Dodaj do ulubionych

Czasopismo kulinarne - które najlepsze?

IP: *.crowley.pl 05.12.03, 09:06
Zbliża się nowy rok, pomyślałam o prenumeracie. Nie wiem tylko, które z
serwowanych oprzez rynek czasopism jest najlepsze. Pisząc "najlepsze", mam na
myśli takie, które oferuje dużo tzw. "normalnych" (możliwych do zrealizowania
przy dostępnych w Polsce produktach) przepisów.
"Kuchnia"? "Moje Gotowanie"? "Poradnik Domowy" (w części kulinarny)?
No właśnie, które?
Dziękuję za pomoc.
Obserwuj wątek
    • Gość: ursi Re: Czasopismo kulinarne - które najlepsze? IP: *.skierniewice.cvx.ppp.tpnet.pl 05.12.03, 10:02
      Odkąd korzystam z przepisów internetowych KUCHNI, zrezygnowałam ze wszystkich
      czasopism kulinarnych. Tu dzięki Wam znajduję zarówno nowe jak i starsze
      przepisy. Dziękuję i proszę o jeszcze!
    • Gość: Monika Re: Czasopismo kulinarne - które najlepsze? IP: *.crowley.pl 05.12.03, 18:37
      KUCHNI nie polecam. Ja czasem kupuję "Moje gotowanie" i "Sól i pieprz". ale
      muszę przyznać, że sa dość nierówne. Dlatego nie zdecydowałam się na
      prenumeratę. Co miesiąc ide do EMPIK-u i oglądam gazety kulinarne i wybieram te
      w których jest dużo ciekawych przepisów.
      • Gość: Asia Re: Czasopismo kulinarne - które najlepsze? IP: *.upc-g.chello.nl 05.12.03, 19:18
        Monika, to dobry pomysl. Faktycznie, po co wydawak kase na prenumerate jednego
        pisma.
        A pozatym tez uwazam ze forum kuchnia jest super!!
    • Gość: janbar Re: Czasopismo kulinarne - które najlepsze? IP: *.arbuzowa.2a.pl 05.12.03, 23:41
      Kuchnia , Smaki i Aromaty , Poradnik Domowy - to najlepsze czasopisma, oraz ksiazeczki z przepisami czytelnikow i nie tylko, ktore tez wydaje Prószyński.

POzdrawiam,

janbar.:))
      • Gość: bafra Re: Czasopismo kulinarne - które najlepsze? IP: *.uznam.net.pl / *.uznam.net.pl 06.12.03, 09:44
        Właśnie "Smaki i aromaty" co się z tym pismem dzieje ? od dawna już go nie
        widzę.
        • Gość: Nirin Re: Czasopismo kulinarne - które najlepsze? IP: 213.17.166.* 06.12.03, 16:52
          A czy aby Smaki i Aromaty nie zniknęły z rynku?
    • Gość: espi Re: Czasopismo kulinarne - które najlepsze? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.03, 13:09
      "kuchnia" jest wspaniała, co prawda część przepisów jest dość skomplikowana i
      wymaga drogich składników, ale ja uwielbiam ją czytać i oglądać, nawet jeśli
      nie mam czasu nic zrobić
      mam wrażenie, że "sól i pieprz" i "moje gotowanie" dają w kółko te same
      przepisy, a poza tym trochę irytuje mnie ten ich klimat "jak najtaniej, jak
      najszybciej", w tych pismach gotowanie jest bardziej obowiązkiem, rzemiosłem, a
      nie rodzajem sztuki jak w "kuchni"
      no ale ja dzięki bogu nie muszę gotować wtedy kiedy nie mam na to ochoty... a
      jeśli ktoś potrzebuje przepisów, które da się stosować na co dzień to
      chyba "kuchnia" może być zbyt odjechana ;)
      pozdrawiam
      e
    • Gość: kobitka Re: Czasopismo kulinarne - które najlepsze? IP: 80.51.233.* 08.12.03, 13:35
      KUCHNIA, KUCHNIA, KUCHNIA
    • wojtow Poradnik Domowy 08.12.03, 17:34

• Gość: (:>) Re: Czasopismo kulinarne - które najlepsze? IP: *.proxy.aol.com 09.12.03, 06:37
      www.bluedolphin.com/product/category.vm?CATID=5003414
      • funana NIE MA DOBREGO 09.12.03, 12:58
        i tu się zgodzę z wyborem (:>). Nie ma na naszym rynku dobrych czasopism
        kulinarnych. Może trochę próbował nim być Sól i Pieprz i kiedyś tam, czasopismo
        tworzone przez Kamyczka z dawnego Przekroju (ukazały sie 2-3 numery).Obecne na
        naszym rynku kulinarne periodyki, jak np. Kuchnia podają dość banalne przepisy,
        często powtarzane ze swoich archiwów. Chodzi mi głównie o sztampę i brak
        fantazji, co zabija kuchnię. Z rubryk kulinarnych z polskich gazet lubię
        Wysokie Obcasy Wyborczej, ale tylko przepisy Kręglickiej, kiedyś w Magazynie
        pisywał Scheller, ale to melodia przeszłości. Bywają ciekawe przepisy w Marie
        Claire (przygotowaywane przez zapraszanych przez magazyn gości) i w Elle.
        Glamour przedrukowywuje.Może poziom polskich czasopism klulinarnych
        odzwierciedla oczekiwania czytelników? No to ja chcę więcej, inaczej
        i "rozmaiciej".
    • Gość: kora Re: Czasopismo kulinarne - które najlepsze? IP: 212.160.234.* 09.12.03, 13:58
      Ja też polecam ksiązeczki Poradnika domowego wydane przez Prószyński iS-ka Mam
      już ich z 20 naprawdę gotuję piekę tylko z nich.Przepisy są sprawdzone i do
      wykonania.Naprawdę są godne polecenia.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka