Gość: olo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.12.08, 09:02 albo kiełbasy dodajecie coś? ja dodaje ziele angielskie i liść laurowy Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: gosc Re: G_o_t_o_w_a_n_i_e parówek ... IP: *.icpnet.pl 07.12.08, 09:40 I parówki się nie rozpadną zanim zdążą przejść tymi dodatkami? Odpowiedz Link Zgłoś
wadera3 Re: G_o_t_o_w_a_n_i_e parówek ... 07.12.08, 09:42 Parówki, jak sama nazwa wskazuje - podgrzewa się na parze. O ile, w sprzedaży są w ogóle jakieś parówki nadające się do jedzenia;) Odpowiedz Link Zgłoś
momas Re: G_o_t_o_w_a_n_i_e parówek ... 09.12.08, 10:46 ? zawsze wydawało mi się, że nazwa pochodzi od sposobu wyrobu. Po wędzeniu należało je sparzyć. www.wedlinydomowe.pl/articles.php?id=534.... Odpowiedz Link Zgłoś
mhr-cs Re: G_o_t_o_w_a_n_i_e parówek ... 07.12.08, 09:50 Gość portalu: olo napisał(a): > albo kiełbasy dodajecie coś? ja dodaje ziele angielskie i liść laurowy albo chce dobra parowke,albo cos innego kraju, moze konkurenja bawari, oni tam zawsze czegos dodaja, nawet do tego parzenia wodnego jeszcze soli, bo i tak nie ma smaku raz jadlam, u mni albo prowka,albo nic ja niczego nie dodaje,ale tez nie gotuje tylko parze ok 60C, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anna Re: G_o_t_o_w_a_n_i_e parówek ... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.12.08, 09:59 Jedyne dobre parówki,to parówki wiedeńskie f-my Olewnik.Może droższe niż innych firm, ale jest różnica w smaku. Odpowiedz Link Zgłoś
bobralus firma Olewnik 07.12.08, 15:42 czy moze mi ktos powiedziec, gdzie dostane wyroby tej firmy w Wawie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anna Re: firma Olewnik IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.12.08, 18:27 W Poznaniu w Auchanie,może w Warszawie też. Odpowiedz Link Zgłoś
k0m0r Re: G_o_t_o_w_a_n_i_e parówek ... 07.12.08, 10:21 Gość portalu: olo napisał(a): > albo kiełbasy dodajecie coś? ja dodaje ziele angielskie i liść laurowy Ja gotuję w bulionie, takim z kostki :) Odpowiedz Link Zgłoś
mhr-cs Re: G_o_t_o_w_a_n_i_e parówek ... 07.12.08, 11:29 k0m0r napisał: Ja gotuję w bulionie,takim z kostki a wiec nie musisz miec dobrej parowki, bo tej dobrej, nie wlozylabym do czegos takiego co zmienia smak, dobra recepta na parowki,podrobki smacznego, Odpowiedz Link Zgłoś
k0m0r Re: G_o_t_o_w_a_n_i_e parówek ... 07.12.08, 18:14 mhr-cs napisała: > k0m0r napisał: > > Ja gotuję w bulionie,takim z kostki > > a wiec nie musisz miec dobrej parowki, > bo tej dobrej, > nie wlozylabym do czegos takiego > co zmienia smak, > dobra recepta na parowki,podrobki > smacznego, Dobrej nigdy w życiu, ale w zwykłym sklepie nie kupisz _dobrej_ parówki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miu Re: G_o_t_o_w_a_n_i_e parówek ... IP: *.fbx.proxad.net 07.12.08, 18:13 Ja niczego nie dodaje, ale pod wplywem twojeo posta mysle, ze moze warto? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kula Re: G_o_t_o_w_a_n_i_e parówek ... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.12.08, 23:41 u mnie na wiosce wlasnie w ikea sklepie dodaja do gotowania parowek lisc laurowy i ziele angielskie . rozmawialam z kuchmistrzem mówił ze mocza je na noc w ty wrzatku Odpowiedz Link Zgłoś
dominikjandomin Re: G_o_t_o_w_a_n_i_e parówek ... 09.12.08, 10:37 Gość portalu: olo napisał(a): > albo kiełbasy dodajecie coś? j Nie GOTUJĘ parówek, tylko parzę wrzątkiem. Są o wiele lepsze. Odpowiedz Link Zgłoś
alinka_li Re: G_o_t_o_w_a_n_i_e parówek ... 09.12.08, 12:23 OK, tylko po co gotować? Wystarczy podgrzać. Odpowiedz Link Zgłoś