Dodaj do ulubionych

Dzień Mamy.

21.05.09, 22:22
Witam wszystkich. W przedszkolu, do którego chodzi moja Córcia organizowany jest Dzień Mamy. Chciałabym upiec coś Dzieciaczków (grupa ok. 20 osób).Co polecacie? Proszę o pomoc. Z góry dziękuję.
Obserwuj wątek
    • kk345 Re: Dzień Mamy. 21.05.09, 22:39
      Ale mwookash ma rację, to Ty powinnaś dostać coś od dzieci.
      Ale skoro czujesz przymus pieczenia, to polecam np. te ciasteczka:

fotoforum.gazeta.pl/72,2,777,89987274.html
      są łatwo podzielne i dzieci nie ubrudzą się kremem.
      • bobralus Re: Dzień Mamy. 21.05.09, 22:42
        To sie nazywa matka polka - nawet na swoje swieto innym (bo przeciez nie sobie)
        ciasteczka upiecze:)
        te sa bardzo latwe, mozna jeszcze czekolada polac
        mojewypieki.blox.pl/2009/03/Kokosanki-przepis-II.html
        • kk345 Re: Dzień Mamy. 21.05.09, 22:45
          W sumie też mi się czasem odzywa instynkt pt: kocham, więc gotuję:-)))
          Więc też podpadam pod kategorię MP:)
    • Gość: anew Re: Dzień Mamy. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.05.09, 22:44
      Może drobne ciasteczka np. kruche z marmoladą,owsiane z kawałkami czekolady,z
      kleiku ryżowego,kokosanki.Można też upiec babkę cytrynową,kakaową lub mieszaną:)
      • kk345 Re: Dzień Mamy. 21.05.09, 22:48
        Ja bym optowała za ciasteczkami/kokosankami z uwagi na łatwość spożycia, znając
        przedszkolaki, babka byłaby wszędzie.
        BTW, nie starcza mi jakoś wyobraźni na zwizualizowanie sobie przedszkolaka,
        zajadającego ze smakiem ciasteczka owsiane lub z kleiku ryżowego. Zacofana jestem...
        • Gość: anew Re: Dzień Mamy. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.05.09, 23:07
          A co tu jest do wyobrażania?Moja trzylatka i dzieci z tej grupy normalnie jedzą
          ciasteczka owsiane i ryżowe.Co niby miałoby się stać?I co to niby ma wspólnego z
          zacofaniem?Jeśli wątek przeczytałam ze zrozumieniem to nie pyta co kto myśli na
          ten temat tylko prosi o pomysły.
          • kk345 Re: Dzień Mamy. 21.05.09, 23:49
            Spokojnie, nic nie ma się stać, moje zacofanie dało mi wyobrażenie, że dzieci
            nie przepadają za zdrowym jedzeniem. Pewnie znam niewłaściwe przedszkolaki...
            • agafka88 Re: Dzień Mamy. 21.05.09, 23:57
              kk345 napisała:

> Spokojnie, nic nie ma się stać, moje zacofanie dało mi wyobrażenie, że dzieci
              > nie przepadają za zdrowym jedzeniem. Pewnie znam niewłaściwe przedszkolaki.

Oj, ciasteczka z kleiku ryżowego, czasami z dżemem na wierzchu, czasami bez,
              były moimi ulubionymi z dzieciństwa! przecież są przepyszne :)
              • kk345 Re: Dzień Mamy. 22.05.09, 00:01
                agafko, bo czekolady wtedy nie było :-)
      • bobralus Re: Dzień Mamy. 21.05.09, 22:52
        Ależ ja nie mam nic przeciwko matkom polkom, czeszkom, holnderkom i zadnym
        innym:) ale jakos wyobrazam sobie bardziej tate lub kogolwiek innego piekacego z
        dzieckiem cos dla mamy na dzien mamy niz mame piekaca dzieciom na dzien mamy:)
        chociaz jak ja moge piec tort na urodziny dla swoich znajomych i rodziny, to
        mozna i tak:D
    • kk345 Re: Pytasz i masz 22.05.09, 12:34
      Pamiętajmy, że matka marchewka także kocha swoje marchewki!!!
    • Gość: aniakin Re: nie mowimy: Upiec cos Dzieciaczkow, IP: *.pp.htv.fi 22.05.09, 20:43
      ROTFL. A ja nie wiedzialam, ze Dzieciaczki to nazwa wlasna. :)
    • Gość: Zaloguj się Re: Dzień Mamy. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.09, 21:06
      minimuffinki?
    • mhr-cs Re: Dzień Mamy. 23.05.09, 15:45
      dnia mamy naprawde z dziecinstwa nie znam,

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka