Gość: xx IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.09, 11:34 Witam wszystkich, Chcialabym rozpoczac watek jak w temacie, interesuja mnie przepisy na ciasta przy ktorych robieniu nie spedze calego popoludnia:) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: dzikie wino polecam bannanowe IP: *.spray.net.pl 08.03.09, 12:05 mojewypieki.blox.pl/2007/07/Chlebek-bananowy-banana-bread.html stopień trudności przygotowania nie przerasta średnio rozgarniętego przedszkolaka a co do czasochłonności to najwięcej czasu zajmuje wyciągnięcie produktów i przygotowanie blaszki Odpowiedz Link Zgłoś
pani.serwusowa Re: najmniej pracochlonne i czasochlonne ciasta:) 08.03.09, 12:09 Wilgotne, slodkie daktylowe. Odmierzenie i zmiksowanie skladnikow zajmuje 10 minut, pieczenie 40. fotoforum.gazeta.pl/72,2,777,92005956,92005956.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Re: najmniej pracochlonne i czasochlonne ciasta:) IP: *.unitymediagroup.de 08.03.09, 12:53 swieze z cukierni lub mrozone, ale musisz dwie godziny rozmrazac, pokrojone krocej. Odpowiedz Link Zgłoś
keltoi Re: najmniej pracochlonne i czasochlonne ciasta:) 08.03.09, 16:09 Ja robię dużo kruchego ciasta i zamrażam. Jak trzeba, kawałkiem wyklejam foremki do babeczek, albo formę do tarty, podpiekam i ładuję jak leci, co mi akurat podejdzie. Jabłka i sos waniliowy np. Albo świeże owoce i dużo kruszonki. Biszkoptowe ciasto też jest łatwo zrobić, a przełożyć je bitą śmietaną i owocami też nie jest trudno. Albo zrobić karmel i jakieś dobre powidła do przełożenia... karmel zrobisz z puszki słodzonego, skondensowanego mleka - a w czasie, kiedy się gotuje i ciasto upieczesz, i obiad zrobisz, i nawet zdążysz na zakupy wyskoczyć, bo to ok 3 godzin. ;) Kwestia planowania, I guess.. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: becia Re: najmniej pracochlonne i czasochlonne ciasta:) IP: *.leon.com.pl 08.03.09, 16:34 Mufinki. Odpowiedz Link Zgłoś
bene_gesserit Re: najmniej pracochlonne i czasochlonne ciasta:) 08.03.09, 19:39 Ja - znany leniuch - zamrazam kruche od razu w tartoletkach. Dzieki temu podczas czarnej godziny zrobienie ciasta zajmuje mi okolo trzech minut (wymieszanie np jogurtu z jajkami i cukrem plus ulozenie na dnie zamrozonych tartoletek jakis owocow czy rodzynkow). Piec oczywiscie trzeba okolo 20 minut, ale roboty z tym nie ma zadnej. Odpowiedz Link Zgłoś
panistrusia Re: najmniej pracochlonne i czasochlonne ciasta:) 08.03.09, 18:22 Brownies. Odpowiedz Link Zgłoś
alinka_li Re: najmniej pracochlonne i czasochlonne ciasta:) 08.03.09, 18:29 Wszelkie babki ucierane oraz muffiny. Chociaż muffiny powinny być wymienione jako pierwsze:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kwaśna śmietana Re: najmniej pracochlonne i czasochlonne ciasta:) IP: *.chello.pl 09.03.09, 08:31 Jest mnóstwo ciast, które składają się z dwóch warstw krakersów bądź herbatników, przełożonych masą- kokosową, budyniową (tzw. rafaello lub karpatka dla leniwych ;P). Odpowiedz Link Zgłoś
iwonka55 Re: najmniej pracochlonne i czasochlonne ciasta:) 09.03.09, 10:53 tarta tatin jesli masz zamrozone kruche ciasto to przygotowanie tarty zajmuje okolo 10 minut - czas potrzebny na zrobienie karmelu i pokrojenie jablek. Pieczenie zajmuje okolo 20-30 minut + pieczenie wstepne okolo 10 minut Odpowiedz Link Zgłoś