Dodaj do ulubionych

Kombiwar Halogen Oven- co o tym myślicie ?

05.08.09, 18:21
Witam żona zobaczyła w Mango(nie jestem zwolennikiem telezakupów) i się
napaliła...., na allegro można to nabyć za
240
,niby takie same, ale czy to
urządzenie jest praktyczne? nie chcę następnego gadżetu w Piwnicy ,czy kuraka
faktycznie zrobi się w 20 min,a nie w 2 godziny?, czy faktycznie skraca czas
pieczenia o to tylko mi chodzi...
Obserwuj wątek
    • cafe_tee Re: Kombiwar Halogen Oven- co o tym myślicie ? 05.08.09, 20:51

forum.gazeta.pl/forum/w,124,94841957,,kombiwar_halogen_oven.html?v=2
    • mhr-cs Re: Kombiwar Halogen Oven- co o tym myślicie ? 06.08.09, 10:19
      jest ich juz duzo,zalezy na jakiego trafisz
      ja kupilam z katalogu,dla mnie to najbezpieczniej

mam Mr.T Flavor-Wave Turbo Oven,ma 1300W,
      jestem zadowolona bo mozna wszystko zrobic bez tluszczu,
      np.na goze steck na dolnej kartofle rosmarynowe,marchewke,
      nie mowiac o pieczeniu ciasta,
      przez to infrarot? on piecze od srodka na zewnatrz,
      na niektore potrawy jest piekarnik za duzy,
      ale jest wiele podobnych i tanich,
      dlatego musisz sam zdecydowac co i gdzie kupisz,
      • Gość: andreas Re: Kombiwar Halogen Oven- co o tym myślicie ? IP: *.as.kn.pl 22.08.09, 20:22
        nie da sie ciebie czytac
      • Gość: smakosz...... Re: Kombiwar Halogen Oven- co o tym myślicie ? IP: *.adsl.highway.telekom.at 01.03.10, 11:46
        też kupiłem ale brak mi przepisów na polskie ciasta nie wiem
        jakie foremki używać, i bardzo mało przepisów znam,
        jesli to mozliwe to prosze mi przesłac pare dobrych przepisów
        na ciasta , miesa a wogóle to na wszystkie mozliwe potrawy....
        bede czuł sie zobowiazany........
      • Gość: dzek Re: Kombiwar Halogen Oven- co o tym myślicie ? IP: *.147.246.94.artcom.pl 23.03.10, 21:22
        jakiego dystrybutora reprezentujesz??
    • Gość: anna Re: Kombiwar Halogen Oven- co o tym myślicie ? IP: *.centertel.pl 19.08.09, 19:54
      Witam.Z czystym sumieniem polecam.Dostalam halogena w prezencie i
      jestem zachwycona.Właśnie zamówiłam drugi,do domku na wsi ponieważ
      naprawdę sie od niego uzaleznilam.Kurczak,karzczek jak z
      grilla,pycha pieczywko zapiekane np.z szynką i z serem.Znakomite
      pieczone ziemniaczki,w talarkach i w mundurkach itp.itd.Wszystko
      barzdzo szybko i..bez tłuszczu.Nie bedziesz żałował
      napewno.Acha ,kupiłam teraz na allegro nowy model z panelem
      dotykowym.Jest lepszy bo nie trzeba odkladać na bok pokrywy.Cena 299
      zł,ma przyjść po 30 sierpnia,ale warto czekać!
      Pozdrawiam i smacznego!
      • mhr-cs Re: Kombiwar Halogen Oven- co o tym myślicie ? 21.08.09, 11:25
        np.mielone z przyprawami cebula,ogorek kiszony,zielony,
        pomidor,papryka,jakies ziola od smaku osoby,
        bez jajka i bulki,wymieszac dobrze
        robie male jak normalne mielone,droga czesc w calosci,
        do foremki po 10min.przewracam z foremki(dol na gore)
        i jeszcze 10min.zalezy od wielkosci i miesa
        ale to widzisz jak wspaniale wyglada jest gotowe,

oczywiscie moj najmlodszy syn z zona
        z jednej strony od szynki odkrajaja kazdy kawaleczek tluszczu,
        a zmaza mielone na tluszczu,a wiec zalezy jak kto rozumie
        oni nie(ale to mnie nie interesujerozum przychodzi czasami pozniej),

jak to zjedli,zadowoleni wtedy powiedzielismy jak zrobione
        to byla satysfakcja dla nas,

• 66-ewa-66 Re: Kombiwar Halogen Oven- co o tym myślicie ? 31.10.09, 06:29
        Mój kombiwar doszedł wczoraj - wybrałam jednak wersję manualną - 220 zł to cały
        mój koszt z wysyłką, dodatkowo dostałam 6 elementów w tym obręcz podwyższającą
        pojemność urządzenia. Na szybko robiłam świerze śledzie do zalewy octowej -
        posoliłam je i posypałam pieprzem (pominełam mąkę, którą zawsze panieruję
        śledzie przed tradycyjnym smażeniem na patelni) nastawiłąm kombiwarek na 7 minut
        i 200 stopni ułożyłam 2 warstwy śledzia na rusztach - i szok - tak dobrego
        soczystego śledzia jeszcze nie jadłam - dla próby dolny ruszt przeniosłam na
        wyższy poziom i zostawiłam do zrumienienia nie nastawiając minut a pozostawiając
        nastawioną temperaturę - bardzo szybko śledź się zrumienił ale nie był już tak
        soczysty - smakował jak z patelni. Dla ciekawości po "pachnących" rybkach
        sprawdziłam samoczyszczenie kombiwaru - wlałam płyn do mycia i ok 4 cm wody -
        wsadziłam ruszty górą do dołu- rewelka zostało mi tylko wypłukanie misy i
        rusztów wodą- urządzenie lśni. Jutro próbuję sernik i wołowinę ale mimo wszystko
        proszę od posiadaczy kombiwarów o sprawdzone przepisy. Dodać mogę,że moje
        urządzenie kupiłam po obejrzanej reklamie Mango ale obserwując aukcje Allegro -
        wybrałam halowen oven 12 litrowy z 6 gratisami oszczędzając ok 170 zł- do wersji
        z pnelem dotykowym, która jest niby nowością i w tej samej cenie jszcze
        dojrzewam - ale jak poczytam opinie pewnie kupię córce. Pozdrawiam wszystkich
        użytkowników kombiwarów halogeowych - piszcie sprawdzone przez Was przepisy
        • mhr-cs o tak robionym sledziu 31.10.09, 10:55

juz kiedys pisalam,
          jest duzo imitacji tego produktu(tanie)
          jak sie taki kupi to niestety nie mozna nazekac,
    • Gość: marta Re: Kombiwar Halogen Oven- co o tym myślicie ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.10.09, 22:13
      kupiłam halogen oven i jestem bardzo zadowolona.Z tym pieczeniem kurczaka w 20
      min.to trochę przesada piecze się około 60min.Zasada jest prosta-reklama zawsze
      wszystko ubarwia.Mam doświadczenie ponieważ codziennie pracuje z picem
      konwekcyjnym i tam kurczaka piekę około 45min.a moc tego urządzenia jest kilka
      razy większa.W warunkach domowych polecam halogen oven to wygodne i funkcjonalne
      urządzenie.
    • Gość: Patryk Gdzie znaleść polską instrukcję? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 16.11.13, 15:16
      Mam kombiwar Flavorwave Turbo od roku, nie używam go, ponieważ nie mam polskiej instrukcji. W internecie też ciężko znaleźć jakie kolwiek wskazówki, w języku polskim? Czy ktoś ma Polską instrukcję, lub filmik instruktarzowy do obsługi(po polsku). Ewentualnie rady typu, co ile się piecze ( gotuje), na jaki program ustawić, jaki czas itp. Za wszystkie porady z góry wielkie dzięki :)
      • ania_m66 wystarczy napisac do polskiego dystrybutora 16.11.13, 15:24
        i wysle ci mailem.
        .

Gość portalu: Patryk napisał(a):

> Mam kombiwar Flavorwave Turbo od roku, nie używam go, ponieważ nie mam polskiej
        > instrukcji. W internecie też ciężko znaleźć jakie kolwiek wskazówki, w języku
        > polskim? Czy ktoś ma Polską instrukcję, lub filmik instruktarzowy do obsługi(po
        > polsku). Ewentualnie rady typu, co ile się piecze ( gotuje), na jaki program u
        > stawić, jaki czas itp. Za wszystkie porady z góry wielkie dzięki :)
    • enoive Re: Kombiwar Halogen Oven- co o tym myślicie ? 16.11.13, 23:57
      Od kilku lat uzywam manualny ale pokrywa jest otwierana na stale przymocowana wiec nie musze jej odstawiac. Praktycznie uzywam tylko gornego ruszta plus ewentualnie patelnia. N ruszcie robie szaszlyki, kielbaski a na patelni wszystko - rybe, kotlety panierowane, fajnie wychodza piersi panierowane zlozone na pol a w srodku zolty ser (chudy), boki tylko zaciskasz przy panierowaniu, bez zadnych wykalaczek itp. Do panierowanych daje troche wiecej oleju ale do ryby czy kawalkow kurczaka wystarczy tylko wysmarowac "patelnie" olejem .
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka