Gość: czesia IP: 78.133.198.* 14.01.09, 18:39 chodzi o farsz do naleśników.mam mięso gotowane.co dodać? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ewa9717 Re: farsz mięsny 14.01.09, 18:44 Ja bym dodała ugotowanej (z przyprawami, posiekanej) kiszonej kapusty, grzybków, zeszklonej cebulki + jajco. Odpowiedz Link Zgłoś
wiedzma30 Re: farsz mięsny 14.01.09, 19:12 Mozesz zastosowac przerozne dodatki - swiezy koperek, szczypiorek, natke piertuszki, bazylie itd; czosnek, podsmazona cebule, koncentrat pomidorowy, ser zolty, ogorki kwaszone, ogorki konserwowe, podduszona tarta marchewke, seler. Tylko oczywiscie nie wszystko na raz!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czesia Re: farsz mięsny IP: 78.133.198.* 14.01.09, 19:53 myślałam marchewka podduszona i cebulka z małą ilością domowego przecieru/keczupu?/chodzi o sklejacz.Poddusić pózniej i serem? Odpowiedz Link Zgłoś
achulaw Re: farsz mięsny 14.01.09, 19:58 Przysmażoną cebulkę,majeranek,pierz,sól,jajeczko jako"sklejacz" Można pieczarki podduszone na maśle. Farsz dokładnie wymieszać,rozsmarować na naleśniku,zawinąć w krokiecik i opanierować.TRADYCYJNIE A JAK PYSZNIE! Odpowiedz Link Zgłoś
roseanne Re: farsz mięsny 14.01.09, 21:01 mieso miele, dodaje przesmazona cebulke, sol, pieprz, ziolo jakies czasami gotowana marchewke, czasami szpinak, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czesia Re: farsz mięsny IP: 78.133.198.* 15.01.09, 11:54 chi chi.w końcu zrobiłam lazanię nie naleśniki.Miałam już cisto na naleśniki/oddałam młodej sąsiadce bardzo się ucieszyła /ale ze nie bardzo się czuję to doszłam do wniosku , że lazania będzie szybciej.Dorobiłam tylko beszmel i sosik jak radziłyście. pozdrawiam i dzieki.ciekawa jestem lazanii z gotowanego mięsa zawsze robiłam surowe Odpowiedz Link Zgłoś
wibracyjny Re: farsz mięsny 15.01.09, 12:03 Cebula, czosnek, majeranek, sól, pieprz i nic więcej. Odpowiedz Link Zgłoś