magig11 14.12.08, 21:33 Mam sprawdzony przepis na pycha likier: 2 puszki mleka skondensowanego słodzonego pół litra wódki Mleka gotować 2 godziny w zamkniętych puszkach. Ostudzić, wymieszać z gorzałką i juuuu! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ajlii Re: Likier z mleczka 14.12.08, 23:23 O tak, popieram :) Cuuuuudo :))) Ps. Kilka lat temu w tymże likierze skąpała się jedna z moich szczurzyc. Zanim ją dopadłam i zaniosłam pod kran, dwie inne wzieły się pracowicie za jej wylizywanie... potem wszystkie trzy miały problemy z koordynacją :DDD Odpowiedz Link Zgłoś
zoyka6 Re: Likier z mleczka 17.12.08, 17:30 Teraz można kupić masę kajmakową w puszce. Efekt po połączeniu jej z wódką ten sam a gotować nie trzeba.( więc szybciej można spożyć) mniam Odpowiedz Link Zgłoś
doral2 Re: Likier z mleczka 17.12.08, 18:05 dodaj łyżeczkę kawy rozpuszczalnej :) Odpowiedz Link Zgłoś
hell1 Re: Likier z mleczka 17.12.08, 19:17 Albo zmiksować żółtka cukrem i na przemian dolewać spryt i mleczko skondensowane ale nie słodzone. Im więcej sprytu tym lepsze :D Można dodać kakao. Jak postoi trochę i zbytnio zgęstnieje dodać jeszcze sprytu :D albo wyjadać łyżeczką jak budyń :) Odpowiedz Link Zgłoś
zoyka6 Re: Likier z mleczka 18.12.08, 20:57 No to też pycha, ale koleżanka robi to w słoiku bo zdarzyło jej się zrobić za gęste i był problem ze zużyciem:) Odpowiedz Link Zgłoś
hell1 Re: Likier z mleczka 18.12.08, 21:42 Dokładnie wtedy łyczeczką można jeść :D Odpowiedz Link Zgłoś
atojaimy Re: Likier z mleczka 18.12.08, 23:37 A lody tym polać, to dopiero pycha :) Odpowiedz Link Zgłoś