Dodaj do ulubionych

sos toskański Łowicz

IP: 81.15.189.* 17.10.03, 22:28
Tak wiem, to jest w słoiczku , ale kupiłam i nie mogę się oprzeć przed
pochwaleniem. Wspaniały pomidorowy sos do makaronu z płatkami czosnku.
Będzie moim żelaznym zestawem w lodówce na chwile gdy wrócę padnięta i nie
będę miała siły na przyrządzenie choćby najszybszego dania. Unikam gotowców
(w proszku nie używam wcale), ale te w słoiczkach bywają pyszne jak ten.
Obserwuj wątek
    • Gość: kaska Re: sos toskański Łowicz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.03, 15:03
      niezle sa wloskie sosy, np z 4 serow. Wyprobuj kiedys.
      • Gość: ines Re: sos toskański Łowicz IP: 81.15.189.* 18.10.03, 15:16
        Sosy serowe to robię sama:-) Od zawsze.
        • Gość: kaska Re: sos toskański Łowicz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.03, 15:18
          ja tez robie sama: smietana i duuuuzo plesniaka!;-)
          • Gość: ines Re: sos toskański Łowicz IP: 81.15.189.* 18.10.03, 15:30
            Ja lubię też carbonarę. To chyba najszybszy sos do makaronu i jednak całkowicie
            bez półproduktów. A ten Łowicza jak pisałam będzie awaryjny. Do tej pory taką
            rolę pełnił Dolmio. Stał i czekał w lodówce na takie chwile gdy nie będę mieć
            czasu i siły na pokrojenie czegokolwiek. Gdy nie będzie śmietany, sera w
            lodówce. Sosy pomidorowe w słoiku dla mnie są niezbędnikiem awaryjnym , bo
            makaron z sosem to jednak konkretne , energetyczne danie.
            • Gość: kaska Re: sos toskański Łowicz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.03, 15:43
              no wlasnie robie sos, bo mi zostalo mieso mielone, to dodalam papryke,
              pomidory, czosnek. Choc nie uznaje sosow miesnych do spaghetti, ale niech
              bedzie. Moj maz lubi. Juz nie wiedzialam, co z tym mielonym zrobic. A tak to
              bedzie sos ...
              • Gość: ines Re: sos toskański Łowicz IP: 81.15.189.* 18.10.03, 15:47
                Gość portalu: kaska napisał(a):

> Choc nie uznaje sosow miesnych do spaghetti,

O, to tak jak ja. Mnie smakują najzwyklejsze sosy do makaronu: pomidorowy,
                carbonara, ostatnio to wystarczy nawet mocno czosnkowy i trochę masła:-) Byle
                makaron był dobry.
                • Gość: kaska Re: sos toskański Łowicz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.03, 16:00
                  no wlasnie! Ja najb lubie tagliatelle, zielone jest dosc dobre. ostatnio
                  kupuje tez brazowe spaghetti, razowe. Ale nigdy polskiego makaronu nie kupuje,
                  nie smakuje mi. Carbonary jeszcze nie robilam, to z boczkiem, no nie? Musze
                  sprobowac. Najbardziej lubie z sosem serowym, posypane czosnkiem i natka.
                  • Gość: ines Re: sos toskański Łowicz IP: 81.15.189.* 18.10.03, 16:11
                    Gość portalu: kaska napisał(a):

> Ale nigdy polskiego makaronu nie kupuje,
                    > nie smakuje mi.

Jasne, nawet te niby z semoliny nie są takie jak te włoskie. I o dziwo te
                    włoskie są tańsze. A carbonara owszem z boczkiem . To taki zimowy sos. Jem go
                    tylko od listopada do marca:-) Pozdrawiam:-)
    • Gość: cinka Re: sos toskański Łowicz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.03, 15:09
      jesli chodzi o sosy do ryzu czy makaronu dla mnie wlasnie najlepsze sa te z
      lowicza. o niebo lepsze niz uncle ben's, kotlin czy pudliszki.

tak, tak, karmie sie czesto takimi fastfoodami ;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka