Gość: Kaja IP: 212.122.200.* 31.10.03, 19:00 W Makro są w sprzedaży chińskie kaczki mrożone po bardzo niskiej cenie. Czy są dobre? Czy lepiej nie próbować? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wedrowiec2 Re: Kaczki chińskie 31.10.03, 19:06 W czasach, gdy mięso było na kartki mój oraganizm wzbogacałam królikmi pochodzącymi z Chin. Było tez chińskie mięso wieprzowe - bardzo jasny schab bez kości. Mam nadzieję, że pojawienie się kaczek nie jest zwiastunem kryzysu:)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Camille Re: Kaczki chińskie IP: *.SNVACAID.dynamic.covad.net 31.10.03, 19:53 Pytanie- czy sa to surowe kaczki z Chin czy kaczka zrobiona na sposob chinski i zamrozona? To to jest roznica....Widze je wiszace w Chinatown, cale, z glowami i patrzace na mnie swoimi biednymi oczetami...raz nawet kupilam, ale to byla guma nie kaczka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wini3 Re: Kaczki chińskie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.03, 07:10 Chińskie z Chin czy pekińskie? Jeśli pekinki to mieso chude, ciemne, b. smaczne. Jestem daleko od Makro , stąd staram się uściślić czy chodzi o kraj skąd importujemy, czy rasę kaczek. Odpowiedz Link Zgłoś
aniutek Re: Kaczki chińskie 03.11.03, 03:35 Gość portalu: wini3 napisał(a): > Chińskie z Chin czy pekińskie? Jeśli pekinki to mieso chude, ciemne, b. > smaczne. Jestem daleko od Makro , stąd staram się uściślić czy chodzi o kraj > skąd importujemy, czy rasę kaczek. pekinskie= to sposob w jaki zostaly przygotowane nie zas rodzaj kaczki, chude bo tluszcz z nich wyciekl, wisza biedaczki w chinatown i kapie z nich, ale dobre sa ino inaczej niz "nasze " :) "Peking Duck An elaborately prepared Chinese dish that starts with air being pumped between a duck's skin and flesh. The duck is then coated with a honey mixture and hung until the skin is dry and hard. After the duck is roasted the skin becomes golden and intensely crisp. While hot, it's cut into small squares and served with thin pancakes (called Peking doilies) or steamed buns, accompanied by scallions and HOISIN SAUCE. The meat is considered a secondary attraction and is usually served after the skin. This specialty is also sometimes called Beijing [BAY-jeeng] duck . " www.epicurious.com/run/fooddictionary/browse?entry_id=9532 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dandelion Re: Kaczki chińskie IP: 149.156.49.* 03.11.03, 10:46 ja raczej bym uwazala - nie wiadomo czym ta kaczka jest nafaszerowana ... Moja kolezanka pracuje w firmie sprowadzajacej miod z Chin - chunczycy sami nie moga handlowac z UE, bo w tym miodzie maja za duzo swinstw, typu - metale, antybiotyki itp., wiec sprzedaja miod nam, a my po rozlaniu do sloiczkow i przyklejeniu etykietki - producent polski sprzedajemy biednemu ludkowi. Tak tez sobie mysle, ze w tej kaczce po 7 zl tez moze byc "Bog wie co" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ela Re: Kaczki chińskie IP: *.acn.pl 03.11.03, 12:41 Oczywiście,że są kaczki pekińskie zwane pekinkami.Śmieszne kolorowe. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wini3 Re: Kaczki chińskie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.03, 20:26 do Aniutka- kaczka po pekińsku a nie pekińska. Dobrze, że wsparła mnie Ela - popularne pekinki to takie mniejsze, śmieszne, czarno-białe kaczuszki o pysznym chudym mięsie, ale nie sądzę żeby kosztowały po 7 zł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dandelion Re: Kaczki chińskie IP: 149.156.49.* 04.11.03, 08:27 Dziewczyny sprawdzilam to cudo w katalogu Makro - wiec pisze tak - "kaczka mrozona importowana - Pekin" za 1 kg 6,99 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bruno Re: Kaczki chińskie IP: 217.11.133.* 04.11.03, 10:35 Ja bym się połasił - cena na tyle niewielka, że warto poeksperymentować. Może wyjdzie coś smacznego? Odpowiedz Link Zgłoś
aniutek Re: Kaczki chińskie 05.11.03, 06:58 Gość portalu: wini3 napisał(a): > do Aniutka- kaczka po pekińsku a nie pekińska. Dobrze, że wsparła mnie Ela - > popularne pekinki to takie mniejsze, śmieszne, czarno-białe kaczuszki o pysznym > > chudym mięsie, ale nie sądzę żeby kosztowały po 7 zł. OK :) masz racje a ja za daleko jestem aby sprawdzic, pewnikiem pokusilabym sie 7 zl malo a moze cos smacznego? Odpowiedz Link Zgłoś