam,
      gdzie jest jej wiecej, jest jakas absolutnie masakryczna ilosc cukru (pol kilo),
      wie dla mnie zdecydowanie nie.
      a co do blachy, faktycznie masz mala. albo zrob z polowy porcji, albo rozloz
      pieczenie na 2 raty :)
    • alinka_li Re: brownie 24.09.08, 10:49
      Aniu_m, doceniam troskę, ale jak już wiesz, to nie ja mam takie problemy;) Biję
      się w piersi: nie czytałam przepisu Szellki w ogóle, po prostu od razu
      zalinkowałam mój ulubiony który znam jako A. Kręglickiej. Moja wina, mam
      nauczkę, uniżenie przepraszam wyżej wymienione. Atak poza tym: czyżbym miała
      wierną czytelniczkę moich postów:D? Pozdrawiam serdecznie:))))
      Ps. No a tak poza tym to nie wprowadziłam nikogo w błąd, którykolwiek przepis i
      pyszne ciasto gwarantowane. A tak mi się nasuwa jeden wątek o pewnej książce...
      --
      Uwielbiam:)
      • bene_gesserit Re: zaraz zaczynam robic 25.09.08, 16:37

        Musisz czujnie piec, po prostu. Stawiam na 12-15 minut (tylko nie
        uzywaj termoobiegu! Ani czarnej blachy).
        Jak pewnie dobrze wiesz, brownie powinno byc sciete z gory i dolu,
        a w srodku lepkie. Imo najlepiej wylaczyc piec, kiedy tylko zaczyna
        pachniec.

        --
        Spytaj swojego lekarza o chorobę Aliuszki. W sieci tego nie
        znajdziesz. ba_nita a.k.a dispell na fk
          • bene_gesserit Re: zaraz zaczynam robic 25.09.08, 18:32
            Wykalaczka, patyczkiem od szaszlykow, suchym waskim nozem, nawet
            zapalka. Brownie powinno byc sciete przy krawedzi blachy i jakies
            dwa centymetry od nich, a dalej lepkie.

            --
            cute but psycho. things even out
            • ensoleillement Re: zaraz zaczynam robic 25.09.08, 19:27
              ehhh po 20 minutach było jeszcze zupełnie surowe, a potem sie zagapiłam i się
              całe upiekło:( no cóz, nastepnym razem bedzie lepiej..
              --
              We've all been raised on television to believe that one day we'd all be
              millionaires, and movie gods, and rock stars. But we won't. And we're slowly
              learning that fact. And we're very, very pissed off.
              • ensoleillement Re: zaraz zaczynam robic 25.09.08, 19:29
                to ja zalogowana, jeszcze raz dzięki za pomoc!:)
                --
                We've all been raised on television to believe that one day we'd all be
                millionaires, and movie gods, and rock stars. But we won't. And we're slowly
                learning that fact. And we're very, very pissed off.
                • bene_gesserit Re: zaraz zaczynam robic 25.09.08, 20:11
                  Nie ma za co, a z brownie tak jest. Najlepiej metoda prob i bledow
                  dopasowac przepis, forme, czas i ustawienia pieca, zeby wyszlo
                  bezblednie.
                  A to przepieczone i tak bedzie dobre :)

                  --
                  Moja mama ma Nobla z fizyki, mój tata pracuje w przedszkolu.
Inne wątki na temat:

Popularne wątki

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka