o_ll_a 22.11.08, 11:20 Witam, Proszę o pomoc. Brokuły leżały kilka dni w pojemniku na dole lodówki. Różyczki zrobiły się blade. Czy to jeszcze jest zjadliwe, czy wyrzucić. Dziękuję Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mhr-cs Re: brokuły 22.11.08, 11:25 o_ll_a napisała: > Witam, > > Proszę o pomoc. > Brokuły leżały kilka dni w pojemniku na dole lodówki. > Różyczki zrobiły się blade. > Czy to jeszcze jest zjadliwe, czy wyrzucić. > > Dziękuję warzuc,niesmaczne i witamin tez juz nie ma, Odpowiedz Link Zgłoś
o_ll_a Re: brokuły 22.11.08, 11:27 Dziękuję, W takim razie muszę coś innego wymyślić na obiad Odpowiedz Link Zgłoś
mhr-cs Re: brokuły 22.11.08, 11:37 moze zrobisz kartofle po nelsonsku, kartofle napewno masz,jajka tez grzyby nie wiem, kiedys tu byl przepis, sa wspaniale, Odpowiedz Link Zgłoś
daxter Re: brokuły 22.11.08, 18:56 Jezeli rozyczki sa zielone i twarde a tylko od spodu są blade to ja blade wyrzucam a z zielonych robie sos do makaronu serowo -brokułowo czosnkowy na białym beszmelu pycha :) Odpowiedz Link Zgłoś
salsadura Re: brokuły 22.11.08, 20:43 Jak zyje nie widzialam,zeby brokuly robily sie blade "od spodu";- ).Te,z ktorymi ja mialam do czynienia,starzaly sie jak ryba od glowy,czyli do wyboru:od glowek,kwiatka,rozyczek...Zolkly,blakly,wiedly i raczej nie byly do uratowania:-(.No,moze zupa-krem?Brokulowa zielonosc to juz nie jest,ale mozna jeszcze jakos wykorzystac.Do tego ziemniak,troche kalafiora,bulion,smietana,zmiksowac,doprawic i mozna zjadac:-) Odpowiedz Link Zgłoś