hippo55 22.05.09, 11:59 czy mogłabym prosic o przepis na pastę z zera pleśniowego? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
marghe_72 Re: marghe 72 22.05.09, 12:47 podaję za przyjaciółka, która ową pasta nas częstuje : Zmiksować śmietanę (małą) z ulubionym serem pleśniowym (30 - 40 dkg). I już :) Bez soli. Można dodać pieprzu Smietanę można od biedy zastąpić jogurtem Proste i pyszne Odpowiedz Link Zgłoś
momas Re: marghe 72 22.05.09, 14:51 przepraszam, ze sie wtrącę..... ja taka pastę wykłaam w łódeczki z cykorii i posypuje uprazonymi orzechami w karmelu. PYYYYYSZNE! (robie karmel na patelnie, na to garsc posiekanych orzechów włoskich. Wykładam na papier do piczenia i rozkruszam (po ostygnięciu) na kawałki.... Odpowiedz Link Zgłoś
marghe_72 Re: marghe 72 22.05.09, 14:57 A wtracaj się ile wlezie :) Im więcej pomysłow tym lepiej Odpowiedz Link Zgłoś
hippo55 Re: marghe 72 22.05.09, 15:36 zrobię i kupię cykorię (tylko czy dam radę z tymkarmelem? :)). Kupię też selera naciowego :) do chrupania :) Odpowiedz Link Zgłoś
momas Re: marghe 72 22.05.09, 15:47 dasz rade z karmelem. ale uwazaj - czasami pryska i wsciekle gorąco. Chyba, ze dostaniesz orzechy włoskie w karmelu.... Czasami bywają takowe. Spróbuj - grzechu warte :) jako przekąska - u mnie znika to w tempie błyskawicznym. Ser lazur miksuje ze śmietaną 9 procent (sałatkową) Niczym nie doprawiam bo to jest juz słone. Cykorie - wycinam głąb i dziele na łódeczki. Dobra jest cykoria czerwona. połączenie smaków słodko-gorzkawych-słonych.... ja je lubię :) Odpowiedz Link Zgłoś