Dodaj do ulubionych

co się stało z Hortexem ?

25.08.09, 13:01
Witam,
niezbyt często korzystam z tzw. gotowców, ale bardzo polubiłam mrożonkę -mieszanka chińska Hortexu. Swietnia kompozycja warzyw-wystarczy dodać odrobinę mięsa (zresztą niekoniecznie) i danie gotowe.
Jakież było moje zdziwienie, kiedy wczoraj otwarłam opakowanie i wewnątrz znalazłam nędzny substytut ulubionego dania.
Już sama sobie niedowierzam, czy Wy też coś podobnego zaobserwowałyście ?
Obserwuj wątek
    • coralin Re: co się stało z Hortexem ? 25.08.09, 13:40
      Pewnie chodzi o zachwiane proporcje warzyw? Najwięcej marchewki albo tych
      najtańszych? Ja juz całe wieki nie kupowałam mrozonek Hortexu, zimą wybieram
      Poltino,żeby wspierać regionalnego producenta.
      • poszukiwaczsmaku Re: co się stało z Hortexem ? 25.08.09, 18:54
        Niewykluczone, że trafiłaś na koniec "zasypu" i nawpadały same maleństwa -
        końcówki :)

Jeśli za jakiś czas znów kupisz tę mieszankę i sytuacja się powtórzy, to znak,
        żeby zmienić ulubioną markę na inną, bardziej wiarygodną.

Albo zrób własną mieszankę: marchewka w słupki, papryka w paski, por
        skośnie-ukośnie, czosnek, imbir, ostra papryczka, dobry sos sojowy i kapka oleju
        sezamowego i masz piękne swojskie danie. A jak usmażysz to towarzystwo na oleju
        arachidowym, to Chińczycy sami zaczną do Ciebie zjeżdżać na lunch :) ...

Jeśli lubisz grzyby chińskie - można spokojnie je dostać suszone, tylko namoczyć
        i już masz! Łatwo też już o takie ciekawostki jak bambus czy kasztany wodne,
        jeśli pożądasz ich całym swym jestestwem, albowiem konieczne nie są :)

No i bez całej kupy białej kapusty oraz cebuli, która znajduje się w polskich
        mrożonkach...
        • najanaja2 Re: co się stało z Hortexem ? 26.08.09, 02:16
          Dziękuję za przepis,
          sam opis powoduje ,że ślinka cieknie.
          Pozdrawiam
      • leszlong Re: co się stało z Hortexem ? 27.08.09, 23:04
        A ja omijam Hortex po tym jak potraktował zakład w Leżajsku, na bazie którego
        powstało Poltino (dawniej Hortino).
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka