Gość: Pichciarz IP: *.proxy.aol.com 22.12.03, 07:49 Czy tapioka jest w Polsce dostępna? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: gogo Re: TAPIOKA IP: *.mtnet.com.pl / *.mt.pl 22.12.03, 11:11 sama jej szukalam okolo rok temu dla bratanicy i nie znalazlam :( tesc przywiozl z francji ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maria Re: TAPIOKA IP: 213.199.253.* 22.12.03, 14:05 Kupiłam nie tak dawno tapiokę, ale jesten zawiedziona,gdyż służy ona tylko do zagęszczania potraw. Kiedyś dawano, dawno temu kupowałam tapiokę, którą gotowało się na mleku i wychodziła bardzo dobra zupka mleczna, szczególnie dla małych dzieci. Pozdrawiam - Maria Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cynamoon Re: TAPIOKA IP: *.it-net.pl 22.12.03, 16:30 Owszem, jest. W sklepach z tzw. zdrowa zywnoscia, tudziez wegetarianskich. A tak z ceikawosci, do czego Ci ona sluzy? Bo ja znam tylko zastosowanie w rodzaju zupy mlecznej wlasnie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P. Re: TAPIOKA IP: *.proxy.aol.com 22.12.03, 16:32 Miałem na myśli tapioka pudding. Dzięki za informację. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lilimarlene1 Re: TAPIOKA IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 22.12.03, 20:33 Kupuję tapiokę (po dość długim gotowaniu są to takie żelowe kuleczki)w cenie około 15 zł za opakowanie(chyba 0.5 kg)w sklepie Epi we Wrocławiu.Widziałam tam też taką wyglądającą jak mączka ale nie wiem do czego służy, ponieważ zie na opakowaniu brak informacji.Produkty te stoją na półce z artykułami wegetariańskimi.Tapiokę jadłam w dzieciństwie ,ostatni raz widziałam ją w latach 60-tych.Sklep Epi posiada w obrocie dużo artykułów importowanych i tam przypadkowo zobaczyłam tapiokę.Moja córka nie wiedziała wogóle co to jest dlatego ,że jej dzieciństwo przypadało na czas kryzysu. Odpowiedz Link Zgłoś