Dodaj do ulubionych

"Opłatek" w firmie

18.12.03, 13:19
Chciałabym urządzić krótkie spotkanie pracowników w wigilijne przedpołudnie.
Takie "na stojąco". Ok. dziesięciu osób. I nie wiem, co przygotować - jedyne,
co mi przychodzi do głowy, to marynowane śledziki zwinięte i nabite na
wykałaczki. Czy możecie podzielić się pomysłami? Najlepiej rzeczy, do których
nie będą potrzebne sztućce. Może maleńkie kanapki z łososiem?
pzdr
W
Obserwuj wątek
    • limes1 Re: "Opłatek" w firmie 18.12.03, 14:11
      Barszczyk i paszteciki kruche z kapustą i grzybami. Lub same paszteciki albo
      sam barszczyk.
      • Gość: kaska Re: "Opłatek" w firmie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.03, 14:58
        fajne sa tez takie malenkie kanapki z serem plesniowym i kawalkiem gruszki lub
        brzoskwini.
        Malenkie z lososiem i serem bialym tez dobre. Plus koperek.
        I malenkie z szynka i ogorkiem;-)
        • wydra10 Re: "Opłatek" w firmie 18.12.03, 15:08
          Dzięki serdeczne. Ser pleśniowy brzmi zachęcająco. Zapomniałam o serach, a
          przecież można by z przeróżnymi.
          Szynka to raczej na inną okazję
          pzdr
          W
          • Gość: dalloway Re: "Opłatek" w firmie IP: *.chello.pl 18.12.03, 15:15
            pasta z makreli lub łososia wyciśnięta władną kupkę dekoratorem do tortu na
            listek cykorii, albo upieczone kwadraciki z ciasta francuskiego, albo kółeczka
            wycięte kieliszkiem z pmpernikla - i co tam jeszcze przjdzie do głowy. W czubek
            wbity listek zielonej pietruszki. Co roku przebój o tej porze.
            Inny pomysł: faszerowane kozim serkiem z bazylia pomidorki kotajlowe. Śliczne i
            smaczne, chociaż dla mnie trochę nie ze świątecznej bajki.
    • Gość: Lilu Re: "Opłatek" w firmie IP: *.miechow.com / 195.136.93.* 18.12.03, 16:51
      Rewelacyjnie będą pasować takie babeczki, o jakich był wątek. Połowa roboty z
      głowy, bo kupujesz puste (są w dwóch odmianach-słone i słodkie) i napełniasz
      farszem np. twarożek z łososiem lub innymi wariantami rybnymi i nierybnymi.
      Dla nieskazitelnego efektu potrzebny przyrząd do ozdabiania tortów. Pole do
      popisu ogromne. A jakie wytworne!
    • vilia Re: "Opłatek" w firmie 18.12.03, 17:26
      1. Plasterki lososia posmarowc bialym serem, dodac listek kopru i kapar, zwinac
      i nadziac na wykalaczke.
      2. malutkie kawalki pumpernikla, posmarowc bialym serem, na to sledzik i drobno
      posiekana cebulka
      3. W plasterek bekonu zawinac suszona sliwke, podgrzac w piekarniku.
      4. Suszi. Doskonale, ale przepisu nie podam, raczej poradze szukac w kuchni
      japonskiej.
      5. Podaj salatke owocowa. Owoce - jakie chcesz - jablka, gruszki, pomarancze ,
      co akutat jest na rynku - pokroj w nie za drobne kawalki. Dodaj troche rodzynek
      i bialego wina. Mozna podawac z lodami, lub bez. Doskonale, odswiezajace i
      nietuczace. Smacznego!
      • wydra10 Dzięki, dziewczyny. 18.12.03, 20:56
        Jeśli nie znajdę babeczek (nie chce mi się jechać do makro przed świętami), to
        zrobię na krakersach. Opiszę jak było, bo to dopiero na wtorek
        pzdr
        W
    • Gość: Pichciarz Re: "Opłatek" w firmie IP: *.proxy.aol.com 19.12.03, 02:59
      Sushi!
      • wydra10 Re: "Opłatek" w firmie 24.12.03, 12:07
        Sushi nie umiem!
        Tak jak sądziłam, nie znalazłam babeczek. Kupiłam włoskie krakersy "Del ser" -
        bardzo dobre są zwłaszcza te z oliwą i rozmarynem, ale do tartinek użyłam tych
        bez przypraw.
        Przygotowałam trzy rodzaje: z białym serem, plasterkiem łososia i koperkiem
        z białem serem, pastą kawiorową i kaparem oraz trzecie - z masłem, plasterkiem
        sera pleśniowego i kawałeczkiem brzoskwini z puszki.
        Jak na pierwszy raz bylo bardzo dobrze.
        Przy kolejnych okazjach będę rozszerzać repertuar.
        Dziękuję wszystkim za rady i życzę Wam pogodnych i wesołych Świąt.
        W
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka